Δεν πρόλαβε να μπει και… βγαίνει η ΣΕΚΑΠ Ξάνθης από το μετοχολόγιο της ΠΑΕ ΠΑΟΚ

 

Τελικά ήταν πολύ πιο σύντομη από ό,τι ανέμεναν όλοι η συμμετοχή της ΣΕΚΑΠ στην μετοχική σύνθεση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ. Στην επόμενη ΓΣ θα γίνει ακύρωση των μετοχών της Ελληνικής Καπνοβιομηχανίας Ξάνθης  στον δικέφαλο.

Ήταν μέσα Ιουλίου όταν έσκαγε η είδηση – «βόμβα» ότι η ΣΕΚΑΠ θα έμπαινε στο μετοχικό κεφάλαιο της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, είδηση αν μη τι άλλο πρωτότυπη, έτερον εκάτερον αν και η θρακιώτικη καπνοβιομηχανία ανήκει στον Ιβάν Σαββίδη όπως φυσικά και η ασπρόμαυρη ΠΑΕ (θυμηθείτε το ρεπορτάζ με ένα κλικ ΕΔΩ).

Ωστόσο τον περασμένο Σεπτέμβριο η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού είχε απορρίψει την συμμετοχή της ΣΕΚΑΠ Α.Ε. στην μετοχική σύνθεση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ και κατά συνέπεια είχε απορρίψει την μεταβίβαση των μετοχών που ήδη είχε πραγματοποιηθεί (θυμηθείτε το σχετικό ρεπορτάζ με ένα κλικ ΕΔΩ).

Έτσι, το απόγευμα της Δευτέρας 28 Νοεμβρίου, οπότε και ανακοινώθηκε ότι στις 20 Δεκεμβρίου (ημέρα Τρίτη, 11.00 το πρωί στα γραφεία της Τούμπας) θα διεξαχθεί η ετήσια Γενική Συνέλευση της εταιρίας, είχαμε την… ανατροπή. Όχι σαν αυτήν που ζήσαμε στην Τούμπα, όπου ο ΠΑΟΚ προηγούνταν με 3-1 αλλά έχασε στο τέλος με 3-4 από τον Ατρόμητο.

Σε σχέση με την ΓΣ έχουμε μια διαφορετική ανατροπή στα διοικητικά της ομάδας σε σχέση με ό,τι γνωρίζαμε, αφού έγινε γνωστό ότι ένα από τα θέματα της ημερήσιας διάταξης είναι η ακύρωση των μετοχών της ΣΕΚΑΠ στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ με παράλληλη αύξηση μετοχικού κεφαλαίου για το ποσό το οποίο θα μειωθεί. Δεν αναφέρεται ονομαστικά βέβαια η ΣΕΚΑΠ, αλλά αυτή υπονοείται.

Δεν είναι κάτι σύνηθες στην ίδια ΓΣ να προβλέπεται αρχικά μείωση και αμέσως μετά αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου, αλλά είναι  ένα καθαρά διαδικαστικό θέμα που πρέπει να γίνει μετά την απόφαση της ΕΕΑ και το οποίο, όπως διευκρινίζουν οι άνθρωποι της ασπρόμαυρης εταιρίας, δεν επηρεάζει σε κανένα βαθμό την όλη διαδικασία και κυρίως τη λειτουργία της ΠΑΕ ΠΑΟΚ.