Σε συνέδριο αλμάτων στη Κολωνία ως… μοντέλο για την ανάπτυξη νέων τεχνικών αλμάτων ο Κώστας Μπανιώτης

 

Συνέδριο για όσους ασχολούνται με το άλμα εις ύψος και το άλμα επό κοντώ πραγματοποιήθηκε στο Αθλητικό Πανεπιστήμιο της Κολωνίας με τρεις ελληνικές συμμετοχές, εκ των οποίων η μια θρακιώτικη.

Ο κομοτηναίος πρωταθλητής του επι άλματος εις ύψος Κώστας Μπανιώτης βρέθηκε στην Κολωνία μαζί με τον προπονητή του Γιώργο Τσούγκο και τον Βασίλη Μεγαλοοικονόμου μετά από σύσταση του νέου ομοσπονδιακού προπονητή Γιάννη Κουτσιώρα, παρακολουθώντας το συνέδριο αλλά και συμμετέχοντας σε προπονητικές ασκήσεις. Κάπως έτσι ξεκίνησε προπονητικά η σεζόν για τον αθλητή της Ολυμπιάδας Κομοτηνής.

Εισηγητές του Συνεδρίου ήταν ο  ο Αμερικανός επικοντιστής Τζεφ Χάρτγουιγκ, ο προπονητής του Έρικ Κίναρντ, Κλιφ Ροβέλτο και ο χρυσός Ολυμπιονίκης το 2004 στην Αθήνα, άλτης του ύψους Στεφάν Χολμ οι οποίοι παρουσίασαν διάφορες επιστημονικές μελέτες, τις τελευταίες τεχνικές στη βιομηχανική αλλά και έρευνες προπονητικής και αποτελέσματα επιστημονικών μελετών πάνω στις προπονήσεις των αλμάτων. Επίσης παρουσιάστηκαν και τα αποτελέσματα μεγάλης έρευνας διαφορετικών τεχνικών προπόνησης και τί αποτελέσματα είχαν.

Το σημαντικότερο από όλα είναι το γεγονός πως οι 220 σύνεδροι, στην πλειοψηφία τους προπονητέ, δικτυώθηκαν μεταξύ τους και πλέον θα γίνεται ανταλλαγή πληροφοριών. Και σε αυτήν την προσπάθεια σημαίνοντα ρόλο έπαιξε ο Μπανιώτης, που ως αθλητής υψηλού επιπέδου κλήθηκε να κάνει το… μοντέλο και να παρουσιάσει αυτές τις τελευταίες τεχνικές στους συνέδρους. Στην φωτογραφία τον βλέπετε με τον «θρύλο» Στεφαν Χολμ, όπως τον χαρακτήρισε ο ίδιος ο Μπανιώτης στο facebook, κατά την διάρκεια των εργασιών του συνεδρίου και της κοινής τους προπόνησης.