Με συνδιοργάνωση Δήμου, ΤΕΦΑΑ και Ηρόδικου Κομοτηνής και συμμετοχή Πανθρακικού το 1ο Komotini Santa Run (+video)

 

Το έναυσμα των φετινών Χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Πολιτισμού Κομοτηνής, θα δοθεί με έναν ξεχωριστό τρόπο.

Δρομείς κάθε ηλικίας, φορώντας το σκουφάκι του Αϊ Βασίλη, αλλά και…παρέα με τον Αϊ Βασίλη, με εκκίνηση το ιστορικό και υπό αναπαλαίωση κτίριο της Τσανακλείου Σχολής, θα διανύσουν δύο χιλιόμετρα, σε μια διαδρομή στο ιστορικό κέντρο της πόλης, και θα καταλήξουν στην κεντρική πλατεία της όπου θα γίνει η όπως κάθε χρόνο εντυπωσιακή φωταγώγηση του ύψους δέκα μέτρων Χριστουγεννιάτικου δέντρου.

Run, Santa, Run”, είναι ο τίτλος της δράσης, που θα πραγματοποιηθεί υπό την αιγίδα και με την υλικοτεχνική και οικονομική υποστήριξη της ΔΚΕΠΠΑ Κομοτηνής, και την οργανωτική ευθύνη της κοινωνικής πρωτοβουλίας “Ο Αϊ Βασίλης άργησε μια μέρα”, του Komorun του διεθνούς συνεδρίου του ΤΕΦΑΑ του ΔΠΘ, του Σπάρτακου-Ορεινός Ημιμαραθώνιος Οχυρού Νυμφαίας, και του συλλόγου ΑμεΑ “Περπατώ”.

«Είναι ιδιαίτερη η χαρά μας που το πρόγραμμα των φετινών εκδηλώσεων του Δήμου μας, ξεκινά με μια τέτοια δράση που έχει και φιλανθρωπικό χαρακτήρα και η οποία μελλοντικά μπορεί να προσελκύει και επισκέπτες από άλλες πόλεις. Πιστεύουμε οτι θα καθιερωθεί όπως συνέβη και με άλλες ανάλογες πρωτοβουλίες μας που οι Κομοτηναίοι έδειξαν την ευαισθησία τους και τις αγκάλιασαν”, σημείωσε η Πρόεδρος της ΔΚΕΠΠΑ Κομοτηνής Νατάσσα Λιβεριάδου.

Η ίδια συμπλήρωσε: «Μέσα στο αγχωτικό γκρίζο της καθημερινότητας της κρίσης, θα είναι μια όμορφη ευκαιρία να συμμετάσχουμε σε μια ενέργεια που συνδυάζει την άθληση, τη διασκέδαση, τη μαγεία των Χριστουγέννων και τον αλτρουισμό. Καλώ όλες τις Κομοτηναίες και όλους τους Κομοτηναίους, να σηματοδοτήσουμε το ξεκίνημα ενός ακόμη θεσμού στην όμορφη πόλη μας, και να νοηματοδοτήσουμε την επερχόμενη εορταστική περίοδο».

Ο συντονιστής του Komorun, καθηγητής του ΤΕΦΑΑ του ΔΠΘ  Αντώνης Καμπάς, τόνισε: «Δεν θα μπορούσαμε να απουσιάσουμε από το κάλεσμα. Όπως ο Δήμος συμβάλλει εδώ και χρόνια σε όλες τις ενέργειές μας, αντιστοίχως και εμείς δίνουμε το παρών μας σε ανάλογες δράσεις, προσφέροντας τεχνογνωσία και εθελοντισμό. Θα είμαστε λοιπόν παρόντες, όχι μόνο οργανωτικά αλλά και ως συμμετέχοντες».

Για «μια διοργάνωση-γιορτή, ανοιχτή για όλους που θα μυήσει τα παιδιά στο δρομικό κίνημα και θα συμβάλλει στην ανάδειξη των τουριστικού ενδιαφέροντος σημείων της πόλης», μίλησε και εκ μέρους του συλλόγου Περπατώ ο Πρόεδρος του Ηρόδικου Μιχάλης Ραγκούσης. «Χαιρόμαστε για την πρόσκληση που λάβαμε και φυσικά θα συμμετάσχουμε. Τέτοια γεγονότα είναι απαραίτητα, στέλνουν ιδιαίτερα μηνύματα. Πιστεύω οτι η τοπική κοινωνία θα αγκαλιάσει την πρωτοβουλία, και πως αυτή θα συνεχιστεί και τα επόμενα χρόνια», ανέφερε ο   Λευτέρης Ελευθερίου, εκπρόσωπος του Σπάρτακου.

«Είναι ένα κίνητρο κατ’ αρχήν για τον κόσμο να γνωρίσει το δρομικό κίνημα», ανέφερε η συντονίστρια της δράσης “Ο Αϊ Βασίλης άργησε μια μέρα”, κ. Άρτεμις Τσολάκη, συμπληρώνοντας την αξία της εθελοντικής προσφοράς.

Στη πρωτότυπη αυτή δράση θα συμμετέχει όπως δήλωσε και ο Πανθρακικός που δεν είναι η πρώτη φορά που συμμετέχει έμπρακτα σε δράσεις της πόλης, ανταποκρινόμενος στο σύνθημα της ομάδας ”Μια πόλη, μια όμαδα” και λαμβάνοντας μέρος με ποδοσφαιριστές και στελέχη της ομάδας στον αγώνα δρόμου. Επίσης, στον αγώνα δρόμου θα παρευρίσκονται η γυναικεία ομάδα ποδοσφαίρου Ροδόπη ’87  αλλά και άλλοι αθλητικοί σύλλογοι της Κομοτηνής και όχι μόνο.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

  • Κάθε άτομο που θα θέλει συμμετάσχει, πρέπει να “πληρώσει” με ένα μπουκάλι ελαιολάδου για να πάρει το σκουφάκι του Αϊ Βασίλη και το νούμερό του – Για τα παιδιά και τους νέους ως Γ΄ Λυκείου η συμμετοχή είναι δωρεάν.
  • Η Παρασκευή 18/11 ήταν η πρώτη ημέρα υποβολής αιτήσεων. Θα υποβάλλονται καθημερινά από Δευτέρα έως Παρασκευή:
  • από τις 9 το πρωί ως τις 9 το βράδυ στα γραφεία του “Περπατώ”.
  • στην ηλεκτρονική σελίδα της δράσης που θα “ανέβει” στο διαδίκτυο αύριο 18/11.
  • στο περίπτερο ενημέρωσης που θα στήσουν τα ξωτικά του Αϊ Βασίλη στην κεντρική πλατεία Κομοτηνής, την παραμονή της δράσης (στις 6/12 δηλαδή, ημέρα Τρίτη), από τις 11 το πρωί ως τις 3 το μεσημέρι, αλλά και την ημέρα της δράσης (στις 7/11 δηλαδή, ημέρα Τετάρτη), από τις 12 ως τις 4 το μεσημέρι.

Δείτε το βίντεο της Δράσης ”Run, Santa, Run: