ΕΚΑΣΑΜΑΘ: Αφαίρεση δύο βαθμών από τον Εθνικό Αλεξανδρούπολης λόγω έλλειψης τμημάτων υποδομών

 

Άλλη μία ομάδα προστέθηκε στις τέσσερις υπάρχουσες που τις έχουν αφαιρεθει δύο βαθμοί από τα πρωταθλήματα τους, λόγω μη συμμετοχής τον ομάδων τους στα αναπτυξιακό πρωταθλήματα.

Μετά τον Έβρο Σουφλίου. το Δημοκρίτειο Κομοτηνής και τους Πάνθηρες Καβάλας στο ανδρικό πρωτάθλημα και τη Φιλία Ορεστιάδας στο γυναικείο πρωτάθλημα, ήρθε να προστεθεί και πέμπτη ομάδα στις τέσσερις παραπάνω.

Ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης στις γυναίκες μετέχει για πρώτη φορά σε πρωτάθλημα της ΕΚΑΣΑΜΑΘ, αλλά όπως και το Δημοκρίτειο στου άντρες δεν έχει αναπτυξιακά τμήματα.

Στην παράγραφο 3 του άρθρου 2 της γενικής προκήρυξης «τα Σωματεία που θα πάρουν μέρος στο Πρωτάθλημα γυναικών ΕΚΑΣΑΜΑΘ συμμετέχουν υποχρεωτικά  στα πρωταθλήματα Κορασίδων ή Νεανίδων. Σε  περίπτωση μη συμμετοχής επιβάλλεται ποινή αφαίρεσης δύο (2) βαθμών από το αντίστοιχο Τοπικό πρωτάθλημα στο οποίο συμμετέχουν»

Έτσι μετά τη Φιλία Ορεστιάδας ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης γίνεται η δεύτερη ομάδα του δευτέρου ομίλου που της αφαιρούνται δύο βαθμοί. Η σωστή πλέον βαθμολογία του δευτέρου ομίλου του γυναικείου πρωταθλήματος έχει ως εξής:

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

1. ΓΑΣ Κομοτηνή  3-0  6

2. Αίας Κομοτηνής  2-1  5

3. Εθνικός Αλεξ/πολης  1-2  2

4. Φιλία Ορεστιάδας  0-3  1

* Η Φιλία Ορεστιάδας και ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης έχουν -2 βαθμούς λόγω μη συμμετοχής στα αναπτυξιακά πρωταθλήματα.