Εξελέγη για ακόμα τέσσερα χρόνια στην Επιστημονική Επιτροπή της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Πάλης ο Γιάννης Μπάρμπας

 

Στην επιστημονική επιτροπή της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Πάλης εκλέχθηκε για ακόμα τέσσερα χρόνια, μέχρι να ολοκληρωθεί δηλαδή και ο ολυμπιακός κύκλος της διοργάνωσης του Τόκυο, ο καθηγητής του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης Γιάννης Μπάρμπας.

Πρόκειται αναμφισβήτητα για μια μεγάλη προσωπική επιτυχία τόσο του ιδίου όσο και συνολικά του Πανεπιστημίου Θράκης και ειδικότερα του ΤΕΦΑΑ Κομοτηνής, το επιστημονικό έργο στο οποίο δείχνει να αναγνωρίζεται διεθνώς.

Ο Γιάννης Μπάρμπας συμμετείχε άλλωστε και την περασμένη τετραετία στην επιστημονική επιτροπή, έδωσε μάχες για την παραμονή στο ολυμπιακό πρόγραμμα του αθλήματος της πάλης, ενός εκ των αρχαιότερων και με παρουσία στους Αρχαίους Ολυμπιακούς Αγώνες, αλλά η επανεκλογή του ήταν αμφίβολη λόγω των… τρικλοποδιών που είχε επιχειρηθεί από πλευράς Ελληνικής Ομοσπονδίας.

Τελικά, έστω και κόντρα στην θέληση ορισμένων εγχώριων παραγόντων, η εκτίμηση που υπήρχε από το εξωτερικό προς το πρόσωπό του υπερίσχυσε και έτσι ο Γιάννης Μπάρμπας διατήρησε την θέση του ως μέλος της Επιστημονικής Επιτροπής της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας και μάλιστα με απόφαση που ελήφθη ομόφωνα το απόγευμα της Πέμπτης στην προγραμματισμένη συνέλευση της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας στην Βουδαπέστη.

Στην φωτογραφία κάτω ο Γιάννης Μπάρμπας με τον καζάκο συνάδελφό του Ταουλετ Τουρλιχανοφ, μέλος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Πάλης και πρόεδρο της Επιστημονικής Επιτροπής της, ο οποίος εισηγήθηκε την εκλογή του θρακιώτη καθηγητή, εισήγηση που έγινε ομόφωνα αποδεχτή…