ΕΠΣ Ξάνθης: Όσα εγιναν στο ντερμπι ανάμεσα σε Αναγέννηση Θαλασσιά και Εχίνου Σπορ

 

Σπουδαία νίκη τόσο βαθμολογική αλλά και ψυχολογική για την συνέχεια του πρωταθλήματος κατάφερε να πετύχει η Αναγέννηση Θαλασσιάς απέναντι στην ομάδα του Εχίνου Σπορ με 2-1 στο σπουδαιότερο παιχνίδι της 11ης αγωνιστικής καθώς και οι δύο ομάδες ήθελαν τους 3 βαθμούς ώστε να πλησιάσουν τον πρωτοπόρο Άρη Αβάτου.

Η αναμέτρηση άρχισε ιδανικά για τον Εχίνο καθώς κατάφερε στο 36′ λεπτό του πρώτου ημιχρόνου να προηγηθεί στο σκορ με σουτ  του Χατζηνίκου μετά από κάθετη μπαλιά του Παρσαντανιάν και να πάει στα αποδυτήρια με το σκορ 0-1 υπέρ του.Στο δεύτερο 45λεπτo η ομάδα της Αναγέννησης πίεσε προσπαθώντας να αλλάξει το εις βάρος της αποτέλεσμα και τα κατάφερε με τον Μπάτζιο όταν μετά από εκτέλεση φάουλ του Τουργαίδη έπιασε την κεφαλιά και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Μολλά Χουσείν Δενίς στο 57o λεπτό.

Μάλιστα 9 λεπτά αργότερα κατάφερε να κάνει την ολική ανατροπή του σκορ με τον Τουργαίδη να νικάει από τα 11 βήματα τον Δενίς σε πέναλτι που κέρδισε ο Χριστοφορίδης από τον τερματοφύλακα του Εχίνου και να γράφει έτσι το 2-1 που ήταν και το τελικό σκορ.Λίγο πριν το τέλος της αναμέτρησης η Αναγέννηση είχε την ευκαιρία να πετύχει ακόμη ένα τέρμα αλλά σπατάλησε την ευκαιρία όταν μετά από νέο κερδισμένο πέναλτι ο Τουργαίδης νικήθηκε από τον ”παίκτη” Παρσαντανιάν που κάθισε κάτω από τα δοκάρια της ομάδας του και απέκρουσε το πέναλτι.

Η ομάδα του Εχίνου ολοκλήρωσε την αναμέτρηση με 9 παίκτες καθώς στο 67′ αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα ο Χατζηνίκος και στο 83′ στην φάση του δεύτερου κερδισμένου πέναλτι για την ομάδα της Θαλασσιάς αποβλήθηκε και ο τερματοφύλακας των φιλοξενούμενων που υπέπεσε και στην παράβαση. Έτσι με αυτήν την νίκη η ομάδα της Θαλασσιάς ξέφυγε από τον τρίτο πλέον Ηρακλή Ζυγού αλλά μείωσε και την διαφορά από τον Άρη Αβάτου που βρίσκεται στην 1η θέση στους 3 βαθμούς ακολουθώντας το παιχνίδι μεταξύ τους  την επόμενη αγωνιστική.

ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΘΑΛΑΣΣΙΑΣ: Δανδανόπουλος , Βασιλειάδης , Κοτζάκελης ( 70′ Παπαδημητρίου) , Βουλγαρίδης (80′ Μαντζαρίδης) , Μπάτζιος , Τουργαίδης Κ. , Τουργαίδης Σ. , Σαρηγιαννίδης , Χριστοφορίδης , Καζάκης , Γιαννακούδης

ΕΧΙΝΟΣ ΣΠΟΡ: Μολλά Χουσείν Δενίς , Μπαιρακταρίδης , Μπόαση Σαμπρη , Τζομιάδης , Κουράκ Ερκάν (87′ Κανατσίδης) , Παρσαντανιάν , Κισά Αιχάν , Χριστόφ (78′ Ιντζέ Καρά Φικρή) , Χατζηνίκος , Χότσκα Τουγκάι , Μαρίνοφ (57′ Μιχαηλίδης)

ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ΤΑ ΑΛΛΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΣΤΗΝ Α1 ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΕΠΣ ΞΑΝΘΗΣ ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ ΕΔΩ