Έφυγε από την ζωή ένας από τους πρώτους καναλάρχες της Θράκης

 

Έφυγε από την ζωή ο ιδιοκτήτης του τηλεοπτικού σταθμού KOSMOS που μεσουρανούσε την τριετία 1992-1995 στην Θράκη με έδρα την Κομοτηνή,  ο Κίμων Καλδιριμτζής,   πολιτικός μηχανικός και επί δεκαετίες υπηρετήσας την πολιτική ζωή του τόπου. 

Ευπροσήγορος και πρόσωπο εμφορούμενο από αξίες υπηρέτησε τα κοινά ως δημοτικός σύμβουλος επί δημαρχίας Ανδρέα Στογιαννίδη, από το 1987 και έως το 1990, και υπήρξε επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Δημιουργούμε μαζί» που διεκδίκησε τον δήμο Κομοτηνής ως αντίπαλο δέος στην υποψηφιότητα  του Τάσου Βαβατσικλή στις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2002.

Προηγουμένως, το 1994,  είχε διεκδικήσει τη νομαρχία Ροδόπης με ανθυποψήφιο τον Στέλιο Σταυρόπουλο.

Υπήρξε συνειδητό και αφοσιωμένο στέλεχος της ΝΟΔΕ Ροδόπης, παρών σε όλες τις κρίσιμες αποφάσεις της παράταξής του για περισσότερο από μια εικοσαετία. Τα τελευταία χρόνια είχε περιορισθεί στην άσκηση του επαγγέλματός του, και στην ιδιότητα του εργολήπτη δημοσίων έργων. Ένα από τα επώνυμα έργα του και η πλατεία Κομοτηνής.

Από τις σημαντικότερες κινήσεις του, η δημιουργία του πρώτου τηλεοπτικού σταθμού στη Ροδόπη, του “Κosmos TV”, επί της οδού Βενιζέλου, που ξεκίνησε με σπουδαίες ποιοτικές προδιαγραφές, η προσπάθεια όμως  χάρη στη συγγνωστή αντιπαλότητα προς οποιοδήποτε συγκροτημένο σύστημα αξιών και πολεμήθηκε και διεκόπη.

Νυμφευμένος με την επί σειρά ετών  διευθύντρια της Καρδιολογικής Κλινικής του Γενικού Σισμανόγλειου Νοσοκομείου Κομοτηνής  Αλεξάνδρα Παναγιωτίδου, με την οποία απέκτησαν έναν γιο, ο αείμνηστος σήμερα Κίμων Καλδιριμτζής καταλείπει τη Ροδόπη φτωχότερη. Η εξόδιος ακολουθία θα ψάλλει αύριο, Σάββατο 19 Νοεμβρίου στις 15.00 στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου.

 

Πηγή: http://paratiritis-news.gr/