Στα Αλεξάνδρεια της Καβάλας ο πρώτος αγώνας του Δήμου Μιχαλεντζάκη μετά το Ρίο

 

Ο θόρυβος από την τεράστια επιτυχία της κατάκτησης του χρυσού μεταλλίου στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο ντε Τζανέιρο έχει αρχίσει να εξασθενεί, ωστόσο τώρα είναι που χρειάζονται στήριξη και προβολή ο Δήμος Μιχαλεντζάκης και οι υπόλοιποι αθλητές που κάθε τέσσερα χρόνια εκπροσωπούν επάξια την χώρα μας.

Ο πρωταθλητής από τις Φέρες με την έλευση του Δεκεμβρίου ετοιμάζεται να δώσει τους πρώτους του αγώνες, μετά την τεράστια επιτυχία στην Βραζιλία. Περίπου δυόμισι μήνες μετά, πέφτει για πρώτη φορά στην πισίνα για σημαντικό αγώνα, γιατί στην πισίνα πέφτει καθημερινά αφού από τα τέλη Οκτωβρίου ξεκίνησε δειλά – δειλά προπονήσεις ενόψει της νέας σεζόν και φυσικά του νέου ολυμπιακού κύκλου, που θα ολοκληρωθεί τον Σεπτέμβριο του 2000 στο Τόκυο.

Πιο συγκεκριμένα, ο Μιχαλεντζάκης το Σαββατοκύριακο θα βρεθεί στην Καβάλα όπου θα διεξαχθούν φέτος τα Αλεξάνδρεια. Πρόκειται για ένα από τα πιο σημαντικά διεθνή κολυμβητικά μίτινγκ που φιλοξενούνται κάθε χρόνο στην χώρα μας. Συνήθης τόπος διεξαγωγής τους είναι το Ποσειδώνιο Κολυμβητήριο της Θεσσαλονίκης, όμως φέτος είναι κλειστό και έτσι μετακόμισαν στην Καβάλα, όπου και θα φιλοξενηθούν το προσεχές τριήμερο.

Ο Εβρίτης πρωταθλητής έχει δηλωθεί για να αγωνιστεί στα 100 και τα 200 μέτρα πεταλούδα. Φυσικά δεν θα είναι ο μόνος από την Θράκη, αφού όλες σχεδόν οι ομάδες της περιοχής έχουν δηλώσει τους κορυφαίους τους αθλητές και αθλήτριες για αυτήν την διοργάνωση. Όπως γίνεται αντιληπτό, δεν μιλάμε για αγώνες ΑμεΑ αλλά για αγώνες αρτιμελών, με όλα τα μεγάλα ονόματα της Ελληνικής κολύμβησης να είναι παρόντα στην τελευταία μεγάλη εγχώρια διοργάνωση πριν την εκπνοή του 2016.

Ο Δημοσθένης Μιχαλεντζάκης θα βρεθεί σε αυτούς τους αγώνες εκπροσωπώντας τον ΟΦΘΑ. Άλλωστε είναι γνωστό ότι επί χρόνια αγωνιζόταν μόνο σε αγώνες αρτιμελών έχοντας από μικρός διακρίσεις και ο ίδιος έχει δηλώσει ότι το γεγονός ότι μετέχει και σε αυτά τα πρωταθλήματα τον κάνει πιο ανταγωνιστικό, ώστε να μπορεί και να φέρνει διακρίσεις στην πατρίδα μας, όπως το χρυσό παραολυμπιακό μετάλλιο.