Ο γνωστός θρακιώτης φίλαθλος που είχε την τύχη να γνωρίσει από κοντά τον Φιντέλ Κάστρο

 

Ο Πόλυς Φωτιάδης είναι γνωστός στους περισσότερους αναγνώστες του ThrakiSportS ως ένας από τους πιο γνωστούς Θρακιώτες φιλάθλους, που συνηθίζει να βάζει ως στόχο να παρακολουθήσει μεγάλες αθλητικές διοργανώσεις και αγώνες στο εξωτερικό. Από τα Ευρωμπάσκετ και τα Μουντομπάσκετ μέχρι τελικούς Τσάμπιονς και Γιουρόπα Λιγκ, έχει βρεθεί χάρη στην αγάπη τυο για τα σπορ σε πολλές χώρες του κόσμου.

Πέρα όμως από φίλαθλος, είναι και ένας επιτυχημένος επιχειρηματίας στην Ξάνθη, αλλά και… πολιτικός, αφού ποτέ δεν έκρυψε τις αριστερές πολιτικές του πεποιθήσεις. Άλλωστε πολιτεύεται στον χώρο της τοπικής αυτοδιοίκησης. Δεν θα μπορούσε να αφήσει ασχολίαστη την μεγάλη είδηση της απώλειας του ιστορικού ηγέτη της Κούβας Φιντέλ Κάστρο, ειδικά από την στιγμή που είχε την τύχη να τον γνωρίσει αππό κοντά πριν 16 χρόνια.

Αναφέρει ο Πόλυς Φωτιάδης σε ανάρτησή του στο facebook:

Είχα την τυχη,την χαρά και τιμή να είμαι μέλος της Ελληνικης αποστολής στην μπριγαδα του Ιουλίου 2000 στην Κούβα για 23 ημέρες, όπου γνωρίσαμε από κοντά τον τελευταίο μεγάλο επαναστατη μαζί με τον Ραούλ, ΦΙΝΤΕΛ ΚΑΣΤΡΟ. Η φωτογραφία ( όπου κρατάω την σημαία) είναι τραβηγμένη από το associated Press από την μεγάλη πορεία στην επέτειο (για την πρώτη εξέγερση του 1953 εναντίον του δικτατορα Μπατιστα) και εθνική γιορτή της Κούβας στις 26 Ιουλίου του 2000 στην Αβανα με 1.200.000 διαδηλωτες (ανάμεσα τους και 40 Ελληνες) . Το όραμα και τα ιδανικά του ΦΙΝΤΕΛ ΚΑΣΤΡΟ και της Κουβανεζικης επανάστασης είναι ο οδηγός μας για μια άλλη παγκόσμια κοινωνία με αλληλεγγύη. Τα βήματα σου,το παράδειγμα σου, φωτιζουν το δρόμο και μας δίνουν θάρρος και δύναμη να συνεχίσουμε. VIVA LA REVOLUCION CUBANA, HASTA LA VICTORIA SIEMPRE COMANDANTE FIDEL CASTRO