Άνω – κάτω η Super League μετά την απόφαση Στράτου να μην υπογράψει την απόφαση της κίνησης Πανόπουλου!

 

Αντιδράσεις προκαλεί η απόφαση του Γιώργου Στράτου να μην υπογράψει την απόφαση των μικρομεσαίων ομάδων της Σούπερ Λίγκας για την αναδιανομή των τηλεοπτικών εσόδων καθώς όπως φέρεται να έχει δηλώσει, αυτό γιατί αντιβαίνει στο καταστατικό του συνεταιρισμού.

Όπως γράφει σήμερα ο αθηναϊκός Τύπος (Goal, Live Sport), η συγκεκριμένη εξέλιξη προκαλεί ρήγματα στη «συμμαχία των 12», η οποία ενδέχεται να ολοκληρωθεί πρόωρα λόγω της παραπάνω εξέλιξης.

Ως γνωστόν, αρνητικοί για την αναδιανομή είναι ο Παναθηναϊκός (που είχε θέσει κάποιες προϋποθέσεις) και ο Ολυμπιακός μαζί με τον ΠΑΟΚ, που αυτήν την στιγμή λαμβάνουν και τα περισσότερα χρήματα.

Σύμφωνα με την απόφαση του Δ.Σ. η διαμονή των τηλεοπτικών θα γινόταν κατά 40% ισομερώς και κατά 60% ανάλογα με τη βαθμολογική κατάταξη. Μάλιστα, είναι υπαρκτό το ενδεχόμενο η υπόθεση να οδηγηθεί στα δικαστήρια, αφού τα χρήματα είναι αρκετά και πλέον τίθεται θέμα επιβίωσης για ορισμένες ΠΑΕ.

Αν ο Γιώργος Στράτος υπέγραφε την απόφαση, τότε οι μικρομεσαίες ομάδες θα έβαζαν στα ταμεία τους ένα ποσό που θα έφτανε τις 300-350.000 ευρώ, την ώρα που οι μεγάλοι σύλλογοι θα έχαναν περίπου 1,5 εκατ. ευρώ!

Ωστόσο ο πρόεδρος της Super League αν και προέρχεται από τις τάξεις της Ξάνθης, ως νομικός διευκρινίζει ότι δεν μπορεί να παρανομήσει και εφόσον δεν υπάρχει ομοφωνία όπως απαιτεί το καταστατικό, δεν προχωρά σε αυτήν την αναδιανομή.

Μη υπογράφοντας ωστόσο αυτήν την απόφαση, εμφανίζεται να έρχεται σε κόντρα με τον μεγαλομέτοχο της ΠΑΕ Ξάνθη ΑΟ Χρήστο Πανόπουλο. Άλλοι λένε ότι η κόντρα αυτή είναι προφανώς μόνο φαινομενική, ωστόσο υπάρχουν και κάποιοι που υποστηρίζουν ότι ενδεχομένως και να έχει ραγίσει το γυαλί…