Γ’ Εθνική: Με γραμμή μαζινό στα μετόπισθεν προελαύνει ο Ορφέας Ξάνθης που πέρασε και από Γρεβενά!!!

 

Τεράστια νίκη για τον Ορφέα Ξάνθης, και πλέον 5αδα, αφού το μεσημέρι της Κυριακής πέρασε νικηφόρα και από το ΔΑΚ Γρεβενών και επέκτεινε το σερί νικών του στις τρεις, που επικράτησε με 0-2 της ΑΕ Ποντίων! 

Με συντήρηση δυνάμεων προσπάθησε να ολοκληρώσει το πρώτο ημίχρονο ο Ορφέας Ξάνθης, και τα κατάφερε, αφού χωρίς να πιάσει τρομερό ρυθμό στο παιχνίδι, κατάφερε να πάει στα αποδυτήρια με το ισόπαλο 0-0, κάτι που τον βοήθησε να μπει πολύ δυνατά στην επανάληψη και να σκοράρει δύο φορές για να πάρει το τρίτο σερί τρίποντό του και τέταρτο φετινό στο πρωτάθλημα! Τα γκολ της νίκης πέτυχαν οι Μελισσόπουλος και Ξαντινίδης.

Πρώτη φάση του αγώνα αυτή του 6ου λεπτού, όταν ο Κωτσαντήσογλου μπήκε στην περιοχή, ανατράπηκε από τον Τζαμπάζ Χαλήλ και ο διαιτητής υπέδειξε πέναλτι υπέρ των γηπεδούχων. Ο ίδιος παίκτης που το κέρδισε ήταν και ο εκτελεστής του πέναλτι, αλλά η ΑΕ Ποντίων σπατάλησε μια τεράστια ευκαιρία να πάρει κεφάλι στο σκορ από πολύ νωρίς, αφού ο Ρούφος ήταν σε ετοιμότητα και απέκρουσε το πέναλτι του αντίπαλου παίκτη κρατώντας το 0-0. Ο Ορφέας μετά την απόκρουση του Ρούφου, ανέκτησε το ηθικό του και πίεσε πιο ψηλά για να σκοράρει. Μάλιστα έφτασε πολύ κοντά στο να το κάνει, αλλά οι αντίπαλοι αμυντικοί είχαν άλλη άποψη, αφού έδιωξαν πάνω στη γραμμή το σουτ του Ξαντινίδη στο 20′. Από εκεί και πέρα και οι δυο ομάδες ηρέμησαν το παιχνίδι και δεν έκαναν κάποια άλλη ουσιαστική ευκαιρία, με αποτέλεσμα να λήξει το πρώτο ημίχρονο με το ισόπαλο σκορ.

Στην επανάληψη ο Ορφέας μπήκε πολύ δυναμικά και κατάφερε να πάρει προβάδισμα στο σκορ από πολύ νωρίς, αφού στο 49′ ο Μελισσόπουλος βρήκε χώρο έξω από την περιοχή, δοκίμασε το πόδι του και νίκησε τον αντίπαλο πορτιέρο για να κάνει το 0-1! Μάλιστα η ομάδα της Ξάνθης δε σταμάτησε εκεί, αφού οκτώ λεπτά αργότερα ο παίκτης που προηγουμένως είχε σκοράρει, ήταν αυτός που ανατράπηκε και κέρδισε ένα πέναλτι, την εκτέλεση του οποίου ανέλαβε ο Ξαντινίδης και σκόραρε για να γράψει το 0-2 και κάπως έτσι να «κλειδώσει» τη νίκη για την ομάδα του, αφού το  0-2 στο 57′ είναι μια αρκετά ασφαλής διαφορά. Μετά και το δεύτερο γκολ του ο Ορφέας «πέταξε το μπαλάκι» στην ΑΕ Ποντίων, και αποφάσισε να μην πιέσει για τρίτο γκολ, αλλά να κρατήσει και το μηδέν παθητικό. Η ομάδα των Μπάμπη Χατζημεστή και Παναγιώτη Καμαράκη το κατάφερε και αυτό και έφυγε από το ΔΑΚ Γρεβενών, όχι μόνο νικήτρια, αλλά και με το μηδέν στην άμυνα! Τρία στα τρία, λοιπόν για τον Ορφέα, που συνεχίζει ακάθεκτος και αν συνεχίσει έτσι μπορεί να «ονειρεύεται»!

Α.Ε. Ποντίων: Νομικός, Σπηλιώτης (57’ Τζερεμές), Περσιώτης, Τσαγκαλίδης, Χαραλαμπίδης, Ζολώτας (62’ Ζαχαριουδάκης), Μπιζιώνας, Μπλάντος (73’ Μπογδόπουλος), Αντωνιάδης, Κοτσατίσογλου, Μπιμπίρης.

Ορφέας Ξάνθης: Ρούφος, Τζαμπάζ Χακή (35’ Χαλήλ Ιμπράμ), Καρά Αλή (78’ Κατρανίτσας), Μαλαδένης, Μακράκης, Μαυρόπουλος Λ., Μπουνταγκίδης, Ξαντινίδης, Λαζαρίδης (93’ Θεοδωρίδης), Μελισσόπουλος.