Επέτειος: Οι πέντε Θρακιώτες που έζησαν «από μέσα» την ιστορική νίκη της ΑΕΚ επί της Μίλαν 10 χρόνια πριν

 

Πέρασαν δέκα χρόνια από την μεγαλύτερη ίσως ευρωπαϊκή βραδιά της σύγχρονης ιστορίας της ΑΕΚ. H 21η Νοεμβρίου του 2006 είναι χαραγμένη στις μνήμες των φίλων της δημοφιλούς ομάδας, για την τεράστια νίκη επί της Μίλαν του Σίλβιο Μπερλουσκόνι και των μεγάλων αστέρων της.

Πρόεδρος της ομάδας εκείνης ένας Θρακιώτης, ο Ντέμης Νικολαΐδης, θυμήθηκε πρωί πρωί να κάνει σχετική ανάρτηση στο facebook. Ωστόσο δεν ήταν ο μόνος… “Θρακιώτης” εκείνης της ομάδας. Όποιος δει την ενδεκάδα, θα διαπιστώσει ότι εντός του αγωνιστικού χώρου βρέθηκαν και άλλοι τέσσερις παίκτες που είχαμε την ευκαιρία να απολαύσουμε και στα θρακιώτικα γήπεδα.

Αρκεί να ρίξει κανείς μια απλή ματιά στην ενδεκάδα εκείνης της ομάδας της ΑΕΚ στον ιστορικό αγώνα: Σορεντίνο, Τσιρίλο, Δέλλας, Παπασταθόπουλος, Τζιωρτζιόπουλος (78′ Μόρας), Ζήκος, Έμερσον, Μαντούκα, Τόζερ (66′ Κυριακίδης), Ζούλιο Σέζαρ (86′ Χετεμάι) Λυμπερόπουλος.

Ο Άκης Ζήκος είναι από τους παίκτες που αναδείχθηκαν στην Ξάνθη, πριν ανοίξει τα φτερά του για την ΑΕΚ. Ο Εμερσον, 33 χρονών τότε, είχε επίσης αποκτηθεί από την Ξάνθη, όπου έπαιζε έξι μήνες μετά από 2 τραγικές χρονιές που παραλίγο να του κόψουν πρόωρα την μπάλα.

Ο Σταύρος Τζιωρτζιόπουλος που το 2008 ήρθε και αγωνίστηκε για δυο σεζόν στην Ξάνθη και το 2010 πήγε για έναν χρόνο και στον Πανθρακικό. Τέλος, κανείς δεν πρέπει να ξεχνά ότι ο Ηλίας Κυριακίδης που πέρασε σαν αλλαγή σε εκείνο το παιχνίδι έλκει την καταγωγή του από τον Έβρο, όπως και ο Ντέμης.