O «έλεγχος» των… επιδόσεων και των αποδόσεων των Θρακιωτών στην Ευρώπη

 

Μέτριο ήταν αυτό το Σαββατοκύριακο για τους Θρακιώτες του εξωτερικού , αφού αρκετοί αγωνίστηκαν αλλά ουδείς σκόραρε.

Αναλυτικά, στην συγκεκριμένη ανάρτηση συγκεντρώσαμε τι έκαναν οι Θρακιώτες του εξωτερικού το Σαββατοκύριακο στα διάφορα γήπεδα της Ευρώπης, εκτός των Ελληνικών συνόρων (η στήλη θα ανανεώνεται κάθε εβδομάδα και με νέα ονόματα που τυχόν μας διαφεύγουν):

ΙΤΑΛΙΑ
Βασίλης Τοροσίδης (Μπολόνια): Βασικός ολόκληρο 90λεπτο χρησιμοποιήθηκε εναντίον της Αταλάντα ο Ξανθιώτης αρχηγός της Εθνικής Ελλάδας που κιτρινίστηε στο 89′ στην εντός έδρας ήττα με 0-2 στο Ρενάτο Νταλ’Αρα της Μπολόνια. Ετσι η Μπολονια έπεσε δεκατη τέταρτη με 16 βαθμούς και 9 πάνω από την ζώνη του υποβιβασμού.

ΡΩΣΙΑ
Γιούρι Λοντιγκιν (Ζενίτ Αγ. Πετρούπολης): Στην βασική ενδεκάδα χρησιμοποίησε ο Λουτσέσκου τον πρωην τερματοφύλακα της Ξάνθης στην εκτός έδρας ήττα 2-1 από την Κράσνοτσαρ και βρίσκεται στην δεύτερη θεση εξι πλέον βαθμούς πίσω από την Σπαρτακ Μόσχας με 31 βαθμούς.

ΒΕΛΓΙΟ
Δημήτρης Γούτας (Κόρτραϊκ): Στην βασική ενδεκάδα και ολόκληρο ενηντάλεπτο της “ελληνικής” Κορτραικ των Σηφακη και Παπαζογλου αγωνίστηκε ο πρώην αμυντικός της Ξάνθης στην εκτός έδρας ήττα με 3-0 από την Γάνδη και βρίσκεται 8η με 24 βαθμούς.

ΚΡΟΑΤΙΑ
Σάββας Γκέντσογλου (Χάιντουκ Σπλιτ): Ο έχοντας ρίζες και από την Αλεξανδρούπολη παίκτης ήταν βασικός στην εντός έδρας νίκη 2-0 της Χαιντουκ επί της Ζαπρεσιτς και ανέβηκε στην τριτη θέση, 11 βαθμούς μακριά από την πρωτοπόρο Ριέκα.

ΓΕΡΜΑΝΙΑ
Τσαμουρλίδης, Τσορματζίδης (Ντούισμπουργκ): Την εκτός έδρας ήττα με 3-2 από την Στερκρ γνώρισε για την πέμπτη κατηγορία της Γερμανίας η Ντούισμπουργκ των δυο πια Θρακιωτών, του Σταύρου Τσορμπατζίδη που ηταν και πάλι βασικός και του Μιχάλη Τσαμουρλίδη που τελευταια εχασε την θεση του στην ενδεκάδα. Οι Γιάννης Γωνιάδης και o Πέτρος Βιόπουλος θυμίζουμε αποτελούν παρελθόν από την ομαδα.

Aλέξης Καλαϊτζίδης (Ρουρντορφ): Βασικός αγωνίστηκε ο Καλαιτζίδης στην εντός εδρας ηττα της ομαδας του για την 5η κατηγορία από την Βοσσενακ με 1-3 και εμεινε 5 βαθμους πίσω από την πρωτοπόρο Βίντεν.

Κώστας Τσαμούρης (Καιζερσλάουτεν ΙΙ): Για την 4η κατηγορία Γερμανίας η δευτερη ομαδα της καιζερ σλαουτεν εμεινε στο 1-1 στο Φριτς Βαλτερ με τους ιστορικούς Κίκερς Στουτγκάρδης και ανεβηκε πάνω από την επικίνδυνη ζωνη. Ο Τσαμούρης που ειναι τραυματίας για το επόμενο δίμηνο ξεκίνησε προπονήσεις ώστε να είναι έτοιμος στα μέσα Γενάρη.

ΚΥΠΡΟΣ
Φώτης Παπουλής (Απόλλων Λεμεσού): Ο πρώην επιθετικός του Πανθρακικού και αρχηγός του Απόλλωνα Λεμεσού αγωνίστηκε βασικός και κιτρινίστηε στο 36′ στην εκτος εδρας ισοπαλια 1-1 με τον ΑΠΟΕΛ. Ετσι εμεινε στα 7 τέρματα στο πρωτάθλημα, ενω η ομαδα του συνεχισε τα θετικα αποτελέσματα των τελευταιων αγωνιστικών, ωστοσο 8 βαθμούς πίσω από την πρωτοπόρο ΑΕΚ Λάρνακας.

Κώστας Πάγκαλος (ΑΕ Ζακακίου): Ο πρώην παίκτης του Πανθρακικού αγωνιστηκε βασικός στην εντός έδρας ισοπαλία της ομαδας του με 1-1 με την Αναγέννηση Δερύνειας και βρισκεται 2 βαθμούς πάνω από την ζώνη υποβιβασμού. Ο Πάγκαλος έτσι έμεινε στα 7 τερματα στο πρωτάθλημα και στην δεύτερη θέση των σκορερ μαζί με τον Παπουλή.

Λευτέρης Σακελλαρίου (ΑΕ Ζακακίου): Ο πρωην αριστερός μπακ εκτος των άλλων του Πανθρακικού και ΠΑΟΚ, αν και σκόραρε την προηγούμενη αγωνιστικη εμεινε στον πάγκο στο 1-1 με την ουραγο Αναγέννηση Δερύνειας.

Ροτζέριο Μάρτινς (Αρης Λεμεσου): Ο πρωην μεσοεπιθετικός του Πανθρακικού βοήθησε τον Άρη να παρει δευτερη συνεχομενη νικη στο πρωτάθλημα με 4-0 επί της Δόξας Κατωκοπιάς.

AΓΓΛΙΑ
Σάκης Λαμπερνάκης (Λούτον): Εκτός αποστολής ο Εβρίτης μέσος στην εκτός εδρας ισοπαλία 0-0 με την Εξετερ που εφερε την ομαδα του στην πέμπτη θεση.