Σκληρή επιστολή Πανόπουλου σε Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό, ΠΑΟΚ και ΑΕΚ! «Μας εξαθλιώνετε οικονομικά περισσότερο απ’ ότι ο Σόιμπλε»

 

Επιστολή στους τέσσερις μεγάλους του ελληνικού ποδοσφαίρου (Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό, ΠΑΟΚ, ΑΕΚ) έστειλε η ΠΑΕ Ξάνθη μετά το “ναυάγιο” στην αναδιανομή των τηλεοπτικών εσόδων που ζητούσε η περίδημη κίνηση των 12 μικρομεσαίων ομάδων (με το 40% του ποσού να διανέμεται ισομερώς και το 60% με βάση την βαθμολογική συγκομιδή).

Ως γνωστόν η προσπάθεια εκείνη έπεσε στο κενό καθώς υπήρξε το μπλόκο των “αιωνίων” και του δικέφαλου του βορρά. Μετά από αυτές τις εξελίξεις, ο ιδιοκτήτης της Ξάνθης ζητάει από τις μεγάλες ομάδες να βάλουν το χέρι στην τσέπη.

«Μας πνίγετε, μας εξαθλιώνετε, οικονομικά περισσότερο απ’ ότι ο κ. Σόιμπλε την πατρίδα μας», λέει μεταξύ άλλων στην επιστολή του ο Πανόπουλος. Παράλληλα, κάνει αναφορά σε μια σειρά από «minimum αυτονόητα», στα οποία ευελπιστεί ότι οι μεγάλοι «δεν θα πείτε πάλι όχι”», για ένα «πιο δίκαιο και περισσότερο ισότιμο πρωτάθλημα».

Οι προτάσεις της Ξάνθης τίθενται ενόψει του κρίσιμου διοικητικού συμβουλίου του συνεταιρισμού της Super League την ερχόμενη Πέμπτη (1/12).

Η Ξάνθη προτείνει:

–  Οι ρήτρες των 2.8 εκατ. ευρώ της ΝΟVA για την αναβολή των αγωνιστικών να παρακρατηθούν από τους μεγάλους. ο συνεταιρισμός να προσφύγει στα δικαστήρια και αν επιστραφεί το ποσό, να επιμεριστεί στις 4 μεγάλες ομάδες.

– Οι τέσσερις μεγάλοι να καλύπτουν το 80% των όποιων εξόδων του συνεταιρισμού. Το όποιο έσοδο του συνεταιρισμού θα καλύπτει το υπόλοιπο 20% των εξόδων και το όποιο έσοδο προκύπτει, θα μοιράζεται ισομερώς στις 16 ομάδες.

– Η ομάδα που θα παίζει στο Champions League, να δίνει στο συνεταιρισμό 300.000 ευρώ πριν το στάδιο των ομίλων, 2.5 εκατ. ευρώ αν περάσει στους ομίλους, σε κάθε εν συνεχεία πρόκριση 350.000 ευρώ.

–  Η ομάδα που θα παίζει στο Europa Lague, να δίνει στο συνεταιρισμό 150.000 ευρώ πριν το στάδιο των ομίλων, 1 εκατ. ευρώ αν περάσει στους ομίλους και σε κάθε εν συνεχεία πρόκριση 200.000 ευρώ.

– Από εδώ και στο εξής οποιαδήποτε ρήτρα προκύψει από τον συνεταιρισμό “για πράξεις που εμπλέκουν με δηλώσεις ή τοποθετήσεις μέλη του συνεταιρισμού” να επιμερίζεται και να παρακρατείται από τα μέλη.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here