Σφοδρή επίθεση Δεβετζή κατά ΣΕΓΑΣ στην πρώτη δήλωσή της για την αφαίρεση των μεταλλίων της σε Πεκίνο και Οζάκα

 

Μία εβδομάδα μετά την δημοσιοποίηση από την ΔΟΕ της απόφασης περί αφαίρεσης του ολυμπιακού της μεταλλίου στο Πεκίνο, η Πηγή Δεβετζή πέρασε στην αντεπίθεση.

Με γραπτή δήλωσή της που διακινήθηκε μέσω δελτίου Τύπου κάνει λόγο για μένος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Στίβου σε βάρος της, εξαιτίας της οποίας πάρθηκαν στην συνέχεια και οι αποφάσεις αφαίρεσης μεταλλίων από IAAF και ΔΟΕ.

Η δήλωση της Αλεξανδρουπολίτισσας πρωταθλήτριας, που είναι και η πρώτη που κάνει μετά την ανακοίνωση της αφαίρεσης του ολυμπιακού μεταλλίου, είναι η εξής:

Έχουν κατακλυσθεί τα ηλεκτρονικά και έντυπα Μ.Μ.Ε με την είδηση ότι η Παγκόσμια Ομοσπονδία Στίβου (I.A.A.F) και  η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή (Δ.Ο.Ε) αφαίρεσαν το παγκόσμιο και ολυμπιακό μετάλλιο μου στην Οσάκα το 2007 και στο Πεκίνο του 2008 αντίστοιχα.

Η πικρή αλήθεια είναι ότι η Εθνική Ομοσπονδία Στίβου ( ΣΕΓΑΣ ) με τιμώρησε αδίκως πειθαρχικά και η I.A.A.F και η Δ.Ο.Ε εφάρμοσαν απλά την απόφαση της πειθαρχικής επιτροπής του ΣΕΓΑΣ.

Τα μετάλλια μου ανήκουν στην πατρίδα, ιδιοκτήτης είναι το ελληνικό έθνος και στεναχωριέμαι αφάνταστα, που μου αφαιρέθηκαν προκλητικά αδίκως από μία Πειθαρχική Επιτροπή της Ελληνικής Ομοσπονδίας Στίβου, που δεν συμμετέχει τακτικός δικαστής.

Θλίβομαι επίσης-ιδιαιτέρως- που δεν ενημέρωσαν τον τότε συνήγορο  μου ότι έπρεπε να προσφύγω και  στο CAS (Διεθνές Διαιτητικό  Δικαστήριο αρμόδιο για αθλητικά θέματα).

Στις αρχές Δεκεμβρίου 2016 θα συζητηθεί στο ΑΣΕΑΔ η προσφυγή μου κατά της αδίκου αποφάσεως του ΣΕΓΑΣ.

Ο εισηγητής της Πειθαρχικής Επιτροπής, που με τιμώρησε, εμφανίζεται τώρα ως πληρεξούσιος δικηγόρος του ΣΕΓΑΣ, για να αγωνισθεί, όπως είπε στην προηγούμενη δικάσιμο που αναβλήθηκε η δίκη, για να επικυρωθεί η αφαίρεση των εθνικών μεταλλίων μου από το ΑΣΕΑΔ (που αποτελείται μόνο από τακτικούς δικαστές και εισαγγελείς).

Ειλικρινά δεν μπορώ να εξηγήσω γιατί τέτοιο μένος σε βάρος μου από τον  ΣΕΓΑΣ.

Σε όλη μου την αθλητική ζωή, με στερήσεις και υπεράνθρωπες προσπάθειες, τίμησα την πατρίδα μου και τολμώ να πιστεύω ότι προσέφερα μόνο χαρά και συγκίνηση στους πολίτες αυτής της χώρας.