Volley League: Ήταν στραβό το κλίμα στην Ορεστιάδα, την «κατασπάραξε» και η πρωτάρα Κύζικος! Ήττα με τραγική εμφάνιση…

 

Ήταν στραβό το κλίμα στην Ορεστιάδα, το έφαγε και η Κύζικος. Η πρωτάρα στην Α1  Κύζικος Νέας Περάμου  πανηγύρισε την ιστορική πρώτη της νίκηστα μεγάλα σαλόνια και κατέκτησε το τρίποντο που την «ξεκολλά» από την τελευταία θέση της βαθμολογίας. 

Εκεί παραμένουν οι «πράσινοι» του Έβρου, που πλέον έχουν στον πάγκο τους τον Σωτήρη Μπεκιάρη και αντιμετωπίζοντας  τεράστια προβλήματα και απουσίες (Αναστασιάδης-Καρασαβίδης ήταν απόντες και βρισκόμαστε στα πρόθυρα της έκδοσης του διαζυγίου τους με την ομάδα) προσπάθησαν να μείνουν όρθιοι και χτυπήσουν τον αγώνα, χωρίς αποτέλεσμα.

Ο ΑΟΟ προσπάθησε να κοντράρει την Κύζικο μέχρι τα μισά των δύο πρώτων σετ, ωστόσο οι γηπεδούχοι με περισσότερες λύσεις από τον πάγκο και πίεση από το σερβίς δεν απειλήθηκαν. Ειδικά στο δεύτερο σετ, ενώ ο ΑΟΟ βρέθηκε μπροστά στο σκορ με 15-16 στο δεύτερο τεχνικό ταϊμ άουτ, η Κύζικος με σερί 10-0 έχοντας στο σερβίς τον Σονάρι το πήρε με 25-16.

Στο τρίτο με τον ίδιο παίκτη στο σερβίς πήρε από νωρίς προβάδισμα και ουσιαστικά δεν παίχθηκε βόλεϊ, αφού οι λάθος θέσεις που δηλώθηκαν εξ αρχής έφεραν «βραχυκύκλωμα»  και εκνευρισμό στους «πράσινους» που ουσιαστικά δεν μπήκαν ποτέ στο γήπεδο χάνοντας εύκολα με 25-15.

Κι όμως, παρά τις απουσίες και τα προβλήματα που είχε η Ορεστιάδα, ξεκίνησε εντυπωσιακά την αναμέτρηση και με τους Λουκούμι και Καραμπαλί να παίρνουν την ομάδα στις πλάτες τους και να προηγούνται με 5-8, 8-12 και 11-13 δείχνοντας αποφασισμένοι να διεκδικήσουν τη νίκη μέχρι τέλους.

Ωστόσο η Κύζικος με δύο συνεχόμενα μπλοκ κατάφερε να ισοφαρίσει σε 13-13 και οι δύο ομάδες να πηγαίνουν πόντο –πόντο μέχρι το 16-16. Κάπου εκεί όμως οι τυπικά γηπεδούχοι με ένα σερί 3-0 έκαναν το 19-16 με τον Κατσανεβάκη και λίγο αργότερα με το λάθος των «πράσινων» το 23-19, που μετατράπηκε στο τελικό 25-21.

Ίδια εικόνα είχαμε και στο δευτερο σετ καθώς οι Ορεστιαδίτες φρόντισαν να είναι μαχητικοί μέχρι τα μισά του σετ, οπότε ανέλαβαν δράση τα σερβίς του Σόναρι αλλά και οι επιθέσεις τωνΓκούλαν και Σαρικεϊσογλου.

Το τρίτο σετ απλά ήταν μια παρωδία για το βόλεϊ καθώς οι «πράσινοι» δήλωσαν από την αρχή του σετ λανθασμένη αλλαγή περιστροφής ακραίων και κεντρικών, κάτι που  βραχυκυκλώσε για τα καλά την ομάδά που έκανε 5 φορές λάθος θέσεις (είχαν σφυριχθεί άλλες δύο φορές νωρίτερα) δημιουργώντας εκνευρισμό στην ομάδα του Έβρου και συνθήκες… σχολικού πρωταθλήματος.Εικόνες τραγικές με τον Σωτήρη Μπεκιάρη να είναι ανήμπορος να αντιδράσει και να δώσει λύσεις στην ομάδα όντας τεχνικός της μόλις λίγες ώρες και χωρίς να ξέρει καν τους παίκτες. Το σετ εξελίχθηκε σε παρωδία με την Κύζικο να φθάνει εύκολα και άνετα στο 25-15 και να πανηγυρίζει την πρώτη νίκη της  στην Α1 Κατηγορία. Νίκη ιστορική, αλλά και ψυχολογίας για τους «κιτρινόμαυρους» της Περάμου που πλέον άφησαν τους Θρακιώτες στον πάτο του βαθμολογικού πίνακα.

«Δεν υπήρχε μπέρδεμα με τις λάθος περιστροφές. Έκανε λάθος ο βοηθός στο γράψιμο των θέσεων και μπερδεύτηκαν οι παίκτες. Συμφώνησα σήμερα με την Ορεστιάδα και θα γυρίσω μαζί με την ομάδα στον Έβρο. Τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα όπως ξέρουμε όλοι αλλά η προσπάθεια πρέπει να γίνει», είπε μετά το τέλος του αγώνα ο εδώ και λίγες ώρες νέος προπονητής του ΑΟΟ Σωτήρης Μπεκιάρης.

ΚΥΖΙΚΟΣ ΝΕΑΣ ΜΕΡΑΜΟΥ (Λάϊος): Κατσανεβάκης 3 (3/3 επ), Σονάρι 9 (4/5 επ, 3 άσσοι, 2 μπλοκ), Γκούλακ 11 (9/16 επ, 1 άσσος, 1 μπλοκ), Κρέτσης 2 (1/1 επ, 1 μπλοκ), Τομίλιν 6 (6/12 επ), Σαρικεΐσογλου 12 (10/15 επ, 2 άσσοι, 41% υπ – 24% άριστες) / Αχιλλεόπουλος (λ, 60% υπ – 40% άριστες), Μπεκιάρης 3 (1/2 επ, 2 μπλοκ), Δρογκάρης, Κογκαλίδης.

ΑΟ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ (Μπεκιάρης): Ρεϊνάλντο 5 (5/14 επ), Ράπτης 3 (3/5 επ), Μορέλος 10 (8/14 επ, 2 άσσοι, 71% υπ – 29% άριστες), Λουκούμι 9 (8/17 επ, 1 μπλοκ, 50% υπ – 33% άριστες), Καραμπαλί 4 (2/9 επ, 2 μπλοκ), Πεντίδης 7 (4/9 επ, 2 άσσοι, 1 μπλοκ) / Αντωνιάδης (λ, 53% υπ – 40% άριστες).

ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ΤΗΝ LIVE ΜΕΤΑΔΟΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΟΠΩΣ ΚΑΛΥΦΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟ THRAKISPORTS ME ENA ΚΛΙΚ ΕΔΩ