Γ’ Εθνική: Η Δόξα Προσκυνητών τις ευκαιρίες, ο Ορφέας Ξάνθης τα γκολ και την πρόκριση στην επόμενη φάση του Κυπέλλου

 

Με σκορ 2-0 επικράτησε ο Ορφέας Ξάνθης το μεσημέρι της Τετάρτης της Δόξας Προσκυνητών για τον θεσμό του Κυπέλλου Γ’ Εθνικής και προκρίθηκε στην επόμενη φάση, ωστόσο το τελικό αποτέλεσμα δεν αντικατοπτρίζει την εικόνα του παιχνιδιού με την ομάδα της Δόξας να είναι καλύτερη της ξανθιώτικης στο πρώτο ημίχρονο και να χάνει αρκετές ευκαιρίες.

Η ομάδα της Κομοτηνής μπήκε πιο δυνατά στο παιχνίδι και μόλις στο 9ο λεπτό έχασε σπουδαία ευκαιρία να προηγηθεί αλλά το πλασέ του Δραγανίδη μετά από εκτέλεση κόρνερ του Ιωαννίδη έδιωξε σε κόρνερ εκ νέου ο τερματοφύλακας του Ορφέα Ρούφος. Ίδια κατάληξη είχε και το σουτ του Ιωαννίδη στο 13′ που μπλόκαρε ο πορτιέρο του Ορφέα χωρίς να αιφνιδιάζεται μετά την κόντρα σε πόδι αμυντικού. Η μεγαλύτερη ευκαιρία για την Δόξα χάθηκε στο 33′ όταν η κεφαλιά  του Λεφή μέσα από την μικρή περιοχή πήγε παράλληλα με την εστία και μετά από σύγχυση στην άμυνα η μπάλα κατέληξε σε δεύτερο χρόνο και πάλι στον Λεφή που από κοντινή απόσταση δεν κατάφερε να παραβιάσει την εστία και να βάλει την ομάδα του σε θέση οδηγού.

Στο τελευταίο λεπτό του πρώτου ημιχρόνου, στο 45′ δηλαδή, τηρήθηκε ο νόμος του ποδοσφαίρου καθώς κόντρα στην ροή του παιχνιδιού η ομάδα της Ξάνθης κατάφερε να ανοίξει το σκορ με τον Μπουταγκίδη όταν μετά από κόρνερ του Γ. Καραγκιόζη και κεφαλιά του Θεοδωρίδη, ο Αγγελόπουλος απέκρουσε με την μπάλα να καταλήγει στα πόδια του που με κοντινή προβολή έστειλε την μπάλα στην ανυπεράσπιστη εστία γράφοντας το 1-0 που ήταν και το αποτέλεσμα του πρώτου μέρους.

Ο Ορφέας κατάφερε να διπλασιάσει τα τέρματα του λίγα λεπτά μετά την ανάπαυλα όταν μετά από κόρνερ η μπάλα έφτασε στον Γ. Καραγκιόζη που σέντραρε με την μία και ο Λαζαρίδης πετάχτηκε στην πορεία της μπάλας και με πολύ όμορφη κεφαλιά ”ψαράκι” έκανε το 2-0 υπέρ της ομάδος του. Μετά το γκολ η ομάδα του Ορφέα έριξε τον ρυθμό της θέλοντας να διαφυλάξει το υπέρ της σκορ και έτσι έδωσε χώρο στην ομάδα των Προσκυνητών που δημιούργησε 2-3 καλές ευκαιρίες, οι οποίες όμως σταμάτησαν όμως πάνω στον Ρούφο που κράτησε απαραβίαστη την εστία του για ακόμα ένα 90λεπτο.

Διαιτητής του αγώνα ήταν ο Στόλης με βοηθούς τους Αναστασιάδη και Κρυωνά της ΕΠΣ Σερρών

ΟΡΦΕΑΣ ΞΑΝΘΗΣ : Ρούφος, Τζαμπάζ Χαλήλ ( 78′ Τορομανίδης), Καρά Αλή, Θεοδωρίδης, Μακράκης, Μαυρόπουλος, Λαζαρίδης ( 72′ Μουμίνογλου), Μπουταγκίδης, Ξαντινίδης (86′ Χαλήλ Ιμπράμ), Καραγκιόζης Γ. , Μελισσόπουλος

ΔΟΞΑ ΠΡΟΣΚΥΝΗΤΩΝ: Αγγελόπουλος, Δημητριάδης (77′ Μουζασβίλι), Μόσχος, Κίτσος, Λεφής (56′ Λειβαδιώτης), Δραγανίδης (74′ Βάσκος), Ανυφαντάκης, Ιωαννίδης, Εμρέ, Μανδηλάς, Σερίφης.