Αίσθηση από την παρουσία Γκιρτζίκη στο Καραϊσκάκη και τις αιχμές που άφησε κατά των… προκατόχων του (+photos)

 

Το μυστήριο της εξαφάνισης του πρώην προέδρου της ΕΠΟ Γιώργου Γκιρτζίκη από την κομματική εκδήλωση στην Ξάνθη, όπου μίλησε το πρωί της Κυριακής ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, το οποίο έφερε στο φως της δημοσιότητας το ThrakiSportS, λύθηκε.

Ο Γκιρτζίκης βρέθηκε μεν στην κομματική εκδήλωση αλλά όχι μέχρι το τέλος της, καθώς έφυγε για να προλάβει το αεροπλάνο και να ταξιδέψει στην Αθήνα για να παρακολουθήσει από κοντά τον επίσημο αγώνα της Εθνικής Ανδρών με την Βοσνία Ερζεγοβίνη. Μάλιστα, ταξίδεψε στην πρωτεύουσα μαζί με τους καλούς του φίλους και μέλη της διοίκησής του όταν ήταν πρόεδρος στην ΕΠΟ Χρήστο Καραβασίλη και Μάνο Γαβριηλίδη, προοεδρο της ΕΠΣ Έβρου και ΕΠΣ Θράκης αντίστοιχα.

«Εγώ μπορεί να υπηρέτησα 20 χρόνια την πολιτική μέσα από την τοπική αυτοδιοίκηση, ωστόσο είμαι ταγμένος στο ποδόσφαιρο και πολύ περισσότερο στην Εθνική Ομάδα, οπότε ήταν λογικό να αποχωρήσω πριν την ολοκλήρωση της ομιλίας Σαμαρά στην Ξάνθη για να προλάβω την πτήση και να έρθω στη Αθήνα» είπε στο ThrakiSportS ο Θρακιώτης παράγοντας.

Παράλληλα, συμπλήρωσε, αφήνοντας σαφείς αιχμές κατά προκατόχων του: «Εγώ είμαι πάνω από όλα φίλος της Εθνικής Ομάδας και όπως ήμουν κοντά πριν γίνω πρόεδρος, όπως ήμουν όσο ήμουν πρόεδρος, έτσι θα είμαι και στην συνέχεια κοντά στην Εθνική. Όχι σαν κάποιους άλλους προέδρους που όταν έφευγαν από την προεδρία, εξαφανίζονταν, για να μην πω ότι επιθυμούσαν και το κακό της Εθνικής μας».

Ο Γιώργος Γκιρτζίκης είχε μακρά συνομιλία μετά το τέλος του αγώνα με τον πρόεδρο Νίκο Φλέκα και άλλα μέλη του Γαλανόλευκου Φάρου, του συνδέσμου οπαδών της Εθνικής Ομάδας που έχει έδρα τα Χανιά και βρίσκεται στο πλευρό της σε όλες τις ευχάριστες αλλά και τις δύσκολες στιγμές, όπως μαρτυρά και το φωτογραφικό στιγμυότυπο που κατέγραψε το ThrakiSportS.

Ανεξάρτητα από οπαδικές προτιμήσεις και από όσα συνέβησαν στο εσωτερικό μέτωπο, οι φίλοι της Εθνικής Ομάδας δείχνουν να αναγνωρίζουν στο πρόσωπο του Γκιρτζίκη το γεγονός ότι είχε την Εθνική Ομάδα στις προτεραιότητές της προεδρίας του και προσπάθησε σε μια δύσκολη συγκυρία για το καλύτερο, έστω και αν αγωνιστικά η προσπάθεια αυτή δεν στέφθηκε από αποτυχία (την οποία όμως πρωτίστως χρεώνεται ο προκάτοχός του παρά ο ίδιος).

girtzikis-faros01

girtzikis-faros02

girtzikis-faros03

girtzikis-faros04

girtzikis-faros05