Η Κεπεσίδου δεν μπόρεσε να αποτρέψει την ήττα από την Λιθουανία καθώς οι απουσίες πρόδωσαν την Εθνική

 

Μπορεί η Εθνική Γυναικών στις αρχές της εβδομάδας να ολοκλήρωσε με θετικό τρόπο την σειρά των φιλικών αγώνων κόντρα στο Ισραήλ, κερδίζοντας και τα δυο παιχνίδια με 33-25 και 28-22 στο ΔΑΚ Αμυνταίου Φλώρινας, ωστόσο στην πρεμιέρα των προκριματικών του Μουντιάλ δεν τα πήγε καλά.

Η Εθνική Γυναικών ξεκίνησε με ήττα 31-25 από την Λιθουανία τις υποχρεώσεις της στον 1ο προκριματικό όμιλο του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος 2017, που διεξάγεται στη Σάλα της Σλοβακίας. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα ήταν κοντά στο σκορ μέχρι το 13 (8-7), αλλά στην συνέχεια η Λιθουανία πέρασε μπροστά με 11-7 (18’) με σερί 3-0 και ξέφυγε ακόμα περισσότερο στο 24’, όταν προηγήθηκε 15-9 με ένα νέο σερί 3-0 (από 12-9).

Το ημίχρονο ολοκληρώθηκε 18-13, αλλά με το ξεκίνημα του δευτέρου η «γαλανόλευκη» έμεινε πίσω με 7 γκολ (20-13 στο 33’) και δεν μπόρεσε να επιστρέψει ξανά στην διεκδίκηση κάποιου θετικού αποτελέσματος.  Η διαφορά μειώθηκε στα πέντε γκολ (24-19) στο 48’ με τέρμα της Τσαουσίδου, αλλά η αντίπαλος της Εθνικής «καθάρισε» την υπόθεση νίκη δύο λεπτά αργότερα, όταν έφτασε στο 27-19.
Το Σάββατο η Εθνική Ομάδα θα παίξει με την Σλοβακία στις 18:45 ώρα Ελλάδος.

Ο Ομοσπονδιακός τεχνικός Μενέλαος Δανήλος, που χρησιμοποίησε ως βασική τερματοφύλακα την Κεπεσίδου,  δήλωσε: «Είχαμε προβλήματα στην άμυνα, χάσαμε πολλές προσωπικές μονομαχίες. Αλλάξαμε την άμυνα σε 5-1 για να βελτιώσουμε την εικόνα μας, αλλά δεν μπορέσαμε να αλλάξουμε πολλά. Μας έλειψαν οι δύο αριστερόχειρες, η Γκάτσιου που τραυματίστηκε στην πρωινή προπόνηση και η Παπανικολάου που είναι άρρωστη και είχαμε θέματα στην ανάπτυξη του παιχνιδιού μας. Συνεχίζουμε. Έχουμε δύο ακόμα παιχνίδια και θα προσπαθήσουμε να κάνουμε δύο καλές εμφανίσεις».