Γ’ Εθνική: Ο «έλεγχος» των παικτών και προπονητών από την Θράκη στις ομάδες εκτός Θράκης

 

Ξάνα στα γήπεδα επέστρεψαν οι ομάδες της Γ’ Εθνικής με τον Ορφέα Ξάνθης να επικρατεί του Αλμωπού Αριδαίας, ενω οι Προσκυνητές γνώρισαν νέα ήττα από την Νάουσα  στην Κομοτηνή και παρεμειναν στον πάτο της βαθμολογίας.

Πέραν των δυο ομάδων μας έχουμε και πολλούς άλλους θρακιώτες ποδοσφαιριστές και προπονητές, που λαμβάνουν μέρος στο πρωτάθλημα με άλλες ομάδες αλλά έστω και μέσω αυτών συμμετέχουν στους αγώνες της Γ’ Εθνικής Κατηγορίας.

Ως Θρακιώτες λογίζουμε φυσικά όσους έχουν καταγωγή από την Θράκη, όμως στο καθιερωμένο μας αφιέρωμα έχουμε συμπεριλάβει και παίκτες που έχουν περάσει από ομάδες της Θράκης. Αυτήν την Τετάρτη παντως δεν τα πήγανε καλα αφού ουδείς σκόραρε. Αναλυτικά ο «έλεγχος» των θρακιωτών έχει ως εξής:

 

1ος ΌΜΙΛΟΣ

Καμπανιακός – Νέστος Χρυσούπολης 1-0 Δεν τα κατάφερε ο Νέστος στην Χαλάστρα και ηττήθηκε από τον βελτιωμενο Καμπανιακό. Για τον Νέστο βασικοί ξεκίνησαν οι Παυλακάκης, Μπουλγκούρας, Λάσπατζης,ενω δεν αγωνίστηκε ο Βαλαβανόπουλος.

Εορδαϊκός – Δόξα Δράμας 0-3 Εύκολη νίκη για τους πρωτοπόρους “μαυραετούς” στην Πτολεμαίδα. Για την Δοξα βασικοί αγωνίστηκαν οι Σικαλιάς, Δουμανης, Γκαραγκλίδης και Σουανης, ενω ως αλλαγή πέρασε ο Μαρκόπουλος. Δεν αγωνιστηκαν οι Ιγκορ, Μπουσινάκης και Ολίσε.

Απόλλων Καλαμαριάς – Καβάλα 2-1 Με γκολ στις καθυστερήσεις κρίθηκε το παιχνίδι στην Καλαμαριά. Ο γηπεδούχος Απόλλων νίκησε 2-1 με ανατροπή και παει στο ντερμπι στην Δραμα εναντιον της Δόξας με ανεβασμένη ψυχολογία. Για την Καλαμαρια του πρωην προπονητη του Πανθρακικού Δημητρη Καλαϊτζιδη βασικος ήταν ο Κυβελίδης όπως και ο πρωην της Ξανθης Ζωτος. Για την Καβάλα που προηγήθηκε με τον Παππά που σκοραρε εναντιον της πρωην ομάδα του βασικοί ξεκίνησαν οι Λαδάκης, Μπάτζιος, Παπας, ως αλλαγή ο Σταματόπουλος ενω οι Μελισσόπουλος και Λίτσκας δεν αγωνίστηκαν.

ΑΟ Καρδίας – Απόλλων Παραλιμνίου 0-1 Από το Παραλίμνι που πέτυχε σπουδαία νίκη αγωνίστηκε ως αλλαγή ο αδερφος του Μπάμπη Ζιγκερίδη του Πανθρακικού, Χρήστος.

 

2ος ΌΜΙΛΟΣ
Απόλλων Λάρισας – Μαύροι Αετοί Ελευθεροχωρίου 3-1 Ως αλλαγή αγωνιστηκε για τους φιλοξενούμενους ο πρωην παιχτης της Ξανθης Δημήτρης Ψύρρας.

Διαγόρας Σεβαστής – Πιερικός 4-1 Στο ντερμπι της Πιερίας ο πρωτοπόρος και έκπληξη του πρωταθλήματος εχοντας ως βασικό τον πρωην μπακ του Πανθρακικού Δημήτρη Σκλιοπίδη επικρατησε άνετα 4-1 του ιστορικού αλλα προβληματικού Πιερικού

Τηλυκράτης – Αχιλλέας Νεοκαισάρειας 3-0 Από την ομαδα της Λευκαδας που νίκησε εύκολα, την ομάδα της Ανθούλας Σαββίδου από την Πιερία, βασικός και πάλι ηταν ο πρωην του Πανθρακικού Κώστας Ιασωνίδης.

Πύδνα Κίτρους – Εθνικός Φιλιππιάδας 0-0 Οι γηπεδουχοι δεν κατάφεραν να πάρουν την νίκη, εχοντας ως βασικό τον πρωην πορτιερο του Πανθρακικού και της Ελπίδας Σαπών Δημήτρη Παπατολικα.

 

3ος ΌΜΙΛΟΣ

Τσικλητήρας Πύλου – Λουτράκι 3-0 Για το Λουτρακι που ήταν πολύ κακό, δεν αγωνίστηκε Γιώργος Γούλας που ήταν τραυματίας.

Παναρκαδικός – Παναχαϊκή 1-0 Στην πρώτη της ήττα υποχρεώθηκε η Παναχαϊκή, η οποία ηττήθηκε με 1-0 από τον ιστορικό Παναρκαδικό στην Τρίπολη. Βασικοί για τους Πατρινούς ξεκίνησαν οι Βρονταράς, Μακρυδημήτρης και Φωτάκης.

Αιολικός – Χαλκίδα 1-1 Ισοπαλοι εμειναν στην Μυτιλήνη, Αιολικός και Χαλκίδα. Δεν αγωνίστηκε για τους νησιώτες ο Εβρίτης Αρθούρος Αμπραχαμιάν, ενω αν και ξεκίνησε βασικός, αντικαταστάθηκε στο 15′ λόγω τραυματισμού ο πρωην χαφ του Πανθρακικού Μπαλου.

 

4ος ΌΜΙΛΟΣ
Ερμής Ζωνιανών – Τριγλία Ραφήνας 1-1 Δεν κατάφερε να σκοραρει ο Θανασης Τοπουζης και ετσι ο Ερμής σκονταψε στα Ζωνιανα απέναντι στην Ραφήνα, στην οποία δεν αγωνίστηκε ο Μανώλης Ντόσκας.

Πανθηραϊκός – Άγιος Ιερόθεος 0-0 Δεν τα καταφερε ο Πανθηραϊκός των Μκρτσιαν και Πόνσε απέναντι στον Αγ. Ιερόθεο. Για την ομαδα της Σαντορίνης δεν αγωνιστηκε ο Λαζαρίδης.

Ιωνικός – Ατσαλένιος 5-1 Ως αλλαγή από το 85′ αγωνίστηκε για τον πρωτοπόρο Ιωνικό ο Ηλίας Κυριακίδης.

Κηφισιά – Εθνικός 0-0 Για την Κηφισιά βασικός ήταν ο πρωην πορτιερο του Πανθρακικού Γιώργος Γουμάγιας.

Εργοτέλης – ΑΕΕΚ ΙΝΚΑ 0-0 Νεο στραβοπάτημα στο Ηρακλειο για τον Εργοτελη του Νικου Ουσταμπασίδη που ξεκίνησε βασικούς τους Κατσικοκερη και Πόι. Ο Κομοτηναίος Γιώργος Γκουτσίδης δεν αγωνίστηκε για την ομαδα των Χανίων.

Προοδευτική: Η ομάδα του Κορυδαλλού στην οποία αγωνίζονται οι Χρήστος Πατσατζόγλου και Νίκος Γκαϊδατζής είχε ρεπό.