Τινάζει την μπάνκα και ετοιμάζεται να προτείνει νέο συμβόλαιο στον Λουτσέσκου ο Πανόπουλος

 

Η διοίκηση της Ξάνθης είναι διατεθειμένη να ξεκινήσει άμεσα συζητήσεις με τον Ραζβάν Λουτσέσκου, προκειμένου να υπογράψει ο Ρουμάνος νέο συμβόλαιο συνεργασίας, παρά την δήλωση του τελευταίου ότι αυτή θα είναι η τελευταία του χρονιά στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Goal, ο Χρήστος Πανόπουλος είναι απόλυτα ευχαριστημένος με την εφετινή πορεία της ομάδας και την εικόνα που παρουσιάζει στον αγωνιστικό χώρο και αναγνωρίζει πως ο Ρουμάνος τεχνικός έχει το μεγαλύτερο μερίδιο σε αυτό.

Ο ιδιοκτήτης παρακολούθησε από κοντά την αναμέτρηση της Ξάνθης με τον Αστέρα Τρίπολης, βλέποντας την ομάδα του να βγάζει αποφασιστικότητα, αυτοματισμούς, σωστή ανάπτυξη και αμυντική λειτουργία και στο τέλος την (έστω και ολιγομελή σε πλήθος) εξέδρα να αποθεώνει τον Ρουμάνο. Αλλωστε αυτός είναι που έχει εμφυσήσει στην ομάδα αυτά τα στοιχεία δουλεύοντας ολημερίς.

Οι ιθύνοντες της ομάδας περιγράφουν έναν προπονητή προσηλωμένο και πειθαρχημένο στον τρόπο δουλειάς του που θυσιάζει όλο του τον χρόνο για την ομάδα. Τόσο πολύ που στο αθλητικό κέντρο που έχει γίνει δεύτερο σπίτι του έχει πάει και τρία από τα σκυλιά του που λατρεύει.

Ο Λουτσέσκου δεσμεύεται έως το τέλος της σεζόν με την Ξάνθη και επισήμως ο ίδιος έχει δηλώσει ότι το καλοκαίρι θα έρθει το «αντίο». Αυτό,  όσο και αν είναι δρομολογημένο, φαντάζει πικρό. Με τη λήξη του πρωταθλήματος ο Ραζβάν Λουτσέσκου και η Ξάνθη θα ακολουθήσουν χωριστούς δρόμους, αλλά αυτό το «διαζύγιό» δείχνει επώδυνο για τον Πανόπουλο.

Ο Ρουμάνος τεχνικός έχει δημιουργήσει μια ομάδα με προσωπικότητα για την οποία όλοι τρίβουν τα μάτια τους από ικανοποίηση τόσο για τη συγκομιδή των βαθμών, αλλά κυρίως για το γεγονός ότι οι παίκτες εμπνέονται από τον προπονητή της. Ετσι παραμένοντας σε μια διαρκή παρακολούθηση της δουλειάς του Λουτσέσκου, ετοιμάζονται να κάνουν μια νέα προσέγγιση, μήπως και πετύχουν αυτό που αυτήν τη στιγμή μοιάζει αδύνατο.

Γνωρίζουν τις δυσκολίες, αλλά ξέρουν και τον προπονητή τους και πόσο αυτός νιώθει δεμένος με την Ξάνθη και τον ιδιοκτήτη της, τον Χρήστο Πανόπουλο. Απόδειξη γι’ αυτό το ότι πριν από λίγο καιρό ο Λουτσέσκου δεν κίνησε τα νήματα για την αποδέσμευσή του από την Ξάνθη για την Αλ Χιλάλ της Σαουδικής Αραβίας.

Ετσι λέγεται ότι ο Πανόπουλος ετοιμάζεται να τινάξει την μπάνκα στον αέρα, σε μια απέλπιδα προσπάθεια να τον δέσει (μαζί με τα σκυλιά του) και για τον επόμενο χρόνο, παρά τα περί του αντιθέτου λεγόμενα του ίδιου του Λουτσέσκου