Όταν η μεγάλη Σκρα φιλοξενούσε πριν τρία χρόνια τον Εθνικό και μάλιστα βρέθηκε να χάνει στην έδρα της από τους Εβρίτες…

 

Το θαύμα θα προσπαθήσει να δικεδικήσει ο ΠΑΟΚ στην Πολωνία κόντρα στην μεγάλη Σκρα Μπελχάτοφ στον επαναληπτικό αγώνα του β΄προκριματικού γύρου του Τσάμπιονς Λιγκ. Μετά την ήττα με 3-0 στη Θεσσαλονίκη, ο ΠΑΟΚ χρειάζεται νίκη με 3-0 ή 3-1 σετ για να δικεδικήσει την πρόκριση σε χρυσό σετ.

Το πρωί του Σαββάτου αναχώρησε η αποστολή του ΠΑΟΚ. Οι πρωταθλητές ταξίδεψαν οδικώς μέχρι τη Σόφια και από εκεί “πέταξαν” στην Βαρσοβία, έχοντας στην σύνθεσή τους και τους Εβρίτες Γκαρά, Κωνσταντινίδη αλλά και τον Ανδρεάδη που επιστρέφει μετά τον τραυματισμό του στην Αλεξανδρούπολη.

Στη συνέχεια τους περίμενε επίσης τρίωρο ταξίδι οδικώς προκειμένου να φτάσουν στο Βίελουν όπου και θα διεξαχθεί η ρεβάνς με την Σκρα Μπελχάτοφ. Πρόκειται για ταξίδι που δεν είναι άγνωστο στον Ανδρέα Ανδρεάδη, ο οποίος πριν τρία χρόνια είχε ταξιδεύσει ξανά εκεί για να αντιμετωπίσει την Σκρα, με την ομάδα του Εθνικού Αλεξανδρούπολης.

Η αρμάδα του Σάκη Μουστακίδη είχε ξεκινήσει από την Πολωνία την επανεμφάνισή της στα ευρωπαϊκά σαλόνια, όπου πρωταγωνίστησε ολόκληρη την περασμένη τριετία. Μάλιστα, επειδή μάλλον οι περισσότεροι το έχουν ξεχάσει, ο Εθνικός είχε καταφέρει όχι απλά να αποσπάσει σετ, αλλά να προηγηθεί στο παιχνίδι απέναντι στην φημισμένη αντίπαλό του.

Βέβαια στην συνέχεια παραδόθηκε όπως επίσης και στον επαναληπτικό στην Αλεξανδρούπολη, σε ένα μισοάδειο «Μιχάλης Παρασκευόπουλος» καθώς δεν είχε εποικοινωνηθεί σωστά το μέγεθος του αντιπάλου (που αποτέλεσε τον κορμό της μετέπειτα πρωταθλήτριας κόσμου Πολωνίας στο Μουντοβόλεϊ) με αποτέλεσμα αρκετοί φίλοι της ομάδας να τσιγκουνευτούν τα 20 ευρώ που είχε οριστεί το εισιτήριο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι πέρα από τις όμορφες εμπειρίες που είχαν ζήσει οι παίκτες και η υπόλοιπη αποστολή του Εθνικού στην Πολωνία, είχαμε και ορισμένα ευτράπελα. Η Σκρα δεν είχε πληρώσει όσα έπρεπε σχετικά με την διαμονή με αποτέλεσμα να τρέχει και να μην φτάνει να να βρει 3.000 ευρώ ο τότε πρόεδρος του ΤΑΑ Γιάννης Τζίμας.

Εξαιτίας της καθυστέρηση που απρόσμενα δημιουργήθηκε κατά την αναχώρηση, η αποστολή της ομάδας παραλίγο να χάσει την πτήση της επιστροφής! Ο Δημήτρης Γραμματικάκης είχε τραυματιστεί πριν την έναρξη του αγώνα από ένα από τα ιπτάμενα χαρτάκια που εκροξεύθηκαν από τους φιλάθλους δημιουργώντας εντυπωσιακή ατμόσφαιρα.

Περασμένα όλα αυτά, αλλά ξεχασμένα όχι. Εκείνο το ταξίδι ήταν το πρώτο ευρωπαϊκό του Εθνικού μετά από δυο δεκαετίες και η αρχή της τριετούς πορείας του στα ευρωπαϊκά σαλόνια. Το ThrakiSportS είχε ακολουθήσει την αποστολή του Εθνικού στην Πολωνία και με αφορμή τον αγώνα του ΠΑΟΚ στο ίδιο γήπεδο, θυμάται τις τότε στιγμές…

ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ Ο ΕΘΝΙΚΟΣ ΠΡΟΗΓΗΘΗΚΕ ΤΗΣ ΣΚΡΑ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΩΝΙΑ ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

Η LIVE ΜΕΤΑΔΟΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΣΚΡΑ – ΕΘΝΙΚΟΣ ΟΠΩΣ ΚΑΛΥΦΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟ THRAKISPORTS ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΠΡΟΠΟΝΗΤΩΝ ΕΘΝΙΚΟΥ ΚΑΙ ΣΚΡΑ ΣΤΟΝ ΑΠΕΣΤΑΛΜΕΝΟ ΤΟΥ THRAKISPORTS ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

ΤΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ  ΜΕ ΤΟ ΠΡΟΦΙΛ ΤΗΣ ΣΚΡΑ ΟΤΑΝ ΕΙΧΕ ΚΛΗΡΩΘΕΙ ΩΣ ΑΝΤΙΠΑΛΟΣ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

Η ΒΟΛΤΑ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΣΤΟ ΜΠΕΛΧΑΤΟΦ ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΟΦΙΛ ΤΗΣ ΠΟΛΩΝΙΚΗΣ ΠΟΛΗΣ ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ ΕΔΩ