ΕΠΣ Θράκης: Όλα όσα έγιναν στη μεγάλη νίκη του Ορφέα Ξυλαγανής επι του ΠΑΟΚ Κοσμίου

 

Το μέχρι τώρα ”ακατόρθωτο” κατάφερε ο Ορφέας Ξυλαγανής ο οποίος κέρδισε εντός έδρας τον πρωτοπόρο ΠΑΟΚ Κοσμίου κόβοντας τη κούρσα των 9 σερί νικών με 4-2 στα πλαίσια της 10ης αγωνιστικής της Α’ Ερασιτεχνικής κατηγορίας της ΕΠΣ Θράκης.

Στο πρώτο ημίχρονο οι γηπεδούχοι έχοντας το προβάδισμα της έδρας τους μπήκαν καλύτερα πιέζοντας αρκετά τον ΠΑΟΚ, ο οποίος βρήκε αργότερα τα πατήματα του στο γήπεδο και άρχισε ν’ αντεπιτίθεται. Η κατοχή της μπάλας ήταν μοιρασμένη και στις δυο ομάδες οι οποίες διακαώς κυνηγούσαν το γκολ. Στο 31′ οι φιλοξενούμενοι κερδίζουν πέναλτι μετά από ανατροπή του Γιαπρακτση απο το Σιναν εντός περιοχής, το οποίο αναλαμβάνει να εκτελέσει ο Αμετ ο οποίος ευστοχεί και κάνει το 0-1 όπως αναφέρει το RodopiSports. Ο Ορφέας συνέχισε να πιέζει παρά το γκολ που δέχτηκε και καταφέρνει να ισοφαρίσει στο 42′ με κεφαλιά του Χασάν Οσμάν με το σκορ να είναι πλεον 1-1.

Στο δεύτερο ημίχρονο η Ξυλαγανή μπήκε αποφασισμένη να αυξήσει τα γκολ της και ξεκίνησε σχεδόν απο τα αποδυτήρια με γκολ του Μπόζη μόλις στο 46′ ανεβάζοντας το σκορ στο 2-1. Για τα επόμενα περίπου 20 λεπτά οι μεν γηπεδούχοι προσπαθούν να κρατήσουν το 2-1 ενώ οι δε φιλοξενούμενοι προσπαθούν να διαχειριστούν τη ψυχρολουσία και παράλληλα να πιέσουν για ισοφάριση. Στο 70′ με ωραία προσπάθεια του Αμετ Ερκάν γίνεται τελικά το 2-2 και το παιχνίδι παίρνει άλλη τροπή. Πίεση στη πίεση για το ποιος θα καταφέρει να βάλει πρώτος γκολ και να φύγει νικητής. Τελικά ο Μπόζης είναι εκείνος που κάνει τη διαφορά και σε κενή εστία ανεβάζει τα γκολ της Ξυλαγανής σε 3. Το παιχνίδι κλειδώνει στο 86′ και οχι απο τον ΠΑΟΚ Κοσμίου αλλά απο τη Ξυλαγανή η οποία με το γκολ του Χούλιο κάνει το 4-2 και παίρνει μια μεγάλη νίκη στο πρωτάθλημα. Με τον διαιτητή Κακουλίδη και τους βοηθούς Γκιόση και Καρακασίδη να έχουν εύκολη δουλειά, το απόγευμα του Σαββάτου κύλησε ομαλά στη Ξυλαγανή.

ΟΡΦΕΑΣ ΞΥΛΑΓΑΝΗΣ : Στράτας, Σινάν, Τουφεξής, Ροδουσάκης(82′ Ιωάννου), Γιανουτσάι, Ζώβληκας, Δερέμπεης, Φωτιάδης(62′ Ψυλλάκης), Μπόζης, Γεωργιάδης, Χασάν Οσμάν
ΠΑΟΚ ΚΟΣΜΙΟΥ: Κώνστας, Τσαγκαλίδης, Γιαπρακτσής, Λεβεντέλης, Ζουμπιάδης, Ξενάκης, Μορφακίδης, Ταμάμης, Αμέτ, Φλέγγας, Αράμπας(73′ Αθανασίου)