Γεμάτη διακρίσεις και μετάλλια γύρισε η αποστολή του ΟΕΓΑ από το Μπλαγκόεβγκραντ της Βουλγαρίας

 

Στο Μπλαγκόεβγκραντ της Βουλγαρίας βρέθηκε το Σαββατοκύριακο πολυμελής αποστολή του ΟΕΓΑ που μετείχε στο 13ο International Gymnastics Tournament “Lyubcho Solachki”. Η αποστολή επέστρεψε στην Αλεξανδρούπολη με τις αποσκευές της γεμάτες διακρίσεις και μετάλλια.

Πρόκειται για μια διοργάνωση υψηλού επιπέδου, όπου συμμετείχαν 21 σύλλογοι από 5 χώρες (Ελλάδα, Βουλγαρία, Μεγάλη Βρετανία, Βέλγιο και Σκόπια). Αναλυτικά:

Στην Κατηγορία «1» κοριτσιών, η Ελένη Μπαφατάκη κατέκτησε την 2η θέση (αργυρό μετάλλιο) στο έδαφος, την 5η θέση στο δίζυγο και την 8η θέση στο σύνθετο ομαδικό.

Στην Κατηγορία «2» κοριτσιών, η ομάδα της Αλεξανδρούπολης αποτελούταν από τις Αννα Καραμπατζάκη, Μαρήλια Πετροπούλου, Ελπίδα Παππου και Δέσποινα Σεφεριάδου κατέκτησε την 3η θέση (χάλκινο μετάλλιο) στο σύνθετο ομαδικό. Σε ατομικό επίπεδο:
– η Αννα Καραμπατζάκη πήρε την 5η θέση στο άλμα, την 6η θέση στο έδαφος και την 8η θέση στο σύνθετο ατομικό.
– η Μαρηλια Πετροπούλου κατέλαβε την 5η θέση στο δίζυγο και την 12η θέση στο σύνθετο ατομικό.
– η Ελπίδα Παππού κατέκτησε την 5η θέση στο έδαφος, την 8η θέση στο άλμα και την 11η θέση στο σύνθετο ατομικό.
– η Δέσποινα Σεφεριάδου αναδείχθηκε 8η στη δοκό και πήρε την 13η θέση στο σύνθετο ατομικό.

Στην Κατηγορία «3» κοριτσιών σε ατομικό επίπεδο:
– η Άννα Μαρία Kελεσίδη έλαβε την 3η θέση (χάλκινο μετάλλιο) στο δίζυγο, την 4η θέση στο έδαφος και στη δοκό, την 8η θέση στο άλμα και την 8η θέση στο σύνθετο ατομικό.
– η Αγάπη Βασιλακάκη κατέκτησε την 4η θέση στο δίζυγο, 7η θέση στο άλμα και 9η θέση στο σύνθετο ατομικό.

Στην κατηγορία «4» κοριτσιών σε ατομικό επίπεδο:
– η Ευαγγελία Δημούδη αναδείχθηκε στην 2η θέση (αργυρό μετάλλιο) στο άλμα, στην 4η θέση στο δίζυγο, στην 5η θέση στο έδαφος, στην 7η θέση στη δοκό και στην 4η θέση στο σύνθετο ατομικό.
– η Ελισαβετ Κορωνίδου κατέκτησε την 2η θέση (αργυρό μετάλλιο) στο άλμα, την 3η θέση (χάλκινο μετάλλιο) στο δίζυγο, στη δοκό, στο έδαφος και στο σύνθετο ατομικό (συνολικά κέρδισε 5 μετάλλια).

Στην Κατηγορία «2» των αγοριών κατέβαλλαν μεγάλη προσπάθεια οι Ηλίας Ιωσηφίδης και Νικόλαος Κοσογλου, δείχνοντας ότι μπορούν να σταθούν επάξια σε υψηλό επίπεδο αποκτώντας πολύτιμες εμπειρίες.

Στην Κατηγορία «3» των αγοριών αγωνίστηκε ο Αγγελος Καραξανης, ο οποίος παρά τις δυσκολίες που αντιμετώπισε, απέδειξε ότι είναι μαχητής και «στάθηκε όρθιος» σε έναν υψηλών απαιτήσεων αγώνα.

«Συγχαρητήρια σε όλους τους αθλητές και αθλήτριες μας, αλλά και στους προπονητές των αγωνιστικών τμημάτων Δημήτρη Μπαξεβανίδη, Θεόδωρο Μπουτάκη, Ειρήνη Κουφάκη, στον ειδικό συνεργάτη του συλλόγου Λευτέρη Μπουτάκη και στους προπονητές των μικρών ηλικιών Τόνια Καλαφατζή και Ανέστη Μελεξιτιάν για την ποιοτική τους δουλειά και με την αγάπη που περιβάλλουν τους αθλητές και τις αθλήτριες του συλλόγου μας», επισημαίνει σχετική ανακοίνωση του ΟΕΓΑ.