Ανατροπή και μπέρδεμα! Εκδίδονται στην Άγκυρα οι τρεις άλλοι Τούρκοι αξιωματικοί της Αλεξανδρούπολης

 

Σε μία άκρως αντίθετη απόφαση σε σχέση με τη χθεσινή προχώρησε το Συμβούλιο Εφετών της Αθήνας σήμερα, καταλήγοντας στην έκδοση των υπολοίπων τριών αξιωματικών στην Τουρκία, μετά το σχετικό αίτημα της γείτονας χώρας για εμπλοκή του στην απόπειρα πραξικοπήματος τον περασμένο Ιούλιο.

Το δικαστήριο, που είχε διαφορετική σύνθεση σε σχέση με αυτό που συνεδρίασε εχθές, αποφάσισε να εκδώσει στην Τουρκία τους τρεις άνδρες για τα τρία αδικήματα που εκζητούνται, και συγκεκριμένα για προσπάθεια κατάλυσης του πολιτεύματος, απόπειρα παρακώλυσης συνεδρίασης του Κοινοβουλίου και λεηλασία (αρπαγή) ελικοπτέρου. Δεν εκδίδονται για το αδίκημα της απόπειρας δολοφονίας του Τούρκου προέδρου Ταγίπ Ερντογάν.

Αξίζει να σημειωθεί πάντως ότι η εισαγγελέας της έδρας εισηγήθηκε να μην εκδοθούν, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι δεν αποκλείεται να βασανιστούν. Παράλληλα επεσήμανε πως ο ίδιος ο Ταγίπ Ερντογάν έχει αναφερθεί στην επαναφορά της θανατικής ποινής. Όσο για τα στοιχεία των τουρκικών αρχών η εισαγγελέας τόνισε ότι είναι “εντελώς αόριστα καθώς δεν περιγράφουν ποια είναι ακριβώς η παράνομη δράση των εκζητουμένων. Θυμίζουν δημοσιογραφική περιγραφή κι όχι νομικό κείμενο”.

Όπως είναι αναμενόμενο, οι αξιωματικοί αναμένεται να υποβάλλουν έφεση επί της απόφασης, ενώ μέχρι τότε κρατούνται.

 

Πηγή:  http://news247.gr/

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here