Με τρεις συμμετοχές ο ΟΦΘΑ στο γκραν πρι Χριστουγέννων του Βόλου, 28 συνολικά αθλητές του έπιασαν τα όρια

 

Μετά την προκριματική ημερίδα για τον τελικό γκραν πρι  Χριστουγέννων που έγινε στη Δράμα για την περιφέρειά Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, 10 κολυμβητές που προπονούνται με την αγωνιστική ομάδα του ΟΦΘΑ, πήραν πρόκριση και είναι οι μόνοι από την Αλεξανδρούπολη που το κατάφεραν, για τον τελικό γκραν πρι Χριστουγέννων στο Βόλο.

Αναλυτικότερα , πρώτα στην προκριματική ημερίδα που έγινε στη Δράμα στις 19 Νοεμβρίου 2016 , ο ΟΦΘΑ πήρε μέρος με 30 κολυμβητές-τριες μαζί με τους 3 αθλητές που επέλεξαν να προπονούνται με την αγωνιστική ομάδα (Μπαδάνη – ΠΑΟΚ, Τυλιγαδάς-Εθνικός Πειραιώς και Ξενιτοπούλου – ΑΕ Χαϊδαρίου). Από την διοργάνωση αυτή, ο σύλλογος έφυγε με 28 κολυμβητές να έχουν δικαίωμα συμμετοχής στους Χειμερινούς Αγώνες (αριθμός –ρεκόρ για το σύλλογο), αφού κατέκτησαν τα αντίστοιχα όρια. Επίσης, 10 κολυμβητές προκρίθηκαν για την τελική φάση grand prix 25μ.

Οι 28 κολυμβητές μας που κατέχουν όρια είναι οι: 1) Γιάννης Στούρας, 2) Γρηγόρης Λασκαρέλης, 3) Δημήτρης Προκίδης, 4) Τάσος Κούγκουλος, 5) Στράτος Βολτέζος, 6) Σταμάτης Καζάκος, 7) Στέφανος Παλακίδης, 8) Αποστόλης Διαμαντάκης, 9) Μανώλης Στασινόπουλος, 10) Φίλιππος Παρλίδης, 11) Αργύρης Τυλιγαδάς(Εθνικός Πειραιά), 12) Ειρήνη Μπράμου, 13) Θάλεια Βολτέζου, 14) Δέσποινα Κώτα, 15) Ειρήνη Κορωνίδου, 16) Κλεοπάτρα Πανταζίδου, 17) Ειρήνη Προκίδη, 18) Άννα- Μαρία Παπαζολούδη, 19) Κωνσταντίνα Πανταζίδου, 20) Παναγιώτα Δεληγιαννούδη, 21) Αναστασία Κετίκογλου, 22) Σοφία Δημητριάδου, 23) Μαρία Καραφυλλίδη, 24) Καλλιόπη Ξενοιτοπούλου, 25) Τριπάκη Αποστολία, 26) Όλγα Λασκαρέλη, 27) Μαρίνα Μπαδάνη (ΠΑΟΚ) και 28) Ελένη Ξενιτοπούλου (ΑΕ Χαϊδαρίου).

Στη συνέχεια, 21 κολυμβητές της αγωνιστικής ομάδας του ΟΦΘΑ πήραν μέρος στη διεθνή συνάντηση «24α Αλεξάνδρεια», όπου φέτος έγινε στην Καβάλα, αφού το Ποσειδώνιο κολυμβητήριο στη Θεσσαλονίκη παραμένει κλειστό. Με πολλά νέα ατομικά ρεκόρ(39 σύνολο), εντυπωσιακές εμφανίσεις, και κορυφαία κολυμβήτρια του συλλόγου την φοιτήτρια του ΤΕΦΑΑ φέτος Ειρήνη Μπράμου ( 2 χρυσά- 2 ασημένια μετάλλια), η αποστολή επέστρεψε με το βλέμμα στους χειμερινούς αγώνες και τα πανελλήνια πρωταθλήματα , που αποτελούν και τον κύριο στόχο της ομάδας.

Μεγάλη εμφάνιση έκανε και ο Αργύρης Τυλιγαδάς, που ώριμος πλέον κολυμπάει φέτος με τα χρώματα του Εθνικού Πειραιά (3 χάλκινα μετάλλια). Δεν υστέρησαν και οι δύο φετινές μεταγραφές, η Ελένη Ξενιτοπούλου (ΑΕ Χαϊδαρίου) και Μαρίνα Μπαδάνη (ΠΑΟΚ). Άτυχη στιγμή, αυτή του τραυματισμού της νεοφερμένης στην αγωνιστική ομάδα και πολλά υποσχόμενης Σοφίας Δημητριάδου, ευτυχώς όχι σοβαρός, αλλά δεν κατάφερε να αγωνιστεί σε κανένα αγώνισμά της. Στους αγώνες αξίζει να σημειωθεί ότι συμμετείχε και ο χρυσός παραολυμπιονίκης Δημος Μιχαλεντζάκης, που κολύμπησε απέναντι σε αρτιμελείς αθλητές.

Από τους 10 κολυμβητές που πήραν πρόκριση, μόνο τρεις θα πάρουν μέρος στον τελικό γκραν πρι Χριστουγέννων στο Βόλο, το Σαββατοκύριακο που μας έρχεται (10,11/12/2016), στον τελευταίο αγώνα για το 2016. Είναι η Ειρήνη Μπράμου (ΟΦΘΑ), η Ελένη Ξενιτοπούλου (ΑΕ Χαϊδαρίου) και ο Αργύρης
Τυλιγαδάς (Εθνικός Πειραιά).