Aνώδυνη ήττα από την Αγγλία για την Εθνική Νέων του βασικού Νίκου Σαμπανίδη

 

Την ήττα με σκορ 0-2 γνώρισε στο τελευταίο  παιχνίδι του ομίλου της το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα του Ξανθιώτη Νίκου Σαμπανίδη, μετά τα νικηφόρα αποτελέσματα επί της Ουαλίας και Λουξεμβούργου με 2-0 και 4-0 αντίστοιχα.

Η Αγγλία άνοιξε το σκορ με πέναλτι του Τρεντ Άρνολντ στο 20′ και το 2-0 έγινε στο 63′ με σκόρερ τον Τρέβοχ Σαλομπά. Η ήττα αυτή μπορεί να χαρακτηριστεί και ως ανώδυνη, καθώς η Αγγλία, η Ελλάδα και η Ουαλία ισοβάθμησαν στους 6 βαθμούς με τους Άγγλους να τερματίζουν πρώτοι και το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα να παίρνει την δεύτερη θέση καθώς είχε καλύτερη διαφορά τερμάτων από την Ουαλία στα μεταξύ των τριών ομάδων παιχνίδια.

Βασικός ξεκίνησε ο Νίκος Σαμπανίδης για την Εθνική Κ19 της Ελλάδος, ο οποίος , αποτελούσε την αιχμή του δόρατος στην σημερινή αναμέτρηση, βγαίνοντας εκτός αγώνα στην ανάπαυλα του παιχνιδιού.

Ελλάδα: Σιαμπάνης, Πανάγου, Ρέτσος, Νικολάου, Βαλμάς, Λάμπρου, Νάτσος, Μίγγος, Βρουσάι (88′ Οικονομίδης), Σαμπανίδης (46′ Παυλίδης), Λημνιός (90′ Μιλόγεβιτς)

Αγγλία: Ράμσντεϊλ, Άρνολντ, Σαλομπά, Σάλιμαν, Τζέι Ντα Σίλβα, Τομ Ντέιβις, Φιλντ, Γουίλοκ (74′ Νμέκα), Ντάτζον Στέρλινγκ, Γκριν (58′ Σεσενιό), Χέπμπερν-Μέρφι (80′ Μαβιντίτι)

Η βαθμολογία

1. Αγγλία 6 (6-3)

2. Ελλάδα 6 (7-2)

2. Ουαλία 6 (9-6)

3. Λουξεμβούργο 0 (2-13)