Γ’ Εθνική: Ο «έλεγχος» των παικτών και προπονητών από την Θράκη στις ομάδες εκτός Θράκης

 

Με μια ακομη μεγαλη νικη για το πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής επεστρεψε στην Ξανθη από τα Γρεβενα ο Ορφέας, που νίκησε την ΠΑΕ Ποντίων Βατολάκκου και την άφησε στην τελευταια θέση, εκεί όπου βρίσκεται η Δοξα Προσκυνητών που γνώρισε νέα ήττα από τον δυνατο και φέτος Νέστο Χρυσούπολης.

Πέραν των δυο ομάδων μας έχουμε και πολλούς άλλους θρακιώτες ποδοσφαιριστές και προπονητές, που λαμβάνουν μέρος στο πρωτάθλημα με άλλες ομάδες αλλά έστω και μέσω αυτών συμμετέχουν στους αγώνες της Γ’ Εθνικής Κατηγορίας.

Ως Θρακιώτες λογίζουμε φυσικά όσους έχουν καταγωγή από την Θράκη, όμως στο καθιερωμένο μας αφιέρωμα έχουμε συμπεριλάβει και παίκτες που έχουν περάσει από ομάδες της Θράκης. Αυτήν την Κυριακή παντως δεν τα πήγανε καλα αφού ουδείς σκόραρε. Αναλυτικά ο «έλεγχος» των θρακιωτών έχει ως εξής:

1ος ΌΜΙΛΟΣ
Νέστος Χρυσούπολης – Δόξα Προσκυνητών 2-1 Στις νίκες επέστρεψε ο Νέστος απέναντι στους Προσκυνητές που προβληματίζουν. Για τον Νέστο βασικοί ξεκίνησαν οι Παυλακάκης, Μπουλγκούρας, Λάσπατζης, ενω δεν αγωνίστηκε ο Βαλαβανόπουλος.

Δόξα Δράμας – Απόλλων Καλαμαριάς 2-4 Επίδειξη δυναμης στο ντερμπι κορυφής για την Καλαμαρια που περασε “αερας” από την Δράμα και έφτασε την Δόξα στην κορυφή. Από τους κακούς «μαυραετούς» βασικοί αγωνίστηκαν οι Σικαλιάς, Γκαραγκλίδης, ο Σουανης και ο Ολισε που ωστοσο τραυματιστηκε στο 30′ ενω ως αλλαγή πέρασε ο Δουμάνης. Δεν αγωνιστηκαν οι Ιγκορ, Μπουσινάκης και Μαρκόπουλος. Για τον Απόλλωνα του πρωην προπονητη του Πανθρακικού Δημητρη Καλαϊτζιδη που αποβλήθηκε σε διαμαχη του με τον Σουάνη, βασικος ήταν ο Κυβελίδης που σκοραρε το 1-2, ενω δεν αγωνίστηκε ο πρωην της Ξανθης Ζωτος.

Απόλλων Παραλιμνίου – Εορδαϊκός 2-2 Από το Παραλίμνι που ισοφαρίστηκε στο τέλος αγωνίστηκε ως αλλαγή στο τελευταιο μισάωρο ο αδερφος του Μπάμπη Ζιγκερίδη του Πανθρακικού, Χρήστος.

Δεν αγωνίστηκε λόγω ρεπό η Καβάλα των Λαδάκη, Μπάτζιου, Παπα, Σταματόπουλου, Μελισσόπουλου και Λίτσκα.

2ος ΌΜΙΛΟΣ
Μαύροι Αετοί Ελευθεροχωρίου – ΑΕ Καραϊσκάκης 0-0 Βασικός αγωνιστηκε για τους γηπεδουχους για 72 λεπτα ο πρωην παιχτης της Ξανθης Δημήτρης Ψύρρας.

Ολυμπιακός Βόλου – Διαγόρας Σεβαστής 0-0 Ο πρωτοπόρος και έκπληξη του πρωταθλήματος Διαγόρας εχοντας ως βασικό τον πρωην μπακ του Πανθρακικού Δημήτρη Σκλιοπίδη απέσπασε “λευκη” ισοπαλία στο ντερμπι κορυφής στον Βολο από τον Ολυμπιακο που εχασε πέναλτι λιγο πριν το τέλος του αγώνα.

Ρήγας Φεραίος – Τηλυκράτης 2-0 Από την ομαδα της Λευκαδας που ηττηθηκε στο Βελεστινο Βόλου, βασικός και πάλι ηταν ο πρωην του Πανθρακικού Κώστας Ιασωνίδης.

Αχιλλέας Νεοκαισάρειας – Πύδνα Κίτρους 0-3 Στο ντερμπι της Πιερίας οι φιλοξενούμενοι πήραν μεγαλη νικη 0-3, εχοντας ως βασικό τον πρωην πορτιερο του Πανθρακικού και της Ελπίδας Σαπών Δημήτρη Παπατολικα.

3ος ΌΜΙΛΟΣ
Λουτράκι – Παναρκαδικός 0-1 Για το Λουτρακι που γνωρισε νεα ηττα από τον ιστορικό Παναρκαδικό, δεν αγωνίστηκε Γιώργος Γούλας που ήταν τραυματίας.

Ερμιονίδα – Αιολικός 0-0 Δεν αγωνίστηκε για τους νησιώτες ο Εβρίτης Αρθούρος Αμπραχαμιάν.

Παναχαϊκή – Αστέρας Αμαλιάδας 6-0 Στην πρώτη θεση βρισκεται η Παναχαϊκή μετα την εξαρα που φιλοδωρισε στον Αστέρα, Βασικοί για τους Πατρινούς ξεκίνησαν οι Βρονταράς, Μακρυδημήτρης και Φωτάκης που σκοραρε με πέναλτι στο 27′ αλλα αντικατασταθηκε στο 68′ της συνάντησης.

Χαλκίδα – Αχαϊκή 2-1 Δεν αγωνίστηκε για την Χαλκίδα ο πρωην χαφ του Πανθρακικού Μπαλου.

4ος ΌΜΙΛΟΣ
Πανθηραϊκός – Ερμής Ζωνιανών 1-1 Δεν κατάφερε να σκοραρει ο βασικός και πάλι Θανασης Τοπουζης και ετσι ο Ερμής σκονταψε στην Σαντορίνη απέναντι στον Πανθηραϊκό των βασικών Μκρτσιαν και Πόνσε (αντικαταστάθηκε λόγω τραυματισμού στο 40′),ενω ο Λαζαρίδης μπήκε ως αλλαγη στο 69 της συνάντησης.

Τριγλία Ραφήνας – Ιωνικός 0-3 Για τον πρωτοπόρο Ιωνικό ο Ηλίας Κυριακίδης δεν αγωνίστηκε.

Άγιος Ιερόθεος – Κηφισιά 1-1 Για την Κηφισιά βασικός σε ενα ακόμη παιχνίδι ήταν ο πρωην πορτιερο του Πανθρακικού Γιώργος Γουμάγιας.

Εθνικός – Εργοτέλης 0-1 Στις νικες μετα από τις εντος εδρας αποτυχιες επέστρεψε ο Εργοτελης του Νικου Ουσταμπασίδη που ξεκίνησε βασικούς τους Κατσικοκερη και Πόι που αντικατασταθηκε στο 79′ από τον Λεαλ.

ΑΕΕΚ ΙΝΚΑ – Θύελλα Ραφήνας 0-0 Για τους γηπεδουχους Χανιωτες δεν αγωνίστηκε ο Κομοτηναίος Γιώργος Γκουτσίδης, ενω βασικός για την Θύελλα ήταν ο Μανωλης Ντόσκας.

Προοδευτική – Ηλυσιακός 0-0 Η ομάδα του Κορυδαλλού που ειχε τρια δοκαρια εμεινε στο μηδεν απέναντι στον Ηλυσιακό. Βασικος ο Χρήστος Πατσατζόγλου για τους “βυσσινι” ενω ο Νίκος Γκαϊδατζής που μπηκε ως αλλαγη στο 55′ ειχε δοκαρι στο 71′.