Α2 Γυναικών: Παραλίγο χαρακίρι γαι την Ασπίδα που κέρδισε δύσκολα τον ΑΟ Σερρών

 

Παίζοντας με τη φωτιά και κάνοντας τα εύκολα δύσκολα στο δεύτερο ημίχρονο, η Ασπίδα Ξάνθης νίκησε δύσκολα τον ΑΟ Σερρών με 36-32 και πέτυχε τη δεύτερη της νίκη στο πρωτάθλημα. Η ομάδα της Ξάνθης προηγήθηκε με 10 πόντους στο ημίχρονο, όμως η νευρικότητα, η αστοχία και τα πολλά λάθη στο δεύτερο ημίχρονο παραλίγο να στοιχήσουν.

Το παιχνίδι ήταν νευρικό από την αρχή, με τις δύο ομάδες να κάνουν πολλά λάθη και να μην μπορούν να βρουν το δρόμο προς το καλάθι. Έτσι το πρώτο δεκάλεπτο έληξε ισόπαλο με 8-8, δείγμα της αστοχίας των δύο ομάδων. Στο δεύτερο δεκάλεπτο η Ασπίδα ήταν καλύτερη, βρήκε πολλές λύσεις στην επίθεση και κατάφερε όχι μόνο να πάρει το προβάδισμα, αλλά να ανεβάσει τη διαφορά σε διψήφιο αριθμό, κλείνοντας το ημίχρονο μπροστά στο σκορ με 24-14.

Το σκηνικό άλλαξε τελείως στο τρίτο δεκάλεπτο. Η Ασπίδα ήταν πάρα πολύ κακή, δεν μπορούσε να βρει το δρόμο προς το καλάθι, πέτυχε μόλις δύο πόντους στο δεκάλεπτο, κάτι το οποίο εκμεταλλεύθηκε ο ΑΟ Σερρών που μείωσε στο καλάθι, με την τρίτη περίοδο να ολοκληρώνεται με σκορ 26-24. Το τελευταίο δεκάλεπτο ήταν συγκλονιστικό, με τις δύο ομάδες να είναι συνεχώς πόντο πόντο και καμία ομάδα να μην μπορεί να ξεφύγει στο σκορ. Στο τελευταίο δίλεπτο όμως οι παίκτριες της Ασπίδας ήταν πιο ψύχραιμες και κατάφεραν να φτάσουν τελικά στη νίκη με 36-32.

Δεκάλεπτα: 08-08, 24-14 (ημίχρονο), 26-24, 36-32 (τελικό αποτέλεσμα)

Διαιτητές: Μαλτέσιος-Πλατέλλα

ΑΣΠΙΔΑ ΞΑΝΘΗΣ (Καρά Αχμέτ): Μεχμέτ-Ουστά, Καραλίδου Σ. 15 (3), Κουτρουβέλη, Παπαδοπούλου, Παπαχρυσοβέργη 5, Καραλή, Λαζαρίδου, Σαρβάνη 4, Σουλιώτη 6, Μαμαλίγκατζη 2, Καραλίδου Β., Καρακώστα.

ΑΟ ΣΕΡΡΩΝ(Δώδος): Μαραγκού 4, Τόγα 8, Μπακιρτζίδου Α. 2, Μπακιρτζίδου Μ. 11, Τζιαμπάζη, Νασιάκου 5 (1), Λαδοπούλου 2.