Πρώην προπονητής της Ορεστιάδας εξελέγη πρόεδρος στην Σερβική Ομοσπονδία Πετοσφαίρισης

 

Ο Ζόραν Γκάιτς ήταν ο νικητής στον «εμφύλιο» με τον Βλάντιμιρ Γκρίμπιτς κι εδώ και λίγες ώρες είναι ο νέος πρόεδρος της σερβικής ομοσπονδίας βόλεϊ.

Ο προπονητής που οδήγησε την Σερβία στο χρυσό Ολυμπιακό μετάλλιο το 2000 στο Σίδνεϊ και έχει καθίσει στον πάγκο του ΑΟΟ στα καλά χρόνια της κυριαρχίας του στα τέλη της δεκαετίας του ’90 και τις αρχές του 2000 αναμετρήθηκε με τον αρχηγό εκείνης της τεράστιας ομάδας που κατέκτησε την πρώτη θέση στο Σίδνεϊ διεκδικώτας την προεδρία με την προεκλογική εκστρατεία να κρύβει μπόλικη ίντριγκα στην οποία ενεπλάκη κι ο νυν πρόεδρος της CEV Αλεξάντερ Μπόρισιτς.

«Ο κ. Μπόρισιτς στηρίζει την υποψηφιότητα μου…», δήλωσε σε συνέντευξη του στις αρχές της εβδομάδας ο Γκάιτς, ωστόσο ο Μπόρισιτς με προσωπική του δήλωση τάχθηκε στο πλευρό του Γκρίμπιτς δίνοντας νέα διάσταση στο θέμα, ωστόσο στις εκλογές της Κυριακής ο άλλοτε προπονητής της μεγάλης Ορεστιάδας επικράτησε με 26 ψήφους έναντι 16 του πρώην αρχηγού του, ενώ 4 ψήφισαν λευκό και 2 μέλη απείχαν της ψηφοφορίας.

«Πρώτος μου στόχος είναι να βοηθήσουμε τις ομάδες της περιφέρειας οι οποίες τα προηγούμενα χρόνια δεν ένιωθαν κοντά τους την ομοσπονδία κι αυτό είναι κάτι που θέλουμε να αλλάξουμε, ενώ φυσικά θέλουμε να συνεχίσουμε να βαδίζουμε στο δρόμο των επιτυχιών σε επίπεδο εθνικών ομάδων», δήλωσε ο Ζοραν Γκάιτς στον Δημήτρη Τυχάλα για το Sportsfeed, ενώ πρώτος αντιπρόεδρος στη νέα διοίκηση υπό την ηγεσία του θα είναι ο Ιβάν Μίλκοβιτς!

Προσέξτε όμως την σημαντική λεπτομέρεια: Ο Γκάιτς είναι προπονητής την Τελεκομ Μπακού (γυναικεία ομάδα στο Αζερμπαϊτζάν) κι ο Μίλκοβιτς αγωνίζεται στο τουρκικό πρωτάθλημα με την Χάκμπανκ. Αμφότεροι θα εξαντλήσουν τα φετινά τους συμβόλαια και αναγκαστικά θα πηγαινοέρχονται στο Βελιγράδι κι αυτό ήταν κάτι που καυτηρίασε στην Γενική Συνέλευση ο Γκρίμπιτς (τονίζοντας μάλιστα ότι ο υποψήφιος αντιπρόεδρος, Ιβαν Μίλκοβιτς, έχει πάρει την ιταλική αθλητική υπηκοότητα από πέρσι).

Επίσης γενικός γραμματέας στην oμοσπονδία αναλαμβανει ο Ιβάν Κνέζεβιτς, ο οποίος την περασμένη δεκαετία αγωνίστηκε για ένα χρόνο στον ΠΑΟΚ, αλλά έχει κανει μεγάλη καριέρα στην Κύπρο.