Κύπελλο Ελλάδος: Τα δεδομένα για την πρόκριση της Ξάνθης μετά τη νίκη του ΠΑΣ Γιάννενα στον Εύοσμο

 

Ο ΠΑΣ Γιάννινα μετά την Ξάνθη νίκησε και τον Αγροτικό Αστέρα μέσα στον Εύοσμο με 1-0 χάρη σε τέρμα του Δώνη στο 40′ και έγινε η πρώτη ομάδα από τον 4ο Όμιλο που προκρίνεται στην επόμενη φάση του Κυπέλλου Ελλάδος.

Με τη νίκη αυτή ο ΠΑΣ Γιάννινα έφτασε τους έξι βαθμούς ενώ ο Αγροτικός Αστέρας έμεινε στους τρεις. Υπενθυμίζεται ότι το μεσημέρι της Πέμπτης παίζουν Ξάνθη και Καλλονή στα Πηγάδια, με αμφότερες τις ομάδες να μην έχουν βαθμό.

Κατόπιν αυτών των αποτελεσμάτων, γνωρίζουμε ότι η Ξάνθη δεν κινδυνεύει άμεσα με αποκλεισμό από την Πέμπτη ακόμα και με ήττα από την καλλονή, αφού θα έχει μια τελευταία ευκαιρία την τελευταία αγωνιστική με τον Αγροτικό Αστέρα αλλά δεν θα εξαρτάται μόνο από το δικό της αποτέλεσμα η πρόκριση.

Για να διευκολύνει ωστόσο την ζωή της, καλό θα ήταν να κερδίσει την Πέμπτη και μάλιστα επιτυγχάνοντας τουλάχιστον δύο τέρματα. Αν πετύχει κάτι τέτοιο, θα πηγαίνει στο ματς της τελευταίας αγωνιστικής για δύο αποτελέσματα.

Αν νικήσει μόνο με 1-0, τότε θα ισοβαθεί στην δευτερη θέση με τον Αγροτικό Αστέρα αλλά η Ξάνθη θα έχει 1-1 τέρματα και ο Αγροτικός 2-2, κοινώς θα ευνοείται ο σύλλοφος του ευόσμου σε ισοβαθμία και θα πηγαίνει για δυο αποτελέσματα στο ματς – τελικό με την Ξάνθη (νίκη – ισοπαλία).

Αν νικήσει η Ξάνθη με 2-0 ή γενικά με μεγαλύτερο σκορ, τότε η Ξάνθη θα έχει θετικό συντελεστή στα γκολ και θα ξεπερνά τον Αγροτικό, άρα θα είναι εκείνη που θα ενοείται σε τυχόν ισοπαλία την τελευταία αγωνιστική.

Ζήτημα θα δημιουργηθεί μόνο σε περίπτωση που νικήσει η Ξάνθη την Καλλονή με 2-1. Τότε Ξάνθη και Αγροτικός θα ισοβαθμούν στην δεύτερη θέση με 3 βαθμούς, θα έχουν αμφότερες από 2-2 τέρματα και κατά συνέπεια τυχόν ισοπαλία στο μεταξύ τους παιχνίδι θα μπερδέψει ακόμα περισσότερο τα πράγματα.