Φιλική νίκη του Ορφέα Ξάνθης με ανατροπή στο τέλος επί της Αναγέννησης Θαλασσιάς

 

Ένα ακόμα παιχνίδι μέσα σε 24 ώρες έδωσε ο Ορφέας Ξάνθης που μετά τη νίκη του επί της ομάδας νέων της Ξάνθης,  αντιμετώπισε την ομάδα της Αναγέννησης Θαλασσιάς, σε ένα παιχνίδι από τα παλιά για την ΕΠΣ Ξάνθης με τους “κιτρινόμαυρους” να επικρατούν στο φινάλε με 2-1 υπό το φως των προβολέων.

Η Θαλασσιά ξεκίνησε δυνατά και ήταν αυτή που είχε την πρώτη μεγάλη ευκαιρία του αγώνα, όταν ο Σαρηγιαννίδης, έχασε μια μεγάλη ευκαιρία από πλεονεκτική θέση στα πρώτα λεπτά του αγώνα. Μπορεί ο ποδοσφαιριστής της Θαλασσιάς να αστόχησε στην πρώτη φάση του αγώνα, αλλά λίγα λεπτά αργότερα στο 7′ ήταν και αυτός που άνοιξε το σκορ του αγώνα1.

Πέντε λεπτά αργότερα ήταν η σειρά του Παπαδημητρίου να απειλήσει, όταν έκανε ένα ωραίο σουτ, αλλά είδε τη μπάλα να περνά λίγο έξω από το δεξί κάθετο δοκάρι. Η πρώτη ευκαιρία στον αγώνα για τον Ορφέα ήρθε στο 20ο λεπτό όταν ο Πασχαλάκης επιχείρησε ένα μακρινό σουτ, αλλά η μπάλα κατέληξε πάνω από τα δοκάρια του Δανδανόπουλου. Από εκεί και πέρα οι δυο ομάδες απείλησαν κάποιες ακόμα φορές, με Μαυρόπουλο και Σαρηγιαννίδη αντίστοιχα, αλλά δεν κατάφεραν να σκοράρουν και κάπως έτσι έληξε το πρώτο ημίχρονο με την Θαλασσιά να προηγείται.

Στην επανάληψη μια καλή ευκαιρία να σκοράρει είχε ο Μαυρόπουλος, όταν επιχείρησε ένα σουτ μέσα από την περιοχή, αλλά ο τερματοφύλακας της Θαλασσιάς ήταν εκεί για να αποκρούσει, ενώ άλλη μια μεγάλη ευκαιρία για την ισοφάριση από πλευράς Ορφέα, έχασε και ο Ξαντινίδης, όταν βγήκε σε θέση τετ-α-τετ, αλλά πλάσαρε τη μπάλα εκτός εστίας.

Τελικά ο Ορφέας έφερε τον αγώνα στα ίσα στο 70ο λεπτό, με Μουμίν Ογλού να πιάνει ένα ωραίο σουτ, μέσα από την περιοχή και να νικάει τον αντίπαλο τερματοφύλακα. Δέκα ,περίπου, λεπτά αργότερα ο Ορφέας, κατάφερε να κάνει την ολική ανατροπή, με τον Μουμίν Ογλού, λίγο πριν τη λήξη να σκοράρει για το δεύτερο προσωπικό του τέρμα στο αγώνα και το τελικό 2-1.

ΟΡΦΕΑΣ ΞΑΝΘΗΣ: Ρούφος, Καραγκιόζης, Τζαμπάζ Χακή, Μακράκης, Θεοδωρίδης, Μαυρόπουλος, Λαζαρίδης, Πασχαλάκης, Μουμίν Ογλού, Μπουνταγκίδης, Μελισσόπουλος. Έπαιξαν και οι Ξαντινίδης, Κραγκιόζης Γ., Χαλήλ Ιμπράμ, Κωτίδης

ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΘΑΛΑΣΣΙΑΣ: Δανδανόπουλος, Μυλωνάς, Παπαδημητρίου, Μπάτζιος, Βουλγαρίδης, Τουργαΐδης Κ., Τουργαΐδης Σ., Χριστοφορίδης, Καζάκης, Σαρηγιαννίδης, Γιαννακούδης. Αγωνίστηκαν και οι Κοτζακέλης, Βασιλειάδης, Ελευθεριάδης, Μαντζαρίδης