Σκληρή επιστολή του Άθλου Ορεστιάδας στην ΕΟΠΕ για κακό ορισμό στην κλήρωση του Κυπέλλου Ελλάδος

 

Ο Άθλος Ορεστιάδας δεν ταξίδεψε την Κυριακή στην Καβάλα για τον αγώνα της β’ φάσης του Κυπέλλου Ελλάδος με τον τοπικό ΑΟΚ, αλλά αυτό έγινε λόγω κάποιας έκτακτης κατάστασης.

Όπως πληροφορείται το ThrakiSportS, υπήρξε κεντρική απόφαση της διοίκησης του σωματείου να μην κατέβει στον αγώνα, αντιδρώντας με αυτόν τον τρόπο στην κλήρωση – ορισμό πλου έγινε.

Βάσει προκήρυξης, υποστηρίζουν οι άνθρωποι του Άθλου, έπρεπε να τηρηθούν γεωγραφικά κριτήρια στην φάση αυτήν του Κυπέλλου Ελλάδας, υποστηρίζουν όμως ότι δεν τηρήθηκαν.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την εκτίμηση των ανθρώπων του Άθλου, έπρεπε ο σύλλογος της Ορεστιάδας να αντιμετωπίσει τον Έβρο Σουφλίου στο Σουφλί.

Αντιστοίχως η Καβάλα έπρεπε να παίξει με τον ΑΟ Σερρών, ο οποίος για τον ίδιο λόγο δεν ήρθε ποτέ στο Σουφλί και έτσι η εβρίτικη ομάδα προκρίθηκε άνευ αγώνα στην επόμενη φάση.

Μάλιστα, η διοίκηση του Άθλου είχε στείλει από πριν τον αγώνα της Κυριακής επιστολή διαμαρτυρίας στην διοίκηση της ΕΟΠΕ ενημερώνοντάς την για την απόφαση να μην κατέβει στον αγώνα.

Το ενδιαφέρον είναι ότι ο Άθλος Ορεστιάδα στην διάρκεια της χρονιάς θα κάνει ταξίδια μέχρι Πάτρα, μετέχοντας στον όμιλο της Κεντρικής και Δυτικής Ελλάδας της Α2 Ανδρών.

Το ταξίδι στην Καβάλα θα ήταν το πιο κοντινό που θα έκανε ο Άθλος στην διάρκεια όλης της σεζόν. Ωστόσο η διοίκηση του σωματείου θεώρησε ότι θίγεται και αποφάσισε με αυτόν τον δυναμικό τρόπο να απαντήσει.

Κάπως έτσι χάθηκε και η ευκαιρία για ένα πρώτο επίσημο παιχνίδι ανάμεσα στον Άθλο και τον ΑΟ Ορεστιάδας, κάτι που θα ήταν πολύ πιθανό αν ο Άθλος προκρινόταν, δεδομένου ότι στην επόμενη φάση θα προστεθούν και οι ομάδες της Α1 Κατηγορίας.

Υπενθυμίζεται ότι ούτε οι Σέρρες πήγαν στο Σουφλί και το μόνο ματς ομάδων της ΕΣΠΕΘΡ που έγινε την Κυριακή για το Κύπελλο ήταν αυτό ανάμεσα στην ΓΕΑ και την ΑΕ Κομοτηνής.

Δείτε παρακάτω την επιστολή του Άθλου Ορεστιάδας:

Επιστολή με την οποία εξηγούμε στο φίλαθλο κοινό για ποιο λόγο αποσυρθήκαμε από τον θεσμό του κυπέλλου ανδρών για την φετινή σαιζόν