Σημαντικές διακρίσεις για το τμήμα άρσης βαρών της ΑΕ Κομοτηνής

 

Το τμήμα άρσης βαρών της Αθλητικής Ένωσης Κομοτηνής αποτελεί ουσιαστικά το μοναδικό που καλλιεργεί το άθλημα στην Θράκη και φέρνει διακρίσεις στην Ροδόπη, συνεχίζοντας υπό τις οδηγίες του προπονητή Χρήστου Νινιού.

Για την β’ προκριματική φάση των Πανελληνίων Πρωταθλημάτων και Περιφερειακών Πρωταθλημάτων 2016 που φιλοξενήθηκε στην Δράμα, είχαμε σημαντικές διακρίσεις από αθλητές και οι αθλήτριες της ΑΕ Κομοτηνής που συμμετείχαν.

Η Μαρία Καζαντζιάν αναδείχθηκε 1η στις κορασίδες και μάλιστα με την επίδοσή της κατέλαβε και την 2η θέση στην ανώτερη ηλικιακή κατηγορία των νεανίδων.

Η Μαρία Βαρβαρίγου στην κατηγορία 69κ με επίδοση 128 κιλα στο σύνολο πήρε την πρόκριση για το Πανελλήνιο Γυναικών.

Ο μικρός μαθητής της Α’ Λυκείου Χρήστος Τζουρτζουκίγια, τον οποίον φέτος επέλεξαν και είναι πλέον στη προεθνική ομάδα παίδων, πήρε την 1η θέση στους παίδες και τη 2η στους έφηβους σηκώνοντας ίδια κιλά με τον πρώτο, δηλαδή 177 κιλά στο σύνολο.

Ο Αλέξανδρος Μιχαηλίδης στα 69 κιλά,  έκανε μεγάλο αγώνα με ατομικό ρεκόρ 100 κιλά στο αρασέ και 220 στο σύνολο …προκρίθηκε για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα.

Ο Δημήτρης Νινιός αγωνίστηκε στην κατηγορία των 85κ. για τη συμμετοχή, καθώς είναι σε αποκατάσταση μετά από δύσκολο τραυματισμό, αλλά έδωσε μεγάλη βαθμολογική βοήθεια στην ομάδα.

Στα 85κ. αγωνίστηκε και ο Γιάννης Μπολάνος, ένας πολλά υποσχόμενος αθλητής, ο οποίος σήκωσε 220 κιλά στο σύνολο και πήρε μεγάλη πρόκριση για το Πανελλήνιο Ανδρών.

Τέλος, το «βαρύ πυροβολικό» της ομάδας, ο Χαράλαμπος Αφεντουλίδης στα +105 κιλά σήκωσε 200 κιλά στο σύνολο και βοήθησε κι αυτός με τη σειρά του να έχει η ΑΕ Κομοτηνής  μια δυνατή παρουσία και να ανέβει βαθμολογικά στην πανελλήνια κατάταξη!

Αξίζει να αναφερθεί ότι μετά από αυτά τα αποτελέσματα, ο ΜΓΣ Α.Ε. Κομοτηνής κατέκτησε την 2η θέση στο Πρωτάθλημα Κορασίδων και την 3η θέση στο Πρωτάθλημα Νεανίδων του ομίλου.