Κύπελλο Ελλάδος: Γκολάρα ο Μπαργκάν, βασικός ο Μπέρτος, ματσάρα κάτω από χιονόπτωση στο «Βικελίδης»

 

Συγκλονιστικό ήταν το παιχνίδι στο “Κλεάνθης Βικελίδης” ανάμεσα σε Άρη και Αστέρα Τρίπολης για τη 2η αγωνιστική των ομίλων του Κυπέλλου Ελλάδας, που πραγματοποιήθηκ κάτω από ελαφριά χιονόπτωση στην Θεσσαλονίκη.

Οι Αρκάδες προηγήθηκαν με 3-1 στο 72′, αλλά οι Θεσσαλονικείς δεν το έβαλαν κάτω και έφτασαν στο 3-3. Έτσι οι δυο ομάδες είναι συγκάτοικοι στην κορυφή με 4 βαθμούς. Η υπόθεση – πρόκριση δεν έχει κριθεί. Όλα θα κριθούν την 3η και τελευταία αγωνιστική. Το μόνο σίγουρο είναι ότι η Βέροια έγινε η πρώτη ομάδα Α’ Εθνικής που αποκλείεται από την συνέχεια, αφού έχασε από τον Αιγινιακό και έμεινε στους μηδέν πόντους.

Για τον Αστέρα Τρίπολης βασικός αγωνίστηκε ο Ξανθιώτης αμυντικός Μανώλης Μπέρτος ενώ και για τον Άρη ξεκίνησε ο επίσης Ξανθιώτης Κενάν Μπαργκάν, που μάλιστα ευτύχισε και να σκοράρει ένα καταπληκτικό τέρμα με σουτ. Πιο πριν ο ίδιος παίκτης είχε απειλήσει στο 12′, τρία λεπτά πριν ο Αργεντίνος Μάσα ανοίξει το σκορ για τους Αρκάδες. Ήταν στο 25′ όταν ο Μπαργκάν με δυνατό σουτ έξω από την περιοχή έστειλε τη μπάλα στην δεξιά γωνία του Κοζίτσκι.

Στο 29′ ο Καλτσάς από δεξιά έκανε σέντρα – σουτ, η μπάλα χτύπησε στο αριστερό δοκάρι και ο Ιωννίδης με διπλή προσπάθεια, με κεφαλιά, έγραψε το 1-2. Στο 71′ ο Διούδης ανέτρεψε τον Μάσα και οι φιλοξενούμενοι κέρδισαν πέναλτι. Ο Τσιλιανίδης ευστόχησε, σκόραρε πρώτη φορά με τους “κυανοκίτρινους” που φορούσαν όμως μια ροζ-φοίξια φανέλα στην Θεσσαλονίκη και έκανε το 1-3.

Ωστόσο ο Άρης δεν τα παράτησε. Στο 84′ ο Ευαγγέλου έκανε χέρι και ορθώς ο Καραντώνης υπέδειξε την εσχάτη των ποινών. Ο Τάτος ευστόχησε από την άσπρη βούλα μείωσε σε 2-3 και δύο λεπτά μετά ο ίδιος παίκτης με σουτ μέσα από την περιοχή, αφού πρώτα η μπάλα κόντραρε στον Ευαγγέλου, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για να διαμορφώσει το τελικό 3-3.

Πλέον στην βαθμολογία του ομίλου Αστέρας και Άρης έχουν από 4 βαθμούς, ο Αιγινιακός έχει 3 και η Βέροια 0.  Στην τελευταία αγωνιστική που θα διεξαχθεί στις 13 Δεκεμβρίοτ παίζουν Άρης – Βέροια και Αιγινιακός – Αστέρας Τρίπολης.