Το 2016 τελειώνει και το ThrakiSportS αναδεικνύει τους «Θρακιώτες της χρονιάς»! Ψηφίστε τους κορυφαίους και κερδίστε πλούσια δώρα…

 

Το 2016 βαδίζει σιγά – σιγά προς το τέλος του! Παραδοσιακά ο μήνας Δεκέμβριος είναι μήνας εορτών, αναμνήσεων αλλά και ανάδειξης των κορυφαίων της χρονιάς. Στο πλαίσιο αυτό λοιπόν, τοThrakiSportS για ακόμα μια φορά βάζει στο παιχνίδι τους αναγνώστες του, για να εκλέξουμε όλοι μαζί τους κορυφαίους της χρονιάς που θα αποτελέσει ιστορία σε μερικές ημέρες.

Οι κορυφαίοι του 2015 σύμφωνα με το αναγνωστικό κοινό και την συντακτική ομάδα του ThrakiSportS από την αντίστοιχη περσινή ψηφοφορία: Μιχαλεντζάκης (καλύτερος θρακιώτης αθλητής), Κεπεσίδου (καλύτερη θρακιώτισσα αθλήτρια), Στοάκης (καλύτερος θρακιώτης προπονητής), Κουλα (καλύτερος θρακιώτης διαιτητής) και Skoda Ξάνθη (καλύτερη θρακιώτικη ομάδα).

Ακολουθώντας την λογική αντίστοιχων ψηφοφοριών που διεξάγονται σε πανελλήνιο ή και διεθνές επίπεδο, το ThrakiSportS, ως το κορυφαίο αθλητικό μέσο ενημέρωσης της Θράκης, αποφάσισε και φέτος να αναδείξει τον κορυφαίο θρακιώτη αθλητή, την κορυφαία θρακιώτισσα αθλήτρια, τον κορυφαίο θρακιώτη προπονητή, τον κορυφαίο θρακιώτη διαιτητή και την κορυφαία θρακιώτικη ομάδα!

Πρόκειται για την τέταρτη συνεχόμενη χρονιά που διεξάγεται η ψηφοφορία αυτή, που πλέον έχει γίνει θεσμός για τον αθλητισμό της Θράκης και αναδεικνύει τους κορυφαίους των κορυφαίων στο γεωγραφικό μας διαμέρισμα.

Όπως και τις προηγούμενες χρονιές, έτσι και φέτος, η  συντακτική ομάδα του ThrakiSportS, μετά αρκετές ημέρες διεργασιών και προτάσεων, κατέληξε σε έναν (ενδεικτικό) αριθμό υποψηφίων ανά κατηγορία.

Ως θρακιώτικες ομάδες χαρακτηρίζουμε όσες φυσικά έχουν έδρα στην Θράκη. Ως θρακιώτες αθλητές και αθλήτριες όσους είτε κατάγονται από την Θράκη είτε μέσα στην διάρκεια της χρονιάς αγωνίστηκαν σε θρακιώτικες ομάδες. Αντιστοίχως, ως θρακιώτες προπονητές θεωρούμε όσους είτε κατάγονται από την Θράκη είτε υπηρέτησαν ομάδες της Θράκης. Και ως θρακιώτες διαιτητές όσους είτε κατάγονται από την Θράκη είτε ανήκουν σε σύνδεσμο της Θράκης.

Υπενθυμίζουμε ότι αναζητούμε τον καλύτερο ανά κατηγορία, με βάση τις επιδόσεις και την απόδοσή του μέσα στο 2016. Δεν ενδιαφέρει δηλαδή στην συγκεκριμένη περίπτωση το βάρος του ονόματος που κάποιος ενδεχομένως κουβαλά ή πιθανές μεγάλες παλιότερες επιτυχίες και διακρίσεις.

Οι προτάσεις που κάνει το ThrakiSportS για τους κορυφαίους της χρονιάς, ανά κατηγορία, είναι ενδεικτικές και βασίζονται σε προτάσεις των συνεργατών του. Ο κάθε αναγνώστης έχει δικαίωμα να προτείνει και φυσικά να ψηφίσει οποιοδήποτε πρόσωπο ή ομάδα της αρεσκείας του. Επειδή άνθρωποι είμαστε και εμείς, εννοείται ότι θα σπεύσουμε αμέσως να συμπληρώσουμε τις (ενδεικτικές, επαναλαμβάνουμε) λίστες, σε περίπτωση που διαπιστώσουμε μέσα από τις απαντήσεις σας ότι έχουμε ξεχάσει κάποιον που όφειλε να είναι στους προτεινόμενους για βράβευση. Η λίστα, άλλωστε, θα ανανεώνεται καθημερινά, ανάλογα και με την εξέλιξη της ψηφοφορίας αλλά και τα νέα επιτεύγματα που ενδεχομένως θα προτίθενται σε αθλητές, αθλήτριες, προπονητές, διαιτητές και ομάδες.

Όλοι οι αναγνώστες που θα λάβουν μέρος στην ψηφοφορία, συμμετέχουν σε κλήρωση για 20 πλούσια δώρα.

Συγκεκριμένα, ένας αναγνώστης θα κερδίσει τριήμερη διαμονή για αυτόν και την οικογένειά του στο θρακιώτικης ιδιοκτησίας πολυτελές ξενοδοχείο «Pilion Terra» που βρίσκεται στην πανέμορφη Πορταριά, στο Πήλιο. Το δώρο θα μπορεί να εξαργυρωθεί για ένα τριήμερο οποιαδήποτε στιγμή εντός του 2017, κατόπιν συνεννόησης μέσω του ThrakiSportS με την ιδιοκτησία του ξενοδοχείου.

Αντιστοίχως, ένας αναγνώστης θα κερδίσει διήμερη διαμονή για αυτόν και την οικογένειά του στο θρακιώτικης ιδιοκτησίας πεντάστερο ξενοδοχείο «Thraki Palace» στην Αλεξανδρούπολη, μαζί με όλες τις ανέσεις που προσφέρει (όπως την αίθουσα γυμναστηρίου και spa). Το δώρο θα μπορεί να εξαργυρωθεί οποιαδήποτε στιγμή εντός του 2017, κατόπιν συνεννόησης μέσω του ThrakiSportS με την ιδιοκτησία του ξενοδοχείου.

Επίσης, δύο αναγνώστες θα κερδίσουν από ένα τελευταίας τεχνολογίας τάμπλετ γνωστής εταιρείας.

Άλλοι τρεις αναγνώστες θα κερδίσουν το νέο «Football Manager 2017» που ήδη κυκλοφόρησε και άλλοι τρεις το «Pro Evolution Soccer 2017», επίσης αγαπημένο παιχνίδι των φιλάθλων.

Τέλος, πέντε ακόμα τυχεροί θα κερδίσουν από ένα άλμπουμ της Panini για το πρωτάθλημα Super League 2016-2017 με όλα τα αυτοκόλλητα, για να το συμπληρώσουν και άλλοι πέντε από ένα ημερολόγιο της αγαπημένης τους ομάδας. Σύνολο 20 δώρα! 

Κάθε αναγνώστης του ThrakiSportS έχει δικαίωμα ψήφου (και κατά συνέπεια, συμμετοχής στην κλήρωση για τα δώρα που προαναφέρθηκαν), αρκεί να είναι μέλος του γκρουπ του ThrakiSportS στο facebook. Για να γίνει κάποιος μέλος, οφείλει να κάνει like στην σελίδα του ThrakiSportS στο facebook.  Επίσης, οι συμμετέχοντες στον διαγωνισμό θα ήταν καλό να κάνουν share την συγκεκριμένη ανάρτηση στον τοίχο τους στο facebook, ώστε να ενημερωθεί και να ψηφίσει το δυνατόν περισσότερος κόσμος και να έχουμε όσο το δυνατόν πιο μεγάλη συμμετοχή, πιο αντιπροσωπευτικό δείγμα και πιο έγκυρα αποτελέσματα. Σε κάθε περίπτωση, δεσμευόμαστε ότι η ψήφος παραμένει… μυστική, όπως ακριβώς συνέβη και τις προηγούμενες χρονιές, δηλαδή κανείς δεν πρόκειται να μάθει τι ψήφισε ο καθένας από όσους συμμετείχαν στην ψηφοφορία-διαγωνισμό.

 

Ο τρόπος ψηφοφορίας είναι ο εξής:

Αρχικά, αντιγράφετε την παρακάτω αίτηση, συμπληρώνοντας τα στοιχεία σας και τις απαντήσεις σας σε κάθε μία από τις πέντε ερωτήσεις για καλύτερο αθλητή, καλύτερη αθλήτρια, καλύτερο προπονητή, καλύτερο διαιτητή και καλύτερη ομάδα της Θράκης για το 2016. Διευκρινίζουμε ότι αν δεν έχετε γνώμη για κάποια από τις κατηγορίες, μπορείτε να αφήσετε κενή την απάντησή σας, δεν είναι δηλαδή απαραίτητο να απαντήσετε σε όλα τα ερωτήματα. Δεκτές θα γίνουν συμμετοχές ακόμα και αν απαντούν μόνο σε ένα από τα ερωτήματα.

Ακολούθως, το κείμενο αυτό  με τις συμπληρωμένες δικές σας απαντήσεις και φυσικά τα στοιχεία σας το στέλνετε με email στην ηλεκτρονική διεύθυνση thrakisports@yahoo.gr ή με μήνυμα μέσω του facebook στο γκρουπ της σελίδας του ThrakiSportS, όπου θα πρέπει πιο πριν να έχετε κάνει like. Με αυτούς τους δύο τρόπους, με ηλεκτρονική αλληλογραφία μέσω email ή με μήνυμα στο facebook, γίνονται δεκτές οι συμμετοχές σας, προστίθενται οι επιλογές σας στην ψηφοφορία που διενεργείται και λαμβάνετε μέρος στην κλήρωση για τα δώρα. 

 

Ακολουθεί η αίτηση συμμετοχής στην ψηφοφορία, την οποία οφείλετε να αντιγράψετε, να απαντήσετε και να αποστείλετε:

 

Η ΑΙΤΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΗΝ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΤΩΝ ΚΟΡΥΦΑΙΩΝ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ ΤΟΥ 2016 ΣΤΑ ΣΠΟΡ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ 

 

ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ: ______________________________

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

(ΤΗΛΕΦΩΝΟ):___________________________________

(FACEBOOK):____________________________________

(E-MAIL):________________________________________

 

ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΑΘΛΗΤΗΣ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟ 2016: _________________

ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΘΛΗΤΡΙΑ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟ 2016:  _________________

ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟ 2016:  ____________

ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟ 2016:  ________________

ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΟΜΑΔΑ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟ 2016: _____________________

 

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΟΙ ΓΙΑ ΚΑΛΥΤΕΡΟΙ ΑΘΛΗΤΕΣ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ ΤΟ 2016 (ΜΕ ΑΛΦΑΒΗΤΙΚΗ ΣΕΙΡΑ, ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΗ ΛΙΣΤΑ)

ΜΑΡΚΟΣ ΓΚΟΥΡΛΙΑΣ (ΣΤΙΒΟΣ): Λίγο έλειψε να πετύχει το… τρεμπλ ο πρωταθλητής μεγάλων αποστάσεων του Εθνικού Αλεξανδρούπολης. Η χρονιά ξεκίνησε ιδανικά με πρωτιά στα 5χλμ ανωμάλου δρόμου και κορυφώθηκε όταν ο ίδιος αθλητής κέρδισε και τα 5.000μ στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα της Πάτρας. Ενδιαμέσως ο Γκούρλιας είχε κατακτήσει την δεύτερη θέση και στα 10.000 μέτρα στα Μέγαρα, ξεπερνώντας πάντως τον προκάτοχό του στον Εθνικό Δήμο Μαγγίνα. Παράλληλα, συμμετείχε σε πολλά μίτινγκ με αρκετές επιτυχίες, με χαρακτηριστικότερη τη νίκη του στα 5km στον Νυχτερινό Ημιμαραθώνιο της Θεσσαλονίκης.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΡΥΠΙΔΗΣ (ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ): Ήταν ο βασικός λαμπαδηδρόμος που άναψε τον βωμό της ολυμπιακής φλόγας στην Αλεξανδρούπολη, πριν την διανυκτέρευσή της στην πόλη τον Απρίλιο. Συμμετείχε σε πανελλήνιους και διεθνείς αγώνες με αποκορύφωμα τους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο ντε Τζανέιρο της Βραζιλίας, όπου είχε ως κορυφαία διάκριση μια πέμπτη θέση.

ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΑΤΡΑΝΤΖΗΣ (ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ):  Έχοντας την δεύτερη καλύτερη επίδοση στην Ελλάδα, αποτέλεσε βασικό μέλος της Εθνικής Ομάδας Σκυταλοδρομίας 4×100 που στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Λονδίνου κατέβασε κατά 2,4 δευτερόλεπτα το πανελλήνιο ρεκόρ χάνοντας στο τσακ το μετάλλιο. Με τον χρόνο αυτόν ωστόσο κλείδωσε συμμετοχή στο Ρίο ντε Τζανέιρο. Ο κολυμβητής από την Ξάνθη χαρακτήρισε την συμμετοχή του στους Ολυμπιακούς Αγώνες την κορυφαία στιγμή της καριέρας του. Εκεί η ελληνική σκυτάλη έχασε στο τσακ την πρόκριση για τον τελικό και τελικά κατέλαβε την διόλου ευκαταφρόνητη 10η θέση.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΕΛΕΣΙΔΗΣ (ΕΝΟΡΓΑΝΗ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ): Ήδη από τον προηγούμενο χρόνο πανελληνιονίκης παίδων στο σύνθετο ατομικό της ενόργανης γυμναστικής, κατάφερε με τα προγράμματα που εκτέλεσε να πάρει το βάπτισμα του πυρός με την Εθνική Ομάδα και να βρεθεί τον Μάιο στην Βέρνη για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ανδρών – Εφήβων, όπου ήταν ο μικρότερος σε ηλικία αθλητής των αγώνων.Θεωρείται ο κορυφαίος γυμναστής της ηλικίας του στην χώρα και μεγάλη ελπίδα για το μέλλον…

ΠΕΤΡΟΣ ΜΑΝΤΑΛΟΣ (ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ): Έχοντας ξεπεράσει τον σοβαρό τραυματισμό του, που τον άφησε για πολλούς μήνες του 2015 εκτός δράσης, αποτέλεσε στην διάρκεια της χρονιάς τον στυλοβάτη της νέας προσπάθειας της ΑΕΚ και εξακολουθεί να αποτελεί το μεγαλύτερο όνομά της και τον αρχηγό της. Ως αρχηγός μάλιστα σήκωσε το κύπελλο Ελλάδος μετά την επικράτηση στον τελικό με 2-1 επί του Ολυμπιακού. Μάλιστα, αναδείχθηκε MVP του τελικού και ήταν ο σκόρερ του πρώτου τέρματος της Ένωσης. Πλέον ο ποδοσφαιριστής από τους Υφαντές Ροδόπης έχει εδραιωθεί στην ενδεκάδα και της Εθνικής Ελλάδος, έχοντας φτάσει πλέον σε διψήφιο αριθμό συμμετοχών με το εθνόσημο, με το οποίο πέτυχε και τα πρώτα του γκολ.

ΚΩΣΤΑΣ ΜΠΑΝΙΩΤΗΣ (ΣΤΙΒΟΣ): Ξεκίνησε ιδανικά την σεζόν, κατακτώντας την πέμπτη θέση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου στο Πόρτλαντ. Ο μόνιμος πανελληνιονίκης του ύψους την τελευταία δεκαετία έλαβε μέρος σε πολλά διεθνή μίτινγκ, προκρίθηκε και στον τελικό του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ανοιχτού Στίβου τον Ιούλιο, κυρίως όμως βρέθηκε στο Ρίο ντε Τζανέιρο και συμμετείχε για τρίτη σερί διοργάνωση Ολυμπιακών Αγώνων. Παραμένει όμως η μόνη διοργάνωση που δεν έχει καταφέρει να αγωνιστεί σε τελικό.

ΔΗΜΟΣ ΜΙΧΑΛΕΝΤΖΑΚΗΣ (ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ):  Ξεκίνησε την σεζόν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, επιτυγχάνοντας νέο παγκόσμιο ρεκόρ στα 200 μέτρα πεταλούδα, βελτιώνοντας το προηγούμενο δικό του. Έδειξε έτσι από νωρίς τα δόντια του, αλλά έκλεισε την σεζόν ακόμα καλύτερα. Ταξίδεψε στο Ρίο ντε Τζανέιρο για τους Παραολυμπιακούς Αγώνες και μετά από μια συγκλονιστική κούρσα στα 100 μέτρα πεταλούδα της κατηγορίας S9 κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο πριν συμπληρώσει καν τα 18 του χρόνια και μάλιστα με επίδοση που αποτελούσε ρεκόρ αγώνων. Δεν είχε προηγούμενη η τελετή υποδοχής που του επιφυλάχθηκε στο αεροδρόμιο της Αλεξανδρούπολης, ενώ στην ιδιαίτερη πατρίδα του, τις Φέρες, έχτισαν μέχρι και τείχη για να τα γκρεμίσουν προς τιμήν του παραολυμπιονίκη τους…

ΜΑΝΩΛΗΣ ΣΙΩΠΗΣ (ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ): Κάνοντας μια καταπληκτική πορεία με την ομάδα του Πανιωνίου, της οποίας αποτελεί τον βασικό κινητήριο μοχλό στον χώρο του κέντρου, ο εβρίτης ποδοσφαιριστής κατάφερε να ξαναστρέψει επάνω του τα βλέμματα του Ολυμπιακού, με αποτέλεσμα να φημολογείται πως ήδη έχει κλείσει για το καλοκαίρι του 2017 η επιστροφή του στο λιμάνι. Παράλληλα, υποχρέωσε τον ομοσπονδιακό τεχνικό Μίχαελ Σκίμπε να τον καλέσει στην Εθνική Ομάδα, έστω και αν ακόμα δεν του έχει δώσει χρόνο συμμετοχής.

 

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΕΣ ΓΙΑ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΑΘΛΗΤΡΙΕΣ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ ΤΟ 2016 (ΜΕ ΑΛΦΑΒΗΤΙΚΗ ΣΕΙΡΑ, ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΗ ΛΙΣΤΑ)

ΑΘΗΝΑ ΓΙΑΓΤΖΟΓΛΟΥ (ΠΑΛΗ): Μόλις στα 16 της χρόνια, η κομοτηναία μαθήτρια (που μάλιστα πηγαίνει πολύ καλά και στο σχολείο της αφού οι βαθμοί της κυμαίνονται στο 19,5) κατάφερε να αναδειχθεί παγκόσμια πρωταθλήτρια στο άθλημα της πάλης στην άμμο. Η αθλήτρια του ΑΣ Δημοκρίτειο αναδείχθηκε πρώτη στην κατηγορία των 50 κιλών κορασίδων στην διοργάνωση του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Beach Wrestling που φιλοξενήθηκε το καλοκαίρι στην Κροατία. Ωστόσο ένας τραυματισμός της στέρησε την συμμετοχή και ενδεχομένως ανάλογη διάκριση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Παίδων – Κορασίδων της κανονικής πάλης στο ταπί, που φιλοξενήθηκε στην Τιφλίδα. Στο αντίστοιχο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, πάντως, κατέλαβε την 13η θέση.

ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΚΑΡΑΚΑΤΣΑΝΗ (ΣΤΙΒΟΣ): Ίσως η κορυφαία αθλήτρια της χώρας στις μεσαίες και μεγάλες αποστάσεις, πήρε μεταγραφή για τον Εθνικό Αλεξανδρούπολης στο τέλος Οκτωβρίου και έκτοτε λαμβάνεται υπόψη ως «Θρακιώτισσα». Πρόλαβε ωστόσο σε αυτό το μικρό χρονικό διάστημα να σημειώσει εγχώριες και διεθνείς επιτυχίες, με σημαντικότερη το γεγονός ότι στον πρώτο αγώνα που έδωσε με τα χρώματά του συλλόγου του Έβρου, στα 10 χιλιόμετρα του Αυθεντικού Μαραθωνίου της Αθήνας, κατέκτησε την 1η θέση χαρίζοντας την πρώτη διάκριση στη νέα της ομάδας.

ΜΑΓΔΑ ΚΕΠΕΣΙΔΟΥ (ΧΑΝΤΜΠΟΛ): Φοιτήτρια πλέον, η κορυφαία αθλήτρια του 2015 στην αντίστοιχη ψηφοφορία που διοργανώθηκε, είδε τον εαυτό της να καθιερώνεται στο γυναικείο χάντμπολ. Αποτελεί σταθερά την τερματοφύλακα της Εθνικής Γυναικών και φυσικά της Νέας Ιωνίας, με την οποία κατέκτησε τον τίτλο. Παράλληλα η Αλεξανδρουπολίτισσα αναδείχθηκε κορυφαία αθλήτρια συνολικά του πρωταθλήματος της Α1 Γυναικών, ενώ πέρα από τις επιτυχίες στην σάλα, το καλοκαίρι ξεχώρισε και στην άμμο κερδίζοντας το πρωτάθλημα και τον τίτλο του MVP με την ομάδα Σπάρτακος, με την οποία κατέκτησε και το ασημένιο μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα.

ΣΕΜΙΧΑ ΡΙΖΑΟΓΛΟΥ (ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ): Ολοκλήρωσε την αθλητική καριέρα της με μια ακόμα συμμετοχή σε τελικούς Παραολυμπιακών Αγώνων, αυτή τη φορά στο Ρίο ντε Τζανέιρο. Μπορεί να μην επέστρεψε από εκεί με κάποιο μετάλλιο, ωστόσο η καταγόμενη από τα Άβδηρα κολυμβήτρια αποτέλεσε και συνεχίζει να αποτελεί το παράδειγμα προς μίμηση πολλών μικρών παιδιών, στα οποία έχει αδυναμία, για την θέληση αλλά και τον χαρακτήρα της.

ΕΛΕΝΗ ΣΑΛΙΝΟΥΔΗ (ΤΑΕΚΒΟΝΤΟ): Η αθλήτρια από την Ορεστιάδα αναδείχθηκε για ακόμα μια χρονιά χρυσή νικήτρια στην κατηγορία των +73 κιλών στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα που φιλοξενήθηκε στην Χαλκίδα. Ως η κορυφαία ελληνίδα αθλήτρια της κατηγορίας, εκπροσώπησε την Ελλάδα στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Γυναικών του Μοντρέ ενώ πιο πριν έλαβε μέρος και σε άλλα διεθνή τουρνουά, αποσπώντας ουκ ολίγα μετάλλια.

 

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΟΙ ΓΙΑ ΚΑΛΥΤΕΡΟΙ ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ ΤΟ 2016 (ΜΕ ΑΛΦΑΒΗΤΙΚΗ ΣΕΙΡΑ, ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΗ ΛΙΣΤΑ) 

ΤΑΣΟΣ ΚΑΛΛΙΤΣΑΡΗΣ (ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ): Ο άνθρωπος που κρύβεται πίσω από την τεράστια επιτυχία του Δήμου Μιχαλεντζάκη να αναδειχθεί χρυσός παραολυμπιονίκης στο Ρίο ντε Τζανέιρο. Από τους βασικούς προπονητές του Ομίλου Φίλων Θαλάσσης Αλεξανδρούπολης, ήταν εκείνος που έπεισε την οικογένεια Μιχαλεντζάκη να ασχοληθεί ο Δήμος με την κολύμβηση, τον προετοίμαζε όλα αυτά τα χρόνια και δεν είναι τυχαίο ότι ο Εβρίτης πρωταθλητής τον μνημονεύει όπου σταθεί και όπου βρεθεί ως… δεύτερο πατέρα ή μεγαλύτερο αδερφό του.

ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΚΑΡΥΠΙΔΗΣ (ΠΑΛΗ): Ο άνθρωπος που κρύβεται πίσω από τις διαρκείς επιτυχίες του Αθλητικού Συλλόγου Δημοκρίτειο Κομοτηνής. Αποκορύφωμα στην χρονιά που φεύγει ήταν μεν το χρυσό μετάλλιο της Αθηνάς Γιαγτζόγλου στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Πάλης στην Άμμο, ωστόσο έχει αναδείξει πολλούς ακόμα (κυρίως νεαρούς σε ηλικία) αθλητές και αθλήτριες από την Κομοτηνή, με πολλές συμμετοχές και διακρίσεις σε διεθνείς διοργανώσεις σε όλη την διάρκεια της χρονιάς. Σε αρκετές από αυτές τις διοργανώσεις, μάλιστα, τους συνοδεύει έχοντας και τον ρόλο του ομοσπονδιακού προπονητή του αθλήματος για την περιοχή. 

ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΚΟΥΤΡΟΥΛΟΣ (ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ): Ως ενωσιακός προπονητής, οδήγησε την Μεικτή Ερασιτεχνών της ΕΠΣ Ξάνθης στην κατάκτηση του Πανελληνίου Πρωταθλήματος και μέσω αυτής, στην διοργάνωση της UEFA Regions’ Cup όπου εκπροσώπησε επάξια την χώρα. Παράλληλα όμως, έχοντας σταθερά σχέση με τις Βασίλισσες της Θράκης, έχει καταφέρει να δημιουργήσει πλέον μια σταθερή δύναμη της περιοχής στον χώρο του γυναικείου ποδοσφαίρου που πλέον αγωνίζονται στο πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής, τον προθάλαμο της μεγάλης κατηγορίας.

ΡΑΖΒΑΝ ΛΟΥΤΣΕΣΚΟΥ (ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ): Κατάφερε να εμπνεύσει τον σεβασμό σε άπαντες στην Ξάνθη και με την πειθαρχία που επέβαλε στην ομάδα, την καθοδηγεί με μοναδική μαεστρία σε πρωτάθλημα και κύπελλο, αναγκάζοντας ακόμα και τον δύσκολο Χρήστο Πανόπουλο  να χειροκροτεί από την εξέδρα και να ψάχνει τρόπο ανανέωσης της συνεργασίας μαζί του. Γιος του Μιρτσέα Λουτσέσκου που μετά από πολυετή πορεία στην Σαχτάρ Ντόνετσκ μετακόμισε στην Ζενίτ, πέτυχε να ξεφύγει από την σκιά του πατέρα του χάρη στην πορεία του με την ομάδα της Θράκης. Πολλές φορές στην διάρκεια της χρονιάς φημολογήθηκε ότι θα φύγει για άλλους συλλόγους, αλλά είπε όχι ακόμα και στα εκατομμύρια πετροδόλαρα που του δόθηκαν για να τιμήσει το συμβόλαιό του.

ΣΑΚΗΣ ΜΟΥΣΤΑΚΙΔΗΣ (ΒΟΛΕΪ): Κατάφερε με σχετικά μικρό μπάτζετ να δημιουργήσει και πάλι ένα αξιόμαχο σύνολο που πρωταγωνίστησε στην αρχή της σεζόν και στην Ευρώπη, ως η μοναδική ελληνική ομάδα που απέμεινε στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Σχετικά άνετα έσωσε την κατηγορία και το ίδιο δείχνει να επιτυγχάνει και τη νέα σεζόν, παρόλο που βασικά στελέχη που γαλουχήθηκαν στα σπλάχνα της ομάδας αποχώρησαν το καλοκαίρι από την Αλεξανδρούπολη. Στις αρχές της χρονιάς δέχθηκε την σφοδρότατη επίθεση του επίδοξου επενδυτή της ομάδας Απόστολου Τσιπίδη, αλλά οι βαρύτατες κατηγορίες που δέχθηκε συσπείρωσαν γύρω από το πρόσωπό του την πλειοψηφία του βολεϊκού κόσμου της Αλεξανδρούπολης.

ΜΑΡΙΝΟΣ ΟΥΖΟΥΝΙΔΗΣ (ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ): Για πολλούς ο κορυφαίος Έλληνας προπονητής ποδοσφαίρου αυτήν την στιγμή στην χώρα. Ο καταγόμενος από την Αλεξανδρούπολη τεχνικός κατάφερε στον Πανιώνιο με το υλικό που διέθετε να δημιουργήσει ένα αξιόμαχο σύνολο που πρωταγωνίστησε στο πρωτάθλημα της Super League και εξασφάλισε έξοδο στην Ευρώπη, η οποία δεν υλοποιήθηκε για διοικητικούς λόγους. Φλέρταρε με τον πρωταθλητή Ολυμπιακό το καλοκαίρι, γεγονός που του στοίχισε την θέση του στον Πανιώνιο, αλλά στις αρχές Δεκέμβρη μετά από τέσσερις μήνες ανεργίες αποδέχθηκε να αναλάβει την πρόκληση του πάγκου του Παναθηναϊκού.

 

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΟΙ ΓΙΑ ΚΑΛΥΤΕΡΟΙ ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ ΤΟ 2016 (ΜΕ ΑΛΦΑΒΗΤΙΚΗ ΣΕΙΡΑ, ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΗ ΛΙΣΤΑ)

ΧΡΗΣΤΟΣ ΓΚΡΑΝΑΣ (ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ): Δυο χρόνια μετά την αρχική του απόφαση να εγκαταλείψει την διαιτησία εξαιτίας της μείωσης των ορίων ηλικίας, οι αλλαγές στους κανονισμούς έκαναν τον κομοτηναίο ρέφερι να αναθεωρήσει, να επιστρέψει και μάλιστα να περάσει τα τεστ και να αξιολογηθεί αρχικά για αγώνες Β’ Εθνικής. Εκεί όλη την χρονιά ελάμβανε ολοένα και περισσότερα δύσκολα παιχνίδια, με αποτέλεσμα συχνά πυκνά πλέον ο κομοτηναίος ρέφερι να αξιοποιείται και στο μεγάλο πρωτάθλημα της Super League.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ (ΒΟΛΕΪ): Για πολλούς ο κορυφαίος θρακιώτης διαιτητής στο άθλημα της πετοσφαίρισης. Μόνιμη σφυρίχτρα στα σημαντικότερα ραντεβού για το πρωτάθλημα ή το κύπελλο που φιλοξενούνται στην Αλεξανδρούπολη ή την Ορεστιάδα, ο Εβρίτης διαιτητής αποτελεί πλέον σταθερή επιλογή της Ευρωπαϊκής Συνομοσπονδίας και για διεθνείς αγώνες. Στις αρχές Δεκεμβρίου κλήθηκε μάλιστα να πάει στην Γαλλία για σημαντικό αγώνα του CEV Cup των ανδρών.

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΚΙΟΤΖΕΝΗΣ (ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ): Έχοντας δικαιωθεί απόλυτα από την παλαιότερη εμπλοκή του ονόματός του στο Koriopolis και έχοντας μετακομίσει στην ΕΠΣ Ξάνθης, μπήκε το 2015 στις λίστες των διαιτητών της Super League ως ο μόνος από τους διαιτητές των Ενώσεων των τριών νομών της Θράκης που μετέχει σε αυτές. Οι ορισμοί του πληθαίνουν και με την παλιά και με τη νέα τάξη πραγμάτων, καθώς έχει αποφύγει το μεγάλο λάθος, γεγονός που ανεβάζει τις μετοχές τους.

ΧΑΣΑΝ ΚΟΥΛΑ (ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ): Παρουσιάζοντας καταπληκτική εξέλιξη, όχι μόνο ορίζεται ολοένα και πιο συχνά ως βοηθός ακόμα και στα μεγάλα ντέρμπι του πρωταθλήματος της Super League, αλλά διατηρεί και τον τίτλο του διεθνούς εκπροσωπώντας επάξια την ελληνική διαιτησία σε διεθνείς διοργανώσεις. Όχι τυχαία αναδείχθηκε ο νικητής της ψηφοφορίας που διοργάνωσε το ThrakiSportS και τις τρεις προηγούμενες χρονιές, τόσο το 2013 όσο και το 2014 και το 2015. Μένει να δούμε αν θα τα καταφέρει για τέταρτη σερί χρονιά.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΑΞΕΒΑΝΙΔΗΣ (ΕΝΟΡΓΑΝΗ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ): Στους περισσότερους είναι γνωστός ως προπονητής του ΟΕΓΑ και ο άνθρωπος που κρύβεται πίσω από το «φαινόμενο» Γιώργος Κελεσίδης, όμως περνώντας τα σύνορα της πατρίδας μας είναι περισσότερο γνωστός ως διεθνής κριτής. Μάλιστα μέσα στο 2016 βρέθηκε με αυτήν την ιδιότητα στην διοργάνωση του Παγκοσμίου Κυπέλλου στο Κότμπους της Γερμανίας. Όπως και να το κάνουμε, δεν είναι ούτε σύνηθες αλλά ούτε και αμελητέο να διαθέτει η Θράκη μας κριτές σε τόσο υψηλό διεθνές επίπεδο.

ΑΝΔΡΕΑΣ ΜΠΕΤΜΑΝ (ΧΑΝΤΜΠΟΛ): Διεθνής εδώ και επτά χρόνια, ο ξανθιώτης εξακολουθεί να κρατά ψηλά την σημαία της ελληνικής διαιτησίας σε διεθνείς διοργανώσεις χάντμπολ. Διετέλεσε αθλητής των Ποντίων Ξάνθης, ξεκίνησε ως διαιτητής το 2002 και στην διάρκεια του 2016 σφύριξε τους σημαντικότερους αγώνες που διεξήχθησαν στην Ελλάδα, ανάμεσά τους τα μεγάλα ντέρμπι πρωταθλήματος αλλά και τους επεισοδιακούς τελικούς κυπέλλου σε άνδρες και γυναίκες. Παράλληλα, ως διεθνής διαιτητής, συχνοί είναι οι ορισμοί του από την Ευρωπαϊκή και Παγκόσμια Ομοσπονδία.

 

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΕΣ ΓΙΑ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΟΜΑΔΕΣ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ ΤΟ 2016 (ΜΕ ΑΛΦΑΒΗΤΙΚΗ ΣΕΙΡΑ, ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΗ ΛΙΣΤΑ)

ΑΟ ΝΕΑΣ ΒΥΣΣΑΣ (ΒΟΛΕΪ): Με ένα απίστευτο ρεκόρ, η ακριτικότερη ίσως ομάδα της χώρας, στο βορειότερο τμήμα του Έβρου, κατάφερε να αναδειχθεί πρωταθλήτρια της Ένωσης Σωματείων Πετοσφαίρισης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης επιτυγχάνοντας το απόλυτο στις νίκες και μάλιστα χωρίς να χάσει σετ. Κατάφερε έτσι να ανέλθει πανηγυρικά στην Α2 Κατηγορία, όπου εκμεταλλευόμενη την έδρα της ξεκίνησε αρκετά ικανοποιητικά την πορεία της στο μεγαλύτερο πρωτάθλημα.

ΔΗΜΟΚΡΙΤΕΙΟ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ (ΠΑΛΗ): Αναδείχθηκε για ακόμα μια χρονιά κορυφαία δύναμη στα αναπτυξιακά πρωταθλήματα, με τους αθλητές και τις αθλήτριές του να επιστρέφουν στην Κομοτηνή με ουκ ολίγα μετάλλια. Μάλιστα αθλητές του «πανεπιστημιακού» συλλόγου εκπροσώπησαν την Ελλάδα σε Ευρωπαϊκά και Παγκόσμια Πρωταθλήματα Παίδων, Κορασίδων, Εφήβων και Νεανίδων κρατώντας ψηλά την σημαία της ελληνικής πάλης.

ΕΘΝΙΚΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ (ΒΟΛΕΪ): Η μοναδική θρακιώτικη ομάδα στην διάρκεια του 2016 που εκπροσώπησε την χώρα σε διεθνή διοργάνωση. Τον Ιανουάριο νίκησε δύο φορές την σερβική Σπαρτάκ Λιγκ για να προκριθεί για δεύτερη σερί χρονιά στα προημιτελικά του Challenge Cup, εκεί όπου και πάλι ωστόσο αποδείχθηκε ανυπέρβλητο το εμπόδιο της Μπενφίκα. Η «χρονιά ειδικού σκοπού» ολοκληρώθηκε με την σχετικά άνετη παραμονή στην Volley League, μια αντίστοιχη χρονιά έχει ξεκινήσει με τους Εβρίτες να δείχνουν ότι σώζουν από νωρίς την πατρίδα της παραμονής.

ΕΠΣ ΞΑΝΘΗΣ (ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ): Με μια πολύ καλή πορεία, η Μεικτή Ερασιτεχνών της ΕΠΣ Ξάνθης κατάφερε να αναδειχθεί πρωταθλήτρια Ελλάδος, αποκλείοντας στην διαδικασία των πέναλτι την ΕΠΣ Θράκης και νικώντας στον μεγάλο τελικό της Κατερίνης την ΕΠΣ Εύβοιας. Απέκτησε έτσι το δικαίωμα να εκπροσωπήσει την χώρα στην ευρωπαϊκή διοργάνωση Regions Cup, όπου πραγματοποίησε εντυπωσιακό ξεκίνημα στον όμιλο που φιλοξενήθηκε στο Σαν Μαρίνο αλλά στις λεπτομέρειες έχασε την πρόκριση από την ομάδα που φιλοξένησε το τουρνουά.

ΚΥΚΛΩΠΕΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ (ΧΑΝΤΜΠΟΛ): Σταθερή δύναμη στο άθλημα, αναδείχθηκαν πρωταθλητές Ελλάδος στο 17ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Μπιτς Χάντμπολ Ανδρών, η τελική φάση του οποίου φιλοξενήθηκε στο Ξυλόκαστρο. Νωρίτερα όμως η ανδρική ομάδα των Κυκλώπων τα είχε πάει περίφημα και στην σάλα, εξασφαλίζοντας την άνοδό της στο πρωτάθλημα της Α2 Κατηγορίας.

SKODA ΞΑΝΘΗ Κ17  (ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ): Με μια εντυπωσιακή πορεία, προκρίθηκε στο φάιναλ φορ του αναπτυξιακού πρωταθλήματος εφήβων της Super League και έπειτα από μια μνημειώδη νίκη επί του Ολυμπιακού στον ημιτελικό, προκρίθηκε στον τελικό. Εκεί ωστόσο οι πιτσιρικάδες της Ξάνθης λύγισαν από την ανωτερότητα του ΠΑΟΚ και δεν μπόρεσαν να φτάσουν σε δεύτερο τίτλο μέσα σε τρία χρόνια, ωστόσο απέδειξαν την πολύ καλή δουλειά που γίνεται στις ακαδημίες των Πηγαδίων και ότι το μέλλον τους ανήκει.

 

Η ψηφοφορία τρέχει μέχρι και το μεσημέρι της δεύτερης ημέρας των Χριστουγεννων, δηλαδή της 26η Δεκεμβρίου. Οι νικητές που θα αναδειχθούν κορυφαίοι Θρακιώτες του 2016, θα προκύψουν με βάση τις ψήφους των αναγνωστών του ThrakiSportS και αυτές φυσικά των δημοσιογράφων και συνεργατών του ThrakiSportS.

Θερμή παράκληση όλοι όσοι συμμετάσχουν να ψηφίσουν αυτούς που πραγματικά θεωρούν ότι αξίζουν να λάβουν τους συγκεκριμένους τίτλους και όχι εκείνους που ενδεχομένως θα επιθυμούσαν, με βάση τις οπαδικές τους προτιμήσεις. Φιλοδοξία μας είναι όλοι οι νικητές της φετινής ψηφοφορίας, αλλά και των προηγούμενων, να βραβευθούν σε μια μεγάλη εκδήλωση.

Το ThrakiSportS ευχαριστεί  όλους τους αναγνώστες του για την μαζική συμμετοχή και τις εταιρείες που συνεργάζονται μαζί του για τα δώρα που δίνονται στο πλαίσιο της ψηφοφορίας αυτής, για την ανάδειξη των ΚΟΡΥΦΑΙΩΝ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟ 2016!