Η Ξάνθη χάρη στην μαεστρία του Λουτσέσκου και τις 9 ασίστ του Ορφανίδη επιστρέφει μετά από 4 χρόνια στο Γιουρόπα Λιγκ!

 

Η Ξάνθη δεν ξεκίνησε καλά στο πρωτάθλημα, ανέβασε πορεία στην συνέχεια έστω και αν ακόμα δεν λέει να πάρει τρίποντο στην έδρα της, ωστόσο τελικά θα τερματίσει 4η στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος, θα λάβει μέρος στα πλέι οφ, θα κατακτήσει εκεί την δεύτερη θέση και θα εξασφαλίσει το καλύτερο ελληνικό εισιτήριο για το Γιουρόπα Λιγκ.

Δυστυχώς όλα αυτά όχι στην πραγματική ζωή αλλά στο Football Manager 2017 που βρίσκεται εδώ και λίγες μέρες στην αγορά και το SDNA, αφού ξέχασε τι σημαίνει ύπνος από το… κάψιμο, προχώρησε στο απόλυτο ελληνικό τεστ! Έτρεξε ο παιχνίδι στον αυτόματο πιλότο και επικεντρώθηκε στη Super League.

Ο συντάκτης της αθηναϊκής ιστοσελίδας ξεκίνησε το παιχνίδι ως… άνεργος, έφυγε για διακοπές 6 μήνες (με την βοήθεια της χαρακτηριστικής επιλογής στο μενού) και «έτρεξε» την κορυφαία κατηγορία του ελληνικού ποδοσφαίρου στον αυτόματο πιλότο. Έτσι, μπόρεσε να δει, μέσω της ρεαλιστικότατης μηχανής του φετινού παιχνιδιού, το… μέλλον! Και αυτό ήταν πολύ καλό για τον ΑΟΞ.

Πριν την 30η αγωνιστική, οι «ερυθρόλευκοι» είχαν 64 βαθμούς, και η Ένωση 63. Οι πρωταθλητές, μάλιστα, είχαν να αντιμετωπίσουν στο γήπεδο της Λεωφόρου τον «αιώνιο αντίπαλο» Παναθηναϊκό, κάτι, που έδινε μεγάλες ελπίδες στην ΑΕΚ.

Οι «κιτρινόμαυροι», όμως, ηττήθηκαν με χαρακτηριστική ευκολία (3-0) από τον Πανιώνιο, κάτι που έδωσε αυτόματα το πρωτάθλημα για ακόμα μία φορά στον Ολυμπιακό. Και αυτό παρόλο που η ομάδα του Πάολο Μπέντο δεν ήταν καλή στο ντέρμπι και έχασε με 3-0 από τον Παναθηναϊκό.

Οι «πράσινοι», από την πλευρά τους, κατέλαβαν την 3η θέση του πρωταθλήματος με 61 βαθμούς, ενώ ο ΠΑΟΚ έμεινε 5ος με 52 -μόλις- βαθμούς, πίσω από την μεγάλη έκπληξη της σεζόν, Ξάνθη, που είχε τελικό απολογισμό τους 53 βαθμούς και κατέλαβε την 4η θέση! Έκτος τερμάτισε ο ΠΑΣ, ενώ τον δρόμο για την Football League πήραν οι Πλατανιάς και Λάρισα.

Στα πλέι-οφ, η ΑΕΚ… ξεφούσκωσε και μέτρησε 4 ήττες σε 6 παιχνίδια, με τον Παναθηναικό να είναι εξαιρετικός και να πηγαίνει… τρένο στη πρώτη θέση του μίνι πρωταθλήματος, με πέντε νίκες και μία ισοπαλία. Η Ένωση έμεινε στην τελευταία θέση, ενώ Ξάνθη και ΠΑΟΚ κατέλαβαν τη 2η και την 3η θέση αντίστοιχα. Κοινώς η Ξάνθη πήρε το καλό εισιτήριο για το Γιουρόπα Λιγκ!

Σε ατομικό επίπεδο, αυτός που ξεχώρισε ήταν ο Δημήτρης Σιόβας! Ο Έλληνας αμυντικός που ξεκίνησε από τις ακαδημίες της Skoda αλλά  δεν βρίσκεται στα πλάνα του Μπέντο στην… κανονική ζωή, ήταν ο κορυφαίος παίκτης σε απόδοση, έχοντας μέσο όρο τον… εξωπραγματικό αριθμό του 7.53! Δεύτερος στη σχετική λίστα ήταν ο συμπαίκτης του, Μανουέλ Ντα Κόστα (7,47) ενώ την τρίτη θέση κατέλαβε ο Σεμπάστιαν Βαρέλα του ΠΑΟΚ, με μέσο όρο απόδοσης το 7,36. Φούλ των στόπερ με λίγα λόγια…

Στην 1η θέση των σκόρερ του πρωταθλήματος τερμάτισε ο Καρίμ Ανσαριφάντ (Πανιώνιος) με 12 γκολ, ενώ στη 2η και 3η θέση βρέθηκαν Βαγγέλης Μάντζιος (Λεβαδειακός) και Κρίστοφερ Μαμπουλού (ΠΑΣ Γιάννινα), με 11 και 10 τέρματα αντίστοιχα.

Παράλληλα, κορυφαίος στις ασίστ ήταν το πολυεργαλείο της ΑΕΚ, Γιάκομπ Γιόχανσον, με 10 «σερβιρίσματα» για γκολ, με τον Πέτρο Ορφανίδη της Ξάνθης να ακολουθεί στην δεύτερη θέση με 9 ασίστ  και τον Μίλος Ντέλετιτς (Λάρισα) να είναι τρίτος με  7.

Ο Κάρλος Ζέκα (Παναθηναϊκός) βρέθηκε, φυσικά, στην κορυφή του πίνακα με τους παίκτες που «κατάπιαν» τα περισσότερα χιλιόμετρα, ενώ Πάμπλο Μάσα (Αστέρας Τρίπολης) και Γιάννης Ανέστης (ΑΕΚ) βρέθηκαν στη κορυφή στις κατηγορίες των σουτ εντός εστίας και της ανέπαφης εστίας.

Στα των προπονητών, η τρομερή πορεία της Ξάνθης έδωσε το βραβείο του κορυφαίου τεχνικού της σεζόν στον Ραζβάν Λουτσέσκου, ενώ ο πρωταθλητής Πάουλο Μπέντο ήταν δεύτερος στη σχετική λίστα. Τρίτος τερμάτισε ο Βλάνταν Ίβιτς, παρά την κακή πορεία του ΠΑΟΚ.

Το αν όλα όσα έγιναν στον μαγικό κόσμο του Football Manager 2017 επαληθευτούν και στην… πραγματικότητα, θα φανεί στην πορεία! Μόνο το μέλλον μπορεί να δείξει τι θα γίνει τελικά στη φετινή… χιλιοταλαιπωρημένη σεζόν της Super League.

Είναι δεδομένο, όμως, πως το Football Manager 2017 δείχνει, για ακόμα μία φορά, τον δρόμο στο… κάψιμο των χιλιάδων θαυμαστών του! Και εκεί, τουλάχιστον με βάση το αποτέλεσμα που παρουσίασε το SDNA, η Ξάνθη θα πρωταγωνιστήσει εξασφαλίζοντας έπειτα από τέσσερα χρόνια έξοδο και τα παιχνίδια με Λίνφιλντ (κάτω φωτό) και Σταντάρ Λιέγης στην Ευρώπη!

img_8902

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΠΡΩΤΟΓΕΝΕΣ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΤΟΥ SDNA ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ ΕΔΩ