Football League: Πρώτη νίκη στο πρωτάθλημα για τον Πανθρακικό που λύγισε στο φινάλε τον μαχητικό Κισσαμικό

 

Το πρώτο του τρίποντο πανηγύρισε ο Πανθρακικός, καθώς επικράτησε 1-0 του Κισσαμικού στο ΔΑΚ Κομοτηνής. Το μοναδικό τέρμα του αγώνα πέτυχε στο 85’ ο Κουσίδης με εκτέλεση πέναλτι αλά Πανένκα.

Αυτή ήταν και η πιο σημαντική φάση του αγώνα, καθώς η ομάδα του Καστελίου είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων, αλλά δεν μπόρεσε να απειλήσει ουσιαστικά την εστία του Γκαραβέλη, ενώ ο Πανθρακικός δεν είχε τύχη στις αντεπιθέσεις του. Η ομάδα της Κομοτηνής έφτασε τους τέσσερις βαθμούς πλέον στο πρωτάθλημα, ενώ ο Κισσαμικός έχει «κολλήσει» στον έναν βαθμό, μετά από τέσσερις αγωνιστικές.

Ο Κισσαμικός μπήκε καλά στο παιχνίδι στην Κομοτηνή με διάθεση να μην κλειστεί, ωστόσο δεν βρήκε πολλούς χώρους στην άμυνα του Πανθρακικού. Το πρώτο ημίχρονο κύλησε χωρίς μεγάλες φάσεις μπροστά από τις δύο εστίες. Η κρητική ομάδα έφτασε περισσότερες φορές στα καρέ του Γκαραβέλη, αλλά δεν κατάφερε να απειλήσει, με μοναδική αξιόλογη ένα σουτ του πρωην του Πανθρακικού Τσερκέζου που μπλόκαρε ο Γκαραβέλης στο 23’, ενώ ο Πανθρακικός δεν έκανε αισθητή την παρουσία του στα καρέ του Λαζαρίδη.

Στο δεύτερο ημίχρονο, οι παίκτες του Σπύρου Μπαξεβάνου αύξησαν την πίεσή τους και έψαξαν το γκολ με τους Βλάχο, Σταθάκη. Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να βρουν διαδρόμους προς την εστία του Λαζαρίδη και ο Ζιγκερίδης είχε ένα καλό σουτ στο 58’.

Και ενώ το ματς φαινόταν πως θα λήξει χωρίς σκορ, ο Μαρτίνεθ ανέτρεψε τον Πλέγα μέσα στην περιοχή και ο διαιτητής Τζουμαλάκης έδειξε το σημείο του πέναλτι. Ο Κουσίδης εκτέλεσε το πέναλτι αλά Πανένγκα και έκανε το 1-0. Τα τελευταία είχαν διαδικαστικό χαρακτήρα, με τον Πανθρακικό να πανηγυρίζει την πρώτη του φετινή νίκη στο πρωτάθλημα και τους Χανιώτες να μένουν για άλλο ένα παιχνίδι με τις εντυπώσεις.

ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ (Κώστας Ανυφαντάκης): Γκαραβέλης, Κάρδαρης, Πετρούσης, Ρουσσάκης, Μυρθιανός (79’ Πλέγας), Ψάλτης, Γαβριηλίδης, Μήλιος (65’ Πολίμος), Χαλκιαδάκης, Κουσίδης (90+1’ Μπεκατώρος), Ζυγκερίδης.

ΚΙΣΣΑΜΙΚΟΣ (Σπύρος Μπαξεβάνος): Λαζαρίδης, Σεληνιωτάκης, Κουρέλλας, Μάντζης, Γκούμας, Τσερκέζος, Βλάχος (71’ Θέος), Παντελάκης, Τιάγκο (79’ Μαρτίνεθ), Κίκε (88’ Μίλιτς), Σταθάκης.

ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ΤΗΝ LIVE ΜΕΤΑΔΟΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΟΠΩΣ ΚΑΛΥΦΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟ THRAKISPORTS ME ENA ΚΛΙΚ ΕΔΩ

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ 4ης ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΤΗΣ FOOTBALL LEAGUE KAI THN BAΘΜΟΛΟΓΙΑ ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ ΕΔΩ