Μετωπική εναντίον των μεγάλων από την «κίνηση των 12» στο γραφείο του Πανόπουλου!

 

Έτοιμοι για όλα είναι οι «12» της Super League, αφού με κοινή τους ανακοίνωση τονίζουν ότι εμμένουν στην ανακατανομή των τηλεοπτικών εσόδων, την στιγμή που Παναθηναϊκός, Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ αντιτίθενται σε αυτή τη σκέψη.

Συγκεκριμένα, οι «12» της Super League μετά τη συνάντηση που είχαν στα γραφεία της ΒΙΑΜΑΡ, υποστηρίζουν ότι το 60% των εσόδων πρέπει να γίνει βάσει εμπορικότητας και το 40% βάσει της τελικής βαθμολογικής θέσης κάθε ομάδας, κάτι που όμως βρίσκει αντίθετους τους Ολυμπιακό, ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκό, όπως εξέφρασαν μέσω επιστολής.

Σύμφωνα, μάλιστα, με πληροφορίες, αν οι εισηγήσεις τους δεν εισακουστούν, τότε είναι διατεθειμένοι να κινηθούν και δικαστικά, καθώς υπάρχουν πρακτικά συνεδρίασης (12/4/2016), σύμφωνα με τα οποία όλες οι ομάδες τότε, είχαν συμφωνήσει σε αυτή την προοπτική. Ωστόσο, από την άλλη πλευρά, οι τρεις επιμένουν ότι δεν πρόκειται να προχωρήσει, αφού απαιτείται ομόφωνη απόφαση του ΔΣ της Super League.

Από το «μέτωπο» των «12» υπάρχει πολύ μεγάλη δυσαρέσκεια κι αυτό διότι υπάρχει αναδίπλωση των θέσεων των εν λόγω τριών ΠΑΕ, τη στιγμή που οι «μικροί» απειλούνται και με παρακράτηση εσόδων λόγω των συνεχόμενων διακοπών του πρωταθλήματος για τις οποίες -όπως υποστηρίζουν- ευθύνονται πάντα οι διαμάχες των «μεγάλων».

Αναλυτικά το δελτίο τύπου της Ξάνθης αλλα και των υπόλοιπων 11 ΠΑΕ:

“Στις 17.03.2016, οι 12 ΠΑΕ συμφώνησαν και δεσμεύτηκαν σε τρείς άξονες για ένα καλύτερο επαγγελματικό ποδόσφαιρο, σε όλα τα επίπεδα. Για ένα καλύτερο, όχι για το τέλειο. Γιατί το τέλειο δεν υπάρχει πουθενά, και πάντα πρέπει να προσπαθεί κάποιος να το φτάσει, αλλιώς δεν θα είχε νόημα η ζωή στο γενικότερο πλαίσιο.

Οι άξονες αυτοί ήταν:

– Καλύτερο επίπεδο διαιτησίας με συγκεκριμένες προτάσεις. Συγκεκριμένες προτάσεις στις οποίες τελικά συμφώνησαν και οι 16 ΠΑΕ, και οι οποίες με την έλευση της FIFA – UEFA και της Διοικούσας Επιτροπής, και ο πιο αδαής Έλληνας καταλαβαίνει, ότι έχουμε μπει στον καλύτερο δρόμο που ήταν δυνατόν να υπάρξει, πρώτα με το Ισπανικό μοντέλο, και εν συνεχεία με τη Διοικούσα Επιτροπή FIFA UEFA. Τέλος, πρώτη φορά στα χρονικά της Ελληνικού Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου, η SUPER LEAGUE επέλεξε ομόφωνα εκπρόσωπό της στη διαιτησία.

– Αναδιάρθρωση και Αναδιοργάνωση της SUPER LEAGUE : Είναι προ των πυλών, με την παρουσίαση των εταιριών DELOITTE και PRICE WATER HOUSE COOPER στις 21.11.2016, επί των οποίων προτάσεων οι 16 ομάδες θα αποφασίσουν, και θα σχεδιάσουν με βάση τις προτάσεις αυτές, ένα πιο υγιές και ανταγωνιστικό πρωτάθλημα σε όλα τα επίπεδα.

– Ανακατανομή Τηλεοπτικών Εσόδων : Η ανακατανομή των εσόδων είχε ομόφωνα αποφασιστεί στις 12.4.2016, όπως αυτό προκύπτει και από τα πρακτικά της υπ’αριθ. 153 Συνεδρίασης του Δ.Σ. του Συνεταιρισμού.

Στο Δ.Σ. που έγινε στις 9.11.2016, οι ΠΑΕ ΠΑΟΚ και ΠΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ, άλλαξαν την απόφασή τους όπως αυτή είχε εκφραστεί με την ψηφοφορία στο Δ.Σ, στις 12.4.2016. Η ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ, απείχε από την ψηφοφορία και πριν λίγες ώρες απέστειλε και αυτή επιστολή αλλάζοντας την αρχική της απόφαση όπως αυτή είχε εκφραστεί στη ψηφοφορία στο Δ.Σ. Στις 12.4.2016.

Στον κατάλληλο χρόνο, τα πρακτικά του Δ.Σ. της 12.4.2016, όπως και αυτά της 9.11.2016, θα δοθούν στη δημοσιότητα για την πλήρη ενημέρωση του φίλαθλου κοινού, σε όποια ομάδα και αν αυτό ανήκει.

Γνωρίζουμε όλοι, ότι οι εποχές έχουν αλλάξει, και το οικονομικό περιβάλλον που ζούσε η πατρίδα μας το 2004,5,6, μέχρι και το 2010, 11, έχουν περάσει ανεπιστρεπτί. Είτε το θέλουμε, είτε όχι, ο τρόπος Διανομής Τηλεοπτικών Εσόδων του πρωταθλήματος μας είναι τριτοκοσμικός και πνίγει όλες τις μικρομεσαίες ομάδες. Είναι αυτές που έχουν τη μικρότερη, αν όχι τη μηδαμινή συμμετοχή, στα κακά συμβαίνοντα του Ελληνικού Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου, και παρόλα αυτά, είναι αυτές που πληρώνουν «τα σπασμένα», είναι αυτές που με αυτή την τριτοκοσμική κατανομή των τηλεοπτικών εσόδων, με βάση τα σημερινά δεδομένα των άλλων ευρωπαϊκών χωρών, είναι έτοιμες να κλείσουν σαν εταιρίες.

Σας παραθέτουμε κατωτέρω μία Αποτύπωση Διανομής Τηλεοπτικών Εσόδων από Ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, και ας βγάλουν και οι 4 μεγάλοι που διαφεντεύουν το ποδόσφαιρό μας χρόνια, και που είναι οι κύριοι υπεύθυνοι για τα όποια δεινά του, όπως και το φίλαθλο κοινό, τα συμπεράσματά τους. Ως εκ τούτου καλούμε τη διοίκηση της SUPER LEAGUE, να προχωρήσει στην ομόφωνη απόφαση της 12/4/2016 και να την υλοποιήσει άμεσα.

Τέλος, οι 12 ΠΑΕ, διαφωνούμε ρητά με την επιλογή της Διοικούσας Επιτροπής της ΕΠΟ, να καλέσει σε σύσκεψη μόνο τους τέσσερεις μεγάλους, των οποίων οι ομάδες, ενώ εισπράττουν τη μερίδα του λέοντος από τα έσοδα του Ελληνικού Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου, όπως και από τα έσοδα στις Ευρωπαϊκές συμμετοχές τους, έχουν δημιουργήσει όλα τα προβλήματα, εξαιτίας των οποίων, είτε θεσμοθετημένα όργανα, είτε η Πολιτεία, έχουν οδηγηθεί στη διακοπή των Πρωταθλημάτων”.

anakoinosi