Θα γέμιζαν όλη την περιοχή της Θράκης με πλαστά χαρτονομίσματα

 

Πέντε επιχειρηματίες σε Αλεξανδρούπολη, Κομοτηνή και Ξάνθη, εξαπατήθηκαν από Βούλγαρους, οι οποίοι ψώνιζαν με πλαστά 50ευρα.

Δύο μέρες έμειναν στη Θράκη τρεις Βούλγαροι και κατάφεραν να εξαπατήσουν επαγγελματίες, τους οποίους πλήρωναν με πλαστά και έπαιρναν γνήσια χαρτονομίσματα ως ρέστα. Η δράση τους σταμάτησε, όταν τους κατάλαβε περιπτεράς στην Κομοτηνή.

Η αντίστροφη μέτρηση για δύο 29χρονους κι έναν 28χρονο Βούλγαρο, ξεκίνησε όταν πήγαν σε περίπτερο της Κομοτηνής και προσπάθησαν να πληρώσουν με πλαστό χαρτονόμισμα των 50 Ευρώ. Ο περιπτερούχος κατάλαβε την απάτη και οι δράστες εξαφανίστηκαν από το σημείο.

Η αστυνομία τους αναζήτησε και τους εντόπισε σε άλλο σημείο της πόλης τη στιγμή που έμπαιναν στο αυτοκίνητό τους. Αστυνομικός προσπάθησε να τους σταματήσει για να τους ελέγξει, όμως ο οδηγός ανέπτυξε ταχύτητα και κινήθηκε εναντίον του.

Τελικά, και οι τρεις εντοπίστηκαν στα σύνορα της Νυμφαίας. Οι δράστες, οι οποίοι δεν έκαναν καν την απλή σκέψη ότι στα σύνορα θα τους έπιαναν, κατά τη διαδρομή έσκισαν και πέταξαν από το αυτοκίνητο πλαστά 50ευρά, από τα οποία εντοπίστηκαν τα πέντε κι ένα μέρος από ακόμα ένα πλαστό χαρτονόμισμα.

Στην κατοχή τους βρέθηκαν:
Στην κατοχή των δραστών και το όχημα τους, βρέθηκαν μεταξύ άλλων και κατασχέθηκαν:
1 σπρέι πιπεριούØ
1.160 ευρώ και 44 λέβα ΒουλγαρίαςØ
Αποδείξεις αγοράς προϊόντων από καταστήματαØ
Διάφορα προϊόντα που αγόρασαν κατά τις συναλλαγέςØ
Είδη ρουχισμούØ
1 ζευγάρι γάντιαØ
4 κινητά τηλέφωναØ