O «έλεγχος» των… επιδόσεων και των αποδόσεων των Θρακιωτών στην Ευρώπη

 

Μέτριο ήταν αυτό το Σαββατοκύριακο για τους Θρακιώτες του εξωτερικού , αφού αρκετοί αγωνίστηκαν αλλά μόνο ο Παπουλής σκόραρε.

Αναλυτικά, στην συγκεκριμένη ανάρτηση συγκεντρώσαμε τι έκαναν οι Θρακιώτες του εξωτερικού το Σαββατοκύριακο στα διάφορα γήπεδα της Ευρώπης, εκτός των Ελληνικών συνόρων (η στήλη θα ανανεώνεται κάθε εβδομάδα και με νέα ονόματα που τυχόν μας διαφεύγουν):

ΙΤΑΛΙΑ
Βασίλης Τοροσίδης (Μπολόνια): Βασικός ολόκληρο 90λεπτο χρησιμοποιήθηκε εναντίον της ουντινέζε ο Ξανθιώτης αρχηγός της Εθνικής Ελλάδας στην εκτός έδρας ήττα με 1-0 από την Ουντινέζε του Καρνέζη στο Φρίουλι του Ούντινε. Ετσι η Μπολονια έπεσε δεκατη έκτη θέση με 16 βαθμούς αλλα 8 πάνω από την ζώνη του υποβιβασμού.

ΡΩΣΙΑ
Γιούρι Λοντιγκιν (Ζενίτ Αγ. Πετρούπολης): Στην βασική ενδεκάδα χρησιμοποίησε ο Λουτσέσκου τον πρωην τερματοφύλακα της Ξάνθης στην εκτός έδρας ισοπαλία 0-0 Ροστοφ και βρίσκεται στην δεύτερη θεση πέντε πλέον βαθμούς πίσω από την Σπαρτακ Μόσχας με 35 βαθμούς.

ΒΕΛΓΙΟ
Δημήτρης Γούτας (Κόρτραϊκ): Στην βασική ενδεκάδα και ολόκληρο ενηντάλεπτο της «ελληνικής» Κορτραικ των Σηφακη και Παπαζογλου (στον πάγκο και οι δυο) αγωνίστηκε ο πρώην αμυντικός της Ξάνθης που κιτρινίστηκε στο 67′ στην εντός έδρας ήττα με 1-3 από την Αντερλεχτ και βρίσκεται 9η με 24 βαθμούς.

Xoσε Μαρία Κάσες (Μεουπεν): Ο πρωην Ισπανός μεσοεπιθετικός του Πανθρακικού αγωνίστηε ως αλλαγη από το 53’στην εκτός εδρας ηττα 1-0 από την Μαλίν και έπεσε 12η με 16 βαθμούς.

ΚΡΟΑΤΙΑ
Σάββας Γκέντσογλου (Χάιντουκ Σπλιτ): Ο έχοντας ρίζες και από την Αλεξανδρούπολη παίκτης ήταν βασικός μέχρι το 30′ που έγινε αλλαγή, στην εκτός έδρας ήττα 2-1 της Χαιντουκ από την Μπελούπο και έμεινε στην τριτη θέση, 12 βαθμούς μακριά από την πρωτοπόρο Ριέκα.

ΓΕΡΜΑΝΙΑ
Τσαμουρλίδης, Τσορματζίδης (Ντούισμπουργκ): Την εντός έδρας ήττα με 1-2 από την Σπέλντορφ γνώρισε για την πέμπτη κατηγορία της Γερμανίας η Ντούισμπουργκ (που έπεσε όγδοη με 22 βαθμούς) των δυο πια Θρακιωτών, του Σταύρου Τσορμπατζίδη που ηταν και πάλι βασικός και του Μιχάλη Τσαμουρλίδη που τελευταια εχασε την θεση του στην ενδεκάδα. Οι Γιάννης Γωνιάδης και o Πέτρος Βιόπουλος θυμίζουμε αποτελούν παρελθόν από την ομαδα.

Aλέξης Καλαϊτζίδης (Ρουρντορφ): Δεν αγωνίστηκε η ομάδα του Καλαιτζίδη για την 5η κατηγορία.

Κώστας Τσαμούρης (Καιζερσλάουτεν ΙΙ): Για την 4η κατηγορία Γερμανίας η δευτερη ομαδα της καιζερσλαουτεν ηττήθηκε 1-0 από την ιστορική Μανχάιμ και είναι ένα μόλις βαθμό πάνω από την επικίνδυνη ζωνη. Ο Τσαμούρης που ειναι τραυματίας για το επόμενο δίμηνο ξεκίνησε προπονήσεις ώστε να είναι έτοιμος στα τέλη Γενάρη.

ΚΥΠΡΟΣ
Φώτης Παπουλής (Απόλλων Λεμεσού): Ο πρώην επιθετικός του Πανθρακικού και αρχηγός του Απόλλωνα Λεμεσού αγωνίστηκε βασικός και σκοραρε στο 27′ στην εντος εδρας ισοπαλια 1-1 με την Ανόρθωση. Ετσι εφτασε στα 8 τέρματα στο πρωτάθλημα ανεβηκε στην δευτερη θεση των σκορερ, ενω η ομαδα του βρίσκεται 8 βαθμούς πίσω από την πρωτοπόρο ΑΕΚ Λάρνακας.

Κώστας Πάγκαλος (ΑΕ Ζακακίου): Ο πρώην παίκτης του Πανθρακικού αγωνιστηκε βασικός για 79′ στην εκτός έδρας ήττα της ομαδας του με 1-0 από την Δόξα κατοκωπιάς και έπεσε 1 βαθμό κάτω από την ζώνη υποβιβασμού. Ο Πάγκαλος έτσι έμεινε στα 7 τερματα στο πρωτάθλημα και στην τέταρτη θέση των σκορερ.

Λευτέρης Σακελλαρίου (ΑΕ Ζακακίου): Ο πρωην αριστερός μπακ εκτος των άλλων του Πανθρακικού και ΠΑΟΚ, εμεινε ξανά στον πάγκο στην εκτός έδρας ήττα της ομαδας του με 1-0 από την Δόξα κατοκωπιάς.

Ροτζέριο Μάρτινς (Αρης Λεμεσου): Ο πρωην μεσοεπιθετικός του Πανθρακικού ήταν βασικός και κιτρινίστηκε στις καθυστερήσεις στην ηττα 2-0 του Άρη από τον Εθνικό Άχνας.

AΓΓΛΙΑ
Σάκης Λαμπερνάκης (Λούτον): Εκτός αποστολής ο Εβρίτης μέσος στο εντος εδρας 6-2 επί της Σολιχαλ Μουρς για το κύπελλο Αγγλίας.