Πάνω απο 150 συμμετοχές στο 5ο Ατομικό Πρωτάθλημα Rapid σκακιού ”Φάρος Αλεξανδρούπολης 2016”

 

Έσπασαν κάθε ρεκόρ συμμετοχών το 5ο Ατομικό Πρωτάθλημα Rapid σκακιού ”Φάρος Αλεξανδρούπολης 2016” που διοργανώθηκε απο τον Εθνικό Αλεξανδρούπολης στο ”Θράκη Παλάς” τη Κυριακή 27 Νοεμβρίου.

Οι 150 περίπου συμμετέχοντες ταξίδεψαν απο σχεδόν όλους τους νομούς της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης ώστε να συμμετέχουν και χωρίστηκαν σε 3 Groups. Στους αγώνες παραβρέθηκε και ο αντιπρόεδρος της Τουριστικής Ιαματικής Επιχείρησης Δήμου Αλεξανδρούπολης κ. Ουζουνίδης Γεώργιος.

Στους πρωτεύσαντες του κάθε Group δόθηκαν κύπελλα ενώ στους δεύτερους, τους τρίτους και το καλύτερο κορίτσι της γενικής κατάταξης μετάλλια.
-Στα κύπελλα πρώτος βρέθηκε ο ΣΟ Φερών με δύο κύπελλα στο Β’ και Γ’ group ενώ τη δεύτερη θέση κατέλαβε ο ΣΟ Ξάνθης με ένα κύπελλο στο Α’ group.
-Στα μετάλλια τη πρώτη θέση έχει ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης με 10 μετάλλια συνολικά ενώ ακολουθεί στη δεύτερη θέση ο Σ.Ο Ξάνθης και στη τρίτη ο Σ.Ο Φερών. Ακολουθούν ο Σ.Ο Δράμας, ο ΑΟ Ορεστιάδας και Σ.Ο Κομοτηνής.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ:

Στην 1η θέση στην Γενική Βαθμολογία του Α΄ GROUP ισοβάθμησαν οι σκακιστές ο Κόρογλου Βίκτωρ  του ΣΟ Ξάνθης, ο Βαλλιάνος Γεράσιμος του Εθνικού Αλεξανδρούπολης και ο Γεωργιάδης Νικόλαος του ΣΟ Ξάνθης με 6/7.

Με βάση τα κριτήρια 1ος νικητής αναδείχτηκε ο Κόρογλου Βίκτωρ  και πήρε το κύπελλο, 2ος νικητής αναδείχθηκε ο Βαλλιάνος Γεράσιμος  και πήρε το αργυρό μετάλλιο, τρίτος νικητής ήταν ο Γεωργιάδης Νικόλαος και πήρε το χάλκινο  μετάλλιο.

Πρώτο Κορίτσι αναδείχθηκε η Αϊβαζιάν Ελπίδα του Εθνικού Αλεξανδρούπολης με 3,5/7 και πήρε το χρυσό μετάλλιο.

– Στην 1η θέση στην Γενική Βαθμολογία του Β΄ GROUP ισοβάθμησαν οι σκακιστές ο Δημάκης Σταύρος του ΣΟ Φερών,  ο Γκόγκολας Γεώργιος   του Εθνικού Αλεξανδρούπολης και ο Τοροσίδης  Νικόλαος  του ΣΟ Ξάνθης με 4,5/5.

Με βάση τα κριτήρια 1ος νικητής αναδείχτηκε ο Δημάκης Σταύρος και πήρε το κύπελλο, 2ος νικητής αναδείχθηκε ο Γκόγκολας Γεώργιος και πήρε το αργυρό μετάλλιο, τρίτος νικητής ήταν ο Τοροσίδης Νικόλαος και πήρε το χάλκινο μετάλλιο.

Πρώτη γυναίκα αναδείχθηκε η Παλακίδου Αναστασία του Εθνικού Αλεξανδρούπολης με 4/5 και πήρε το χρυσό μετάλλιο.

– Στην 1η θέση στην Γενική Βαθμολογία του Γ΄ GROUP ήταν ο Σιγλίδης Σταύρος του ΣΟ Φερών με 5/5 και πήρε το κύπελλο.

Στην δεύτερη θέση ισοβάθμησαν ο Σαχινίδης Σταύρος του ΣΟ Δράμας και η Μόσιου Ραφαέλα του ΣΟ Ξάνθης με 4/5.

Με βάση τα κριτήρια 2ος  νικητής   αναδείχτηκε Σαχινίδης Σταύρος και πήρε το αργυρό μετάλλιο, τρίτη νικήτρια ήταν  Μόσιου Ραφαέλα και πήρε το χάλκινο μετάλλιο .

Στις ηλικιακές κατηγορίες:

Α΄GROUP:

-1ος νικητής στην κατηγορία Κ16 αναδείχθηκε ο Νάσος Κωνσταντίνος  του Εθνικού Αλεξανδρούπολης με 4/7 και πήρε το χρυσό μετάλλιο.

-1ος νικητής στην κατηγορία Κ14 αναδείχθηκε ο Σαχινίδης Κωνσταντίνος  του ΣΟ Δράμας  με 4,5/7 και πήρε το χρυσό μετάλλιο.

-1ος νικητής στην κατηγορία Κ12 αναδείχθηκε ο Γκαιντατζής Χρήστος  του ΑΟ Ορεστιάδας  με 5/7 και πήρε το χρυσό μετάλλιο .
-1ος νικητής στην κατηγορία Κ10 αναδείχθηκε ο Κούτλας Νικόλαος του Εθνικού Αλεξανδρούπολης με 4,5/7 και πήρε το χρυσό μετάλλιο.

1ος νικητής στην κατηγορία Κ8 αναδείχθηκε ο Χασάπης Χρήστος  του Εθνικού Αλεξανδρούπολης με 2/7 και πήρε το χρυσό μετάλλιο.

Β΄GROUP:        

-1ος νικητής στην κατηγορία Κ14 αναδείχθηκε ο Αρβανιτίδης Κωνσταντίνος  του ΣΟ Κομοτηνής με 3/5 και πήρε το χρυσό μετάλλιο.

-1ος νικητής στην κατηγορία Κ12 αναδείχθηκε η Πάτρη Αικατερίνη του Εθνικού Αλεξανδρούπολης με 4/5 και πήρε το χρυσό μετάλλιο .

-1ος νικητής στην κατηγορία Κ10 αναδείχθηκε ο Κωνσταντινίδης Κωνσταντίνος του ΣΟ Φερών  με 4/5 και πήρε το χρυσό μετάλλιο.

-1ος νικητής στην κατηγορία Κ8 αναδείχθηκε ο Ουζούνης Κωνσταντίνος του ΣΟ Ξάνθης  με 4,5/5 και πήρε το χρυσό μετάλλιο.

Γ΄GROUP:

-1ος νικητής στην κατηγορία Κ8 αναδείχθηκε ο Δαηλίδης Σωτήριος του ΣΟ Ξάνθης  με 3/5 και πήρε το χρυσό μετάλλιο.

-1ος νικητής στην κατηγορία Κ7 αναδείχθηκε η Ρηγόπουλος Νικόλαος του Εθνικού Αλεξανδρούπολης με 3,5/5 και πήρε το χρυσό μετάλλιο .
-1ος νικητής στην κατηγορία Κ6 αναδείχθηκε ο Θεοφανούδης Ευάγγελος  του ΣΟ Φερών  με 3,5/5 και πήρε το χρυσό μετάλλιο.