Γ’ Εθνική: Έσπασε το αήττητο του Ζέφυρου με τη βοήθεια του κόσμου η ΑΕ Κομοτηνής

 

Μετά από ένα συγκλονιστικό παιχνίδι, που δικαιολόγησε απόλυτα τη βαθμολογική θέση των δύο ομάδων, η ΑΕ Κομοτηνής νίκησε με 75-68 τον Ζέφυρο, σπάζοντας το αήττητο της ομάδας της Θεσσαλονίκης, την οποία και έπιασε στη δεύτερη θέση του βαθμολογικού πίνακα, ενώ πέτυχε την 7η συνεχόμενη νίκη στο πρωτάθλημα, μετά την ήττα στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος.

Εκπληκτικός ο κόσμος στο κλειστό γυμναστήριο, ο οποίος γέμισε την κερκίδα απ’ άκρη σ’ άκρη και βοήθησε και αυτός με τη σειρά του να φτάσει η ΑΕ Κομοτηνής στη νίκη.

Ο Ζέφυρος ξεκίνησε εκπληκτικά το παιχνίδι, καθώς εκμεταλλεύτηκε τις λάθος επιλογές της ομάδας της Κομοτηνής στην επίθεση και βρίσκοντας πολλά ελεύθερα σουτ προηγήθηκε με 12-19 στο πρώτο δεκάλεπτο, ενώ πέντε λεπτά πριν το τέλος του ημιχρόνου ανέβασε τη διαφορά πάνω από τους 10 πόντους και προηγήθηκε με 19-30. Η ομάδα της Θεσσαλονίκης κράτησε τον έλεγχο του αγώνα και για το υπόλοιπο του πρώτου ημιχρόνου, διατηρώντας διαφορά μεταξύ 7-10 πόντων και κλείνοντας το ημίχρονο με σκορ 31-39.

Στο διάστημα αυτό η ΑΕ Κομοτηνής είχε στον πάγκο από νωρίς τον Παλλάκη, ο οποίος φορτώθηκε από τις αρχές του αγώνα με τρία φάουλ, τον Κουτσοβασίλη τραυματία στον πάγκο και γενικά όσοι παίκτες αγωνίστηκαν ήταν άστοχοι και επηρεασμένοι από την κρισιμότητα του αγώνα.

Στο δεύτερο ημίχρονο αυτό άλλαξε. Η ΑΕ Κομοτηνής μπήκε ψυχομένα στο γήπεδο και παρότι ο Ζέφυρος προηγήθηκε με 36-45, κατάφερε με τη βοήθεια του κόσμου που έδωσε μεγάλη ώθηση και βρίσκοντας λύσεις τόσο μέσα όσο και έξω από τη ρακέτα, να ανατρέψει τη διαφορά κα με σερί 18-3 να προηγηθεί στο τέλος της τρίτης περιόδου με 54-48. Η ομάδα της Κομοτηνής προηγήθηκε στην τέταρτη περίοδο με 57-48 και 62-53, όμως ο Ζέφυρος μείωσε σε 62-59.

Εκεί με τους Χονδρόπουλο και Σταματέλο να πετυχαίνουν μεγάλα καλάθια η διαφορά ανέβηκε στους η ΑΕ Κομοτηνής προηγήθηκε με 69-59 και παρότι η ομάδα της Θεσσαλονίκης μείωσε σε 69-65 ένα λεπτό πριν το τέλος, δεν μπόρεσε να πετύχει κάτι καλύτερο, με την ομάδα της Κομοτηνής να παίρνει τη νίκη με 75-68, χάρη σε τρεις βολές του Σταματέλου στο τέλος, ύστερα από αντιαθλητικό φάουλ που κέρδισε ο ίδιος και τεχνική ποινή που χρεώθηκε ο πάγκος του Ζέφυρου.

Δεκάλεπτα: 12-19, 31-39 (ημίχρονο), 54-48, 75-68 (τελικό αποτέλεσμα)

Διαιτητές: Εκίζογλου-Σαρακενίδης

ΑΕ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ (Κοκκινόπουλος): Σταματέλος 15 (2), Χονδρόπουλος 22 (4), Βάκρινος 2, Λεχούδης 11 (1), Βαχαρίδης, Καραμπέκης 10 (1), Παλλάκης 14 (2), Μπορμπίδης, Λέφης.

ΖΕΦΥΡΟΣ (Τσολάκης): Μυτιληναίος 10 (3), Μυλωνάς 11, Αλεξανδρίδης 11 (2), Ουρκέρογλου 5 (1), Τσιούντος 21 (2), Πατίκας, Τσιόγκας 7, Σταφυλάς 3 (1), Μυστιλιάδης.