Το ντέρμπι του Σαββατοκύριακου στην Αλεξανδρούπολη για τον Εθνικό κόντρα στο Φοίνικα Σύρου (17:00 LIVE ThrakiSportS)

 

Ντέρμπι πολλών ”καρατίων” θα έχει τη δυνατότητα να παρακολουθήσει το φίλαθλο κοινό της Αλεξανδρούπολης στο κλειστό γήπεδο ”Μιχάλης Παρασκευόπουλος”, στην αναμέτρηση του Εθνικού Αλεξανδρούπολης με τον Φοίνικα Σύρου στα πλαίσια της 7ης Αγωνιστικής της Volley League.

Οι δύο ομάδες που έχουν ωστόσο διαφορετικούς στόχους, την τετράδα ο Φοίνικας και την οχτάδα ο Εθνικός αφού πρώτα εξασφαλίσει τη γρήγορη παραμονή, προέρχονται αμφότερες από ήττες και κυνηγούν τη νίκη. Ο Εθνικός με 5 βαθμούς θέλει να δημιουργήσει κλίμα ανάλογο της αναμέτρησης με τη Κηφισιά πριν δυο εβδομάδες, όπου με σπουδαίο παιχνίδι κατάφερε να πάρει τη πρώτη του νίκη μπροστά στο κοινό. Απο την άλλη ο Φοίνικας μετά την ήττα του απο τον Παμβοχαϊκό, σ’ενα δύσκολο παιχνίδι, κυνηγάει τους βαθμούς καθώς βρίσκεται σε ισοβαθμία με τον ΠΑΟΚ στους 11 βαθμούς.

Κάνενα αγωνιστικό πρόβλημα δεν υπάρχει για την ομάδα της Αλεξανδρούπολης να δηλώνει πως είναι έτοιμη και ανταγωνιστική,παίρνοντας δύναμη και από τους φιλάθλους που θα παραβρεθούν στο γήπεδο. Αντίθετα ο Φοίνικας στο οποίο αγωνίζεται ο πρωην Σέρβος κεντρικός του Εθνικού Τουράνιανιν έχει μια αγωνιστική απώλεια καθώς ο Δημήτρης Εφραιμίδης έπαθε διάστρεμμα κατά τη διάρκεια της προπόνησης και θα μείνει εκτός γηπέδων για περίπου 10 ημέρες.

Αν και επιστρέφει ως αντίπαλος, ο Πέταρ Τουρανιάνιν δήλωσε χαρούμενος για την επιστροφή του στην Αλεξανδρούπολη που θέλει να συνδυαστεί με νίκη του Φοίνικα Σύρου. «Γυρίζω στην πόλη που έζησα και πέρασα ωραίες στιγμές. Ο Εθνικός πέρυσι είχε πολύ καλή ομάδα και του άξιζε να βρεθει και πιο ψηλά. Εφέτος βλέπω πως έχει κάνει πολλές αλλαγές και δεν τον έχω δει πως παίζει. Θα δω φίλους και τον κόουτς Μουστακίδη και τον Τσέλιο που είχαμε καλές σχέσεις. Είμαι πολύ χαρούμενος και πολύ ευχαριστημένος στον Φοίνικα. Έχουμε καλή και μαχητική ομάδα που μπορεί να κάνει μεγάλα πράγματα. Είχαμε την ατυχία με τον Εφραιμίδη αλλά πρέπει να παίξουμε ως ομάδα και να πάρουμε τη νίκη που χάσαμε στον αγώνα με τον Παμβοχαϊκό».

Σχετικά με τη προϊστορία του αγώνα, η αναμέτρηση αυτή είναι η 13η συνάντηση των ομάδων μεταξύ τους και ο Φοίνικας προηγείται με 8-4 νίκες, ενω στην Αλεξανδρούπολη οι δυο ομαδες μοιραζονται τις νίκες (3-3). Πέρσι ο Εθνικός κατάφερε να κερδίσει εντός έδρας το Φοίνικα με 3-1.

Όπως κάνει όλη την χρονιά, το ThrakiSportS θα μεταδώσει τον αγώνα του Εθνικού Αλεξανδρούπολης που ξεκινά στις 17:00 ανοίγοντας την αυλαία της 7ης αγωνιστικής.

ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ΤΗΝ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ VOLLEY LEAGUE