ΕΠΣ Ξάνθης: Με αστυνομική συνοδεία έφυγε ο διαιτητής από το Πετεινός-Άβατο! Οριστική η διακοπή, επιβαρυντικό το φύλλο αγώνος

 

Οριστική ήταν η διακοπή στην αναμέτρηση ανάμεσα στον ουραγό Άρη Πετεινού και τον πρωτοπόρο Άρη Αβάτου για το πρωτάθλημα της Α1 ΕΠΣ Ξάνθης.

Αν και βρισκόμασταν στα τελευταία λεπτά της αναμέτρησης, ο Πετεινός είχε ισοφαρίσει με φάουλ του Μπουρλογλου το τέρμα που είχε πετύχει στο πρώτο ημίχρονο ο Γκέκας με ωραίο πλασέ, και όλα έδειχναν ότι θα είχαμε μια πρώτης τάξεως έκπληξη, αφού το φυσιολογικό θα ήταν το Άβατο να περάσει άνετα από την έδρα του Πετεινού, υπήρξε ένα μπουκάλι όπως αναφέρθηκε και σε προηγούμενη ανάρτηση που εκτοξεύθηκε προς τον αγωνιστικό χώρο.

Για ρίψη αντικειμένων, όπως αναφέρει το ρεπορτάζ, είχε υπάρξει προσωρινή διακοπή και νωρίτερα, στο 530 λεπτό της αναμέτρησης. Στο σημείο εκείνο ο διαιτητής είχε αναφέρει ότι θα διέκοπτε το παιχνίδι στην περίπτωση που υπήρχε νέα ρίψη αντικειμένων. Τελικά αυτή συνέβη λίγο πριν το τέλος με στόχο και τον επόπτη και κατόπιν αυτού, ο διαιτητής οδηγήθηκε στην απόφαση να αποχωρήσει για τα αποδυτήρια.

Για αρκετή ώρα δεν ήταν γνωστό αν η διακοπή θα ήταν προσωρινή ή οριστική, αν και ο διαιτητής φάνηκε από την πρώτη στιγμή αποφασισμένος. Οι άνθρωποι των γηπεδούχων προσπάθησαν να τον μεταπείσουν, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες και ο Άρης Αβάτου δεν είχε πρόβλημα να συνεχιστεί το παιχνίδι για να γλιτώσει την βαριά τιμωρία ο Άρης Πετεινού.

Ωστόσο ο διαιτητής ήταν ανένδοτος, πέρασε και η ώρα με αποτέλεσμα να πέσει πυκνό το σκοτάδι και έτσι όπως αναφέρεται στο φύλλο αγώνος, η αναμέτρηση διεκόπη σε βάρος της γηπεδούχου ομάδας λόγω ρίψης αντικειμένων των οπαδών της. Μάλιστα, ο διαιτητής αποχώρησε από το γήπεδο παρουσία αστυνομικής δύναμης που κάλεσε ο ίδιος να έρθει στο γήπεδο.

Κατά συνέπεια, αν και θα πρέπει τυπικά να περιμένουμε την απόφαση της Πειθαρχικής Επιτροπής της ΕΠΣ Ξάνθης, ο Άρης Αβάτου ενώ οδηγούνταν σε μια γκέλα κατά πάσα πιθανότητα θα κερδίσει στα χαρτιά τον αγώνα και τους τρεις βαθμούς ενώ βαριά αναμένεται η καμπάνα για τον Άρη Πετεινού που όχι μόνο θα χάσει τον βαθμό που κέρδιζε μέχρι εκείνο το σημείο, αλλά θα κινδυνεύσει με τιμωρία της έδρας, υψηλό πρόστιμο και ίσως και αφαίρεση βαθμού ή βαθμών.

ΑΡΗΣ ΠΕΤΕΙΝΟΥ: Zαρζακοπουλος, Νεανίδης (46′ Καρύδης), Ευμβροσιάδης, Χιώτης, Κασαπουγλου, Παρμακλής, Παναγιωτίδης, Ρεβης, Δαηλιδης, Μπουρλόγλου, Θαμνίδης  (46′ Μουχταρης).

ΑΡΗΣ ΑΒΑΤΟΥ: Aμουτζάκης, Βασιλειάδης Γ, Μπουνταγκίδης, Παπαδιώτης, Κουτρας,(85′ Δασκαλάκης), Σουκρηογλου, Θωμαΐδης (53′ Λαζαρίδης), Ταχτσίδης, Κοτόπουλος (53′ Χιντ Ιμερ), Ξανθόπουλος, Γκέκας.