ΕΠΣ Έβρου: Επεισοδιακό το πέρασμα της ΑΕ Διδυμοτείχου από την Άνθεια στο ντέρμπι τίτλου

 

Η ΑΕ Διδυμοτείχου ήταν η μεγάλη θριαμβεύτρια στο ντέρμπι της 9ης αγωνιστικής της ΑΕ Κατηγορίας της ΕΠΣ Έβρου. Στο ντέρμπι των πρωτοπόρων νίκησε με 2-0 εκτός έδρας την Ένωση Άνθειας Αρίστεινου και είναι μόνη πρώτη στην βαθμολογία με το απόλυτο των 27 βαθμών.

Ήταν ένα παιχνίδι για γερά νεύρα, που μάλιστα ξεκίνησε επεισοδιακά και με μεγάλη καθυστέρηση, λόγω της εισβολής στον αγωνιστικό χώρο δύο οπαδών των γηπεδούχων που επιχείρησαν να πάρουν ένα πανό των φιλοξενούμενων.

Οι οπαδοί άρχισαν να τρέχουν ανάμεσα από τους παίκτες μέχρι που τελικά επελήφθη του θέματος η αστυνομία. Το γεγονός έριξε κάπως λάδι στην φωτιά, δεδομένου ότι μιλάγαμε για ντέρμπι κορυφής και μάλιστα παρουσία 400 φιλάθλων, μοιρασμένων ισομερώς και από τις δύο ομάδες.

Ωστόσο με την παρέμβαση των ψυχραιμοτέρων και κυρίως των ίδιων των παικτών, που εκτός αγωνιστικών χώρων δεν παύουν να είναι φίλοι, δεν υπήρξαν περισσότερα παρατράγουδα. Έτσι με μικρή καθυστέρηση ο αγώνας ξεκίνησε και ολοκληρώθηκε κανονικά.

Στο καθαρά αγωνιστικό μέρος οι μονομαχίες ήταν πολλές και το παιχνίδι μοιρασμένο. Στο πρώτο ημίχρονο την ευκαιρία του αγώνα την είχε η γηπεδούχος ομάδας, όταν είδε την μπάλα να σταματά στο δοκάρι της ΑΕΔ σε απευθείας εκτέλεση φάουλ με την συμπλήρωση 20 λεπτών αγώνα.

Ωστόσο η Ένωση Άνθειας Αριστείνου είχε και την ατυχία να δει τον Φραγκουλίδη να παθαίνει διάστρεμμα και να αποχωρεί εκτός αγωνιστικού χώρου από τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης, προσθέτοντας έναν πονοκέφαλο στον Μιχάλη Φλώρο.

Το ημίχρονο έληξε ισόπαλο χωρίς τέρματα. Στην επανάληψη ωστόσο το πρώτο δεκάλεπτο ήταν καθοριστικό για να γείρει η πλάστιγγα υπέρ της ΑΕΔ. Μόλις στο τρίτο λεπτό της επανάληψης ο Ιντζές μετά από οργανωμένη επίθεση δέχτηκε την κάθετη από τον Γιαννόπουλο και άνοιξε το σκορ.

Το 0-2 έγινε πέντε λεπτά αργότερα όταν σε φάουλ από πλάγια, ο Αλούπης έβγαλε την σέντρα, στο δεύτερο δοκάρι την βρήκε ο Στέφανος Πετρόπουλος ο οποίος με το πόδι έστρωσε στον Γιαννόπουλο που σε κενή εστία πλάσαρε για να στείλει τους πράσινους στα ουράνια.

 

ΕΝΩΣΗ ΑΝΘΕΙΑΣ ΑΡΙΣΤΕΙΝΟΥ:  Θυμιανίδης, Φραγκουλίδης, Παπάνης, Λίτσιος, Δουμπουλάκης, Εφραιμίδης, Δορουγενιδης, Πατσιώρας, Δεδελούδης, Μαλτέζος, Καπανίκας.

ΑΕ ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟΥ: Ζλατανης, Αλούπης, Τζανετάκος, Αχπα, Παντελίδης, Πετρόπουλος Κ (55’ Αλή), Πετρόπουλος Στ, Μαμρικισβίλι, Αγγελακάκης (77’ Καζάλας), Ιντζές (72’ Αντωνιάδης), Γιαννόπουλος.