Μείζον θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο Ορεστιάδας οι εξελίξεις στον ΑΟΟ! Ζητήθηκε έλεγχος της αξιοποίησης των επιχορηγήσεων

 

Οι εξελίξεις στον Αθλητικό Όμιλο Ορεστιάδας απασχόλησαν το Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης, έπειτα και από την ανάρτηση του δημάρχου Βασίλη Μαυρίδη ότι θα αναλάβει πρωτοβουλία για την διάσωση του ιστορικού σωματείου. Βέβαια ο Μαυρίδης είχε προαναγγείλει ανακοινώσεις την Δευτέρα και έφτασε Τετάρτη χωρίς αυτές να έχουν γίνει.

Το θέμα έφερε εκτός ημερήσιας διάταξης η επικεφαλής της παράταξης «Δήμος Ορεστιάδας Τόπος Να Ζω» Μαρία Γκουγκουσκίδου, που ζήτησε ενημέρωση  σχετικά με την κατάσταση στον Α.Ο.Ορεστιάδας και ζήτησε να υπάρξει έλεγχος στα οικονομικά της ομάδας και βασικά στον τρόπο που αξιοποιήθηκαν οι επιχορηγήσεις που έχουν δοθεί από τον Δήμο και αποτελούν χρήματα των δημοτών που πρέπει να ελέγχεται πώς χρησιμοποιούνται.

Ο δήμαρχος Ορεστιάδας απάντησε ότι ο σύλλογος έχει αναρτήσει τα απαραίτητα δικαιολογητικά στην Διαύγεια, όπου μπορεί κάποιος να προστρέξει για να διαπιστώσει πώς αξιοποιήθηκαν τα χρήματα. Διευκρίνισε επίσης ότι την ευθύνη για αυτόν τον έλεγχο δεν τον έχει ο ίδιος ο Δήμος Ορεστιάδας, που δίνει ωστόσο τα χρήματα, αλλά άλλοι ελεγκτικοί μηχανισμοί.

Ο Βασίλης Μαυρίδης εξέφρασε την αγωνία του για την τύχη της ομάδας κα πρόσθεσε πως τις επόμενες ημέρες θα καλέσει ανθρώπους της πόλης που θέλουν να ασχοληθούν με την ομάδα και έχουν τις γνώσεις, ώστε να δηλώσουν διάθεση συμμετοχής σε σχέδιο επανεκκίνησης της ομάδας. Μάλιστα, δεσμεύθηκε να ενημερώσει  τους ενδιαφερόμενους για την υφιστάμενη κατάσταση, για την οποία ενημερώθηκε τις προηγούμενες ημέρες στη συνάντηση που είχε με το παρών διοικητικό συμβούλιο του ΑΟΟ υπό τον Β. Γκιζάνη.

Βέβαια από την στιγμή που το «Δευτέρα» της αρχικής ανάρτησης πήγε «τις επόμενες μέρες» στο Δημοτικό Συμβούλιο της Τρίτης, γίνεται αντιληπτό ότι χάνεται πλέον πολύτιμος χρόνος. Δείτε την ερώτηση της Μαρίας Γκουγκουσκίδου και την απάντηση του δημάρχου Βασίλη Μαυρίδη (δεξιά στην φωτο με τον Γρηγόρη Αποστολίδη της θρυλικής μπάντας του ΑΟΟ) στα βίντεο από την Δημοτική Τηλεόραση Ορεστιάδας που ανέβασε στον λογαριασμό του στο youtube το radioevros…