ΕΠΣ Ξάνθης: Πήρε ρεβάνς για την ήττα του πρώτου γύρου η Θαλασσιά που νίκησε το Άβατο και έβαλε “φωτιά” στην κορυφή

 

Η μίνι-έκπληξη της αγωνιστικής αν και έπαιζαν οι δυο πρωτοπόροι έγινε στο γήπεδο των Μαγγάνων, όπου ο πρωτοπόρος του πρωταθλήματος Άρης Αβάτου αντιμετώπισε την δεύτερη Αναγέννηση Θαλασσιάς, και γνώρισε την πρώτη του ήττα στο φετινό πρωτάθλημα, και νιώθει πλεον την Αναγέννηση σε απόσταση αναπνοής, αφού με έναν αγώνα περισσότερο ισοβαθμούν στην πρώτη θέση.

Η Αναγέννηση Θαλασσιάς, αν και ήταν φιλοξενούμενη ομάδα, κατάφερε εξ’αρχής να επιβάλλει το ρυθμό του αγώνα που αυτή ήθελε, και προηγήθηκε, μάλιστα με ένα γκολ του Χριστοφορίδη στο 28ο λεπτό. Ο γηπεδούχος Άρης Αβάτου, δεν ήταν καλά διαβασμένος, αλλά κατάφερε και πάλι να απαντήσει στο γκολ της Θαλασσιάς, έστω και αν η ισοφάριση ήρθε από την άσπρη βούλα. Κάπως έτσι τελείωσε και το ημίχρονο, με ισόπαλο σκορ. Η Θαλασσιά, όμως δεν είχε πει την τελευταία της λέξη, μπήκε, λοιπόν, στο δεύτερο ημίχρονο πειθαρχημένα, ψύχραιμα και κατάφερε να πάλι εκ νέου το προβάδισμα και να φύγει από το γήπεδο των Μαγγάνων με το τρίποντο.

Πρώτη φάση του αγώνα αυτή στο 23′, όταν ο Λαζαρίδης έκανε ένα πλασέ, μετά από μια ωραία ατομική ενέργεια, αλλά ο αντίπαλος κίπερ απέκρουσε με τα πόδια. Επόμενη φάση στον αγώνα, αυτή του γκολ για τη Θαλασσιά, με τον Χριστοφορίδη να πιάνει ένα σουτ και να νικάει τον Αμουτζάκη για το 0-1 στο 28′, ενώ 7 λεπτά αργότερα ο Γιαννακούδης έχασε τρομερή ευκαιρία για το 0-2, όταν αστόχησε αμαρκάριστος μετά τη σέντρα από τα δεξιά του Βασιλειάδη. Στο 43ο λεπτό ο Άρης κέρδισε ένα πέναλτι από τον Βασιλειάδη, με τον Σουκρήογλου Σουκρή να το εκτελεί και να γράφει το 1-1 δύο λεπτά πριν τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου.

Στην επανάληψη η Θαλασσιά μπήκε δυνατά από την αρχή, και κατάφερε να απειλήσει κάμποσες φορές την εστία του Αμουτζάκη, αλλά έπρεπε να έρθει το 70ο λεπτό του αγώνα για να σκοράρει και να γίνει το 1-2, όταν μετά από μια συνήθη σέντρα του Βασιλειάδη από τα δεξιά, ο Μπάτζιος έπιασε το σουτ και σκόραρε. Από εκεί και πέρα η Θαλασσιά πήρε απολύτως τον έλεγχο του αγώνα, και απείλησε με του Βασιλειάδη και Γιαννακούδη, ενώ στις καθυστερήσεις ο Καζάκης αστόχησε σε ένα πέναλτι, το οποίο προηγουμένω είχε κερδίσει ο Γιαννακούδης από τον Αμουτζάκη

ΑΡΗΣ ΑΒΑΤΟΥ: Αμουτζάκης, Βασιλειάδης Γ., Μπουνταγκίδης, Μπουνταγκίδης, Παπαδιώτης (76′ Δασκαλάκης), Κούτρας, Σουκρήογλου Σουκρή, Χιντ Ιμέρ (87′ Θωμαΐδης), Ταχτσίδης, Ξανθόπουλος (72′ Κοτόπουλος), Δεσύλλας, Λαζαρίδης.

ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΘΑΛΑΣΣΙΑΣ: Δανδανόπουλος, Βασιλειάδης, Κοτζάκελης (62′ Παπαδημητρίου), Βουλγαρίδης, Μπάτζιος, Τουργαΐδης Κ., Τουργαΐδης Σ. (76′ Κουτίνης), Σαρηγιαννίδης, Χριστοφορίδης, Καζάκης, Γιαννακούδης (89′ Μαντζαρίδης).