Οι νικητές στον 7ο Ορεινό Ημιμαραθώνιο Οχυρού Νυμφαίας και στο Μονοπάτι Άλσους Νυμφαίας

 

Με συμμετοχή άνω των 250 δρομέων πραγματοποιήθηκαν το πρωί  οι αγώνες δρόμου στη Νυμφαία που διοργανώνει ο Σπάρτακος Κομοτηνής.

Στον 7ο ορεινό ημιμαραθώνιο οχυρού Νυμφαίας των 25χλμ έλαβαν μέρος 115 δρομείς με έναν Κομοτηναίο να κατακτά για πρώτη φορά την πρωτιά στον αγώνα. Ο λόγος για τον Νίκο Σιδηρόπουλο που διέσχισε την απόσταση σε χρόνο δύο ωρών και 51 λεπτών και τερμάτισε μαζί με τον Αθανάσιο Στιμονιάρη από την Καβάλα. Αμφότεροι μοιράστηκαν την πρώτη θέση ενώ τους ακολούθησαν οι Σταματόπουλος και Ρότσας.

Στα 25 χιλιόμετρα των γυναικών την πρώτη θέση κατέκτησε η Εμινέ Σαρισόη από την Κομοτηνή. Κομοτηναία ήταν και η δεύτερη, που ήταν η Νικολέτα Γεράζη ενώ στο τρίτο σκαλί του βάθρου ανέβηκε η Κυριακή Μήτρου από την Καβάλα.

Παράλληλα διοργανώθηκε το 7ο μονοπάτι άλσους Νυμφαίας με 120 συμμετοχές στα 8 χλμ όπου την πρώτη θέση κατέκτησε ο Σισμανίδης με δεύτερο τον Καμίδη και τρίτο τον Θεοδωράκη, ενώ στις γυναίκες πρώτευσε η Λαμπούδη με δεύτερη την Μαυροματίδου και τρίτη την Βαβδίνου. Τέλος, 25 μικροί φίλοι του δρομικού κινήματος, που αναπτύσσεται ταχύτατα σε όλη την Θράκη,  έλαβαν μέρος στο  5ο παιδικό μονοπάτι.

Η διοργάνωση πραγματοποιήθηκε για έβδομη συνεχόμενη χρονιά από τον Σπάρτακο Ροδόπης με αρωγούς τη Σχολή Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού Κομοτηνής, το αθλητικό σωματείο για ΑμΕΑ Ηρόδικος, τον σύλλογο ατόμων με αναπηρία Περπατώ και αρκετούς εθελοντές.

Το πλήθος συμμετοχών όπως φαίνεται και από την φωτογραφία του “Χρόνου” αλλά και το γεγονός ότι η διοργάνωση έχει αποκτήσει πλέον μία διαχρονικότητα αποδεικνύουν την επιτυχία της αλλά και το γεγονός ότι ο κόσμος της ευρύτερης περιοχής “αγκαλιάζει” ό,τι σχετίζεται με τον μαζικό αθλητισμό και το δρομικό κίνημα.

Τα αποτελέσματα που προαναφέρθηκαν είναι ακόμα ανεπίσημα και τις επόμενες μέρες θα υπάρξει από το ThrakiSportS νέα ανάρτηση με τα επίσημα αποτελέσματα, όταν αυτά δημοσιοποιηθούν από τους διοργανωτές μετά την διασταύρωση των χρόνων όλων των συμμετεχόντων.