Το ξεχωριστό πανελλήνιο ρεκόρ που κατέχει η ΑΕ Διδυμοτείχου μαζί με άλλες μόλις τέσσερις ομάδες σε όλη την χώρα

 

Μέσα στις μόλις πέντε ομάδες όλων των ελληνικών ερασιτεχνικών κατηγοριών που από την έναρξη της αγωνιστικής σεζόν δεν δέχτηκαν ούτε ένα γκολ βρίσκεται και ένας σύλλογος της Θράκης.

Ο λόγος για την Αθλητική Ένωση Διδυμότειχου η οποία αγωνίζεται στην Α’ Ερασιτεχνική Κατηγορία της ΕΠΣ Έβρου, βρίσκεται στη πρώτη θέση του βαθμολογικού πίνακα μετά απο 6 αγωνιστικές στις οποίες έχει πετύχει συνολικά 24 γκολ χωρίς να παραβιαστούν ποτέ τα δικά της δίχτυα, όπως και άλλες 4 ομάδες.

Eκτός της ΑΕΔ που δεν εχει δεχτεί τέρμα ανέπαφη την εστία του κρατούν οι ΟΦ Ιεράπετρας (ΕΠΣ Λασιθίου), Παλαιοχώρα (ΕΠΣ Χανίων), Άρης Παλαιοχωρίου (Α2′ ΕΠΣ Ημαθίας), Ελπίδα Τρίπολης (Β΄ ΕΠΣ Αρκαδίας), ενώ ένα μόλις γκολ έχουν δεχτεί οι ιστορικοί Ηρόδοτος (ΕΠΣ Ηρακλείου), Διαγόρας Ρόδου (ΕΠΣ Δωδεκανήσου) και Χαραυγιακός (ΕΠΣ Αθηνών), η Ανατολή Ιωαννίνων (ΕΠΣ Ηπείρου), ο Ερμής Κιβερίου (ΕΠΣ Αργολίδος), το Λεωνίδιο (ΕΠΣ Αρκαδίας), η ΑΕ Μυλοποτάμου (ΕΠΣ Ρεθύμνου), ο Ατρόμητος Βασιλικών (Β’ Ευβοίας) και η Αναγέννηση Λιμεναρίων (Β΄ΕΠΣ Καβάλας).

Ωστόσο αξίζει να σημειωθεί ότι από τις πέντε ομάδες που έχουν κρατήσει ανέπαφη την εστία τους, μόνο η ΑΕΔ και ο ΟΦΙ έχουν ρεκόρ 24-0 και μάλιστα αμφότερες οι δυο ομάδες σε 6 αγώνες. Ο Άρης Παλαιοχωρίου έχει κρατήσει ανέπαφη την εστία του για 9 αγωνιστικές αλλά με ρεκόρ μόλις 21-0. Ίδιος ο απολογισμός των τερμάτων της Ελπίδας Τρίπολης αλλά σε μόλις 5 αγώνες. Τέλος, στο 14-0 είναι τα υπέρ και τα κατά γκολ της ομάδας της Παλαιοχώρας στα Χανιά, αλλά σε 7 αγώνες, έναν περισσότερο δηλαδή από Διδυμότειχο και Ιεράπετρα.

Μέχρι στιγμής την εστία της ομάδας του Διδυμοτείχου στις πρώτες 6 αγωνιστικές έχουν υπερασπιστει ο Άγγελος Συριτούδης, αδερφός του Κώστα που αγωνίζεται φέτος στο ΑΟ Καβάλα και που στο παρελθόν έχει υπερασπιστεί και ο ίδιος την εστία της ΑΕΔ, καθώς και ο Άκης Ζλατάνης. Στο ρόστερ της ομάδας ανήκει και ο Θανασης Γαβριηλ.

Πέρσι η ΑΕΔ συμμετείχε στους αγώνες μπαράζ για την άνοδο στη Γ’ Εθνική κάτι που τελικά δε κατάφερε. Γενικότερα η ιστορία αλλά και η καλή πορεία της ΑΕ Διδυμότειχου είναι πολύχρονη σ’ αυτές τις κατηγορίες. Να θυμίσουμε οτι αγωνίστηκε στο Εθνικό Ερασιτεχνικό Πρωτάθλημα (τωρινή Γ’Εθνική) για 9 συνεχόμενες χρονιές στα τέλη ’70- αρχές ’80 και στη συνέχεια στη Δ’Εθνική. Η μεγαλύτερη διάκριση της ομάδας ήταν την αγωνιστική χρονιά 1979-80 όταν κατέκτησε το Κύπελλο Ερασιτεχνών Ελλάδος Ποδοσφαίρου νικώντας στον τελικό τον Α.Ο. Νεάπολης Πειραιά με 1-0 στο Καυταντζόγλειο Στάδιο.